- 28 Temmuz 2019
- 46.773
- 47.905
- 3.633
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Şimdi şöyleymiş. TL’nizi 6 ay vadeli bağlarsanız, yükselen dövizin yüzde 50’sini, 1 yıl vadeli bağlarsanız yüzde 100’ünü alacakmışsınız. Aradaki farkı hazine ödeyecekmiş.Şu an yorum yapmak zor dediğim gibi fonun koşulları önemli muhtemelen devlet bankaları üzerinden verilecektir ve bu da ciddi bir döviz satış etkisi oluşturacaktır, yatırılan mevduatları da devlet bankaları kullanır ve risk pozisyonlarını ötelemiş olur. Zaman ve denge koşullarına göre de piyasa etkisini görürüz.
Dolayısıyla destek direnç verebiliriz ama modelin uygulanabilirliği çok uzun ömürlü olmayacaktır, en azından marta kadar faiz inmeyecek ama biz aslında dolaylı yoldan faiz arttırmış olduk dolayısıyla nasıl bir denge olacağını görmek gerekecek. Özel bankaların bu işten zararlı çıkacağı kesin olduğu için onlar da döviz pozisyonu alabilirler, piyasada bir savaş olacak o yüzden bu savaşı da parası çok olan kazanır.
En önemli nokta bu model uzun ömürlü bence olmayacaktır, seçime kadar bir pansuman olur ve seçim kararı hızlıca alınır gibi gözüküyor.
yarın bürolar acılınca ne olur
tam 18den dolar alıyordum 1 saat arayla yırttımSert satışlar bekliyorum. Fiziki döviz ve altını olanlar şu an sert küfürler ediyordur.
Ortada zar kumar falan yok. Aradaki farkı devlet ödeyecek vergiden odeyemeyince tl basılıp ödenecek bu da 3 haneli enflasyon demekEğer doları dizginleyemezler de yine bugünkü seviyelere çıkarsa Hazine üzerinde oluşacak yükü torunlarımızın torunları öder..
Reis büyük zar attı. Bakalım düşeş mi gelecek ? Hep yek mi ?
O kadar hızlı inmez.benzin 8 e düser mi yarın
Düzenleme gelir hepsine bence, şuan açıklananların hepsi kaba taslakHazine desteğini sadece Kamu Bankaları üzerinden vereceklerse Özel Bankalar TL Mevduatı nasıl toplayacak ? TL kaynak sıkıntısı çeken Özel bankalar sözüm ona ucuz krediyi nasıl verecek ?
Sadece 3 - 4 Kamu Bankası üzerinden Koca ülkenin finans sektörü, ekonomisi döner mi yahu ?
Haziran baya baya geç bir tarih. Emekli zamları açıklanır sonra 90 gün içinde yallah seçime olur. Nisanı geçeceğini sanmıyorum. Her geçen dakika kendi ayağına sıkma çünkü,Erken seçimi tescillediler benim anladığım. 6-12 ay vade ile de ilk hedef Haziran gibi duruyor.
olmayacak dedi bugünBence de erken seçim loading. Reis şovunu yaptı şimdi her gün konuşur nasıl düşürdüm ama diye