GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an yorum yapmak zor dediğim gibi fonun koşulları önemli muhtemelen devlet bankaları üzerinden verilecektir ve bu da ciddi bir döviz satış etkisi oluşturacaktır, yatırılan mevduatları da devlet bankaları kullanır ve risk pozisyonlarını ötelemiş olur. Zaman ve denge koşullarına göre de piyasa etkisini görürüz.

Dolayısıyla destek direnç verebiliriz ama modelin uygulanabilirliği çok uzun ömürlü olmayacaktır, en azından marta kadar faiz inmeyecek ama biz aslında dolaylı yoldan faiz arttırmış olduk dolayısıyla nasıl bir denge olacağını görmek gerekecek. Özel bankaların bu işten zararlı çıkacağı kesin olduğu için onlar da döviz pozisyonu alabilirler, piyasada bir savaş olacak o yüzden bu savaşı da parası çok olan kazanır.

En önemli nokta bu model uzun ömürlü bence olmayacaktır, seçime kadar bir pansuman olur ve seçim kararı hızlıca alınır gibi gözüküyor.
Şimdi şöyleymiş. TL’nizi 6 ay vadeli bağlarsanız, yükselen dövizin yüzde 50’sini, 1 yıl vadeli bağlarsanız yüzde 100’ünü alacakmışsınız. Aradaki farkı hazine ödeyecekmiş.

İş kötüye gidiyor gerçekten ibretlik olduk
Devlet bizim vergileri zenginlere vereceğini garanti ediyor sınırsız enflasyon demek bu

Eğer doları dizginleyemezler de yine bugünkü seviyelere çıkarsa Hazine üzerinde oluşacak yükü torunlarımızın torunları öder..

Reis büyük zar attı. Bakalım düşeş mi gelecek ? Hep yek mi ?
Ortada zar kumar falan yok. Aradaki farkı devlet ödeyecek vergiden odeyemeyince tl basılıp ödenecek bu da 3 haneli enflasyon demek

Daha bugün peder 45 liradan pamuk sattı yarın 35-38'den satar artık dajkhdsahj

birden bu kadar düşerse boku yer piyasa malı dolar 17 iken koyuyorsun dolar 1 gün sonra 13. Helal lan

Hazine desteğini sadece Kamu Bankaları üzerinden vereceklerse Özel Bankalar TL Mevduatı nasıl toplayacak ? TL kaynak sıkıntısı çeken Özel bankalar sözüm ona ucuz krediyi nasıl verecek ?

Sadece 3 - 4 Kamu Bankası üzerinden Koca ülkenin finans sektörü, ekonomisi döner mi yahu ?

Aradaki farkı elektrik, doğalgaz vs gibi kdvsi olan her şeyden alarak kapatma riski de yok mu ? TRT payı gibi ekstra bir alan açılması gibi bir şey de olabilir mi. Maksat piyasa içi de TL hareketlenmesi olsun. Mevzu Alım-Satım ise yani. Son dönemlerde herkesin nakit yerine kredi kartına yüklendiği de açık. Misal marketler tüketim için pazardan daha cazip. Nakit ödeme şart olmadığından. Anlaşıldı mı demek istediğim bilmiyorum ama canlı akış gibi bir şeyi de baz alıyor olabilirler. Aynı şeyi işte şimdi belki borsa da banka da hatta belki coinlerde deniyor olabilirler. Aradaki farkın verimini düz hesapla kimsenin akını karıştırmadan da şöyle diyebilirlerdi aslında, bankalarda bireysel emeklilikte böyle 100 yatırıp atıyorum 30 fazlasını alabiliyorsun. Eskiden öyleydi şu an bilmiyorum da bu elden verim de öyle bir şey işte. Emeklilik yerine bireysel yatırımcı diyoruz işte. Ekonomi uzmanı falan değilim ama umarım bu kısa vadeli bir hamle değildir. Yoksa çıkış da bir bu kadar sert olur. Ayrıca üretimin canlanması şart. Zam gelecek ürünleri bir gün önceden boşalttan marketlere de çözüm üretilmeli. Adamlar şimdi geçmiş kurdan aldı, kalkıp sabah indirim yapar mı sanmam. Onlara da bu güveni verdi mi şu an bilmiyorum. Bu da ihtiyaç açısından şu an gündemin ilk sorunlarından.

Hazine desteğini sadece Kamu Bankaları üzerinden vereceklerse Özel Bankalar TL Mevduatı nasıl toplayacak ? TL kaynak sıkıntısı çeken Özel bankalar sözüm ona ucuz krediyi nasıl verecek ?

Sadece 3 - 4 Kamu Bankası üzerinden Koca ülkenin finans sektörü, ekonomisi döner mi yahu ?
Düzenleme gelir hepsine bence, şuan açıklananların hepsi kaba taslak

Erken seçimi tescillediler benim anladığım. 6-12 ay vade ile de ilk hedef Haziran gibi duruyor.
Haziran baya baya geç bir tarih. Emekli zamları açıklanır sonra 90 gün içinde yallah seçime olur. Nisanı geçeceğini sanmıyorum. Her geçen dakika kendi ayağına sıkma çünkü,

Ayrıca bu kur seviyeleri bana hep suni geliyordu, durduk yere çıkıp ısrarla konuşmalar ile hem birileri kazandı hemen istenilen seviyeye çıkardılar. Daha şartları belli olmayan şey ile 2 saatte 7 lira düşüyor.
Günlerdir ortada olmayan troller ortaya çıkıp kahramanlık hikayesi yazıyor.
Birkaç daha iyi haber peşine uzun süre aynı seviyelerde kalması için bir seçim güveni gerekiyor. 6 ay sonraya verilecek seçimde ne kendilerinin kazanma şansı var nede ekonomi dayanır.

Oldu bittiye gelmeli bazı şeyler.

Ekonomik etkisini bilmem de bu akşamdan sonra reis oylarını 5 puan artırmıştır

Bence de erken seçim loading. Reis şovunu yaptı şimdi her gün konuşur nasıl düşürdüm ama diye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt