GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Enflasyon arşa varmış adam ucuz kredi verip çuvalla para sürüyor piyasaya fiyatlar artmayıp ne yapsın? Ileride ders kitaplarında kötü örnek olarak yer alır şuan ki durum.

Galatasaray Bir His Takımıdır.

Yav içime kurt düştü markete gidecektim zaten gittim reyona baktım - 60 gram Dilimli paket 8 TL - 400 gr Tekerler 41 TL olarak duruyor.

Fiyattan emin miyiz acaba - hani yani haber kaynağı diye ? Normalde diğer ürünlerin fiyatına göre 2.5 - 3 TL bandında olması lazım (diğerleride ambalajlı ürün o yüzden o faktöre bakmıyorum) çok fazla etki edecek şekilde)

Genede şaşırtıcı bir şey 20 Gr paket satılıyor olması çok trajik.

Yav içime kurt düştü markete gidecektim zaten gittim reyona baktım - 60 gram Dilimli paket 8 TL - 400 gr Tekerler 41 TL olarak duruyor.

Fiyattan emin miyiz acaba - hani yani haber kaynağı diye ? Normalde diğer ürünlerin fiyatına göre 2.5 - 3 TL bandında olması lazım (diğerleride ambalajlı ürün o yüzden o faktöre bakmıyorum) çok fazla etki edecek şekilde)

Genede şaşırtıcı bir şey 20 Gr paket satılıyor olması çok trajik.

IMG_0033.webp Migros

Normal geçinebilmek için en az 10 bin maaş lazim.Haftada 1 gezeyim yiyeyim dersen rahat 17+ lazim...
O şubat ayında falandı yav. Şuan gezmesiz en minimal 15 falan, sürünme düzeyinin üstünde yaşam için anca.
Orta düzey bir büyükşehirde mağaradan bozma kira başlangıcı 2bin lira.
Kalan para 8bin.
Bir poset tavuk 70 lira. Tek öğün yemek lüksü geçtim biraz protein ağırlıklı salatabile birlikte tek öğün 200 liradan başlıyor. Her gün yemeyecek elbet ancak hamur yedi diyelim. 6 tane simit 2 tane ekmek 30 lira verdim sabah.

Sadece yaşamı sağlamak için gereken para günlük 200 tl.
Buna +1 birey daha katıldığı anda geçmiş olsun.

O şubat ayında falandı yav. Şuan gezmesiz en minimal 15 falan, sürünme düzeyinin üstünde yaşam için anca.
Orta düzey bir büyükşehirde mağaradan bozma kira başlangıcı 2bin lira.
Kalan para 8bin.
Bir poset tavuk 70 lira. Tek öğün yemek lüksü geçtim biraz protein ağırlıklı salatabile birlikte tek öğün 200 liradan başlıyor. Her gün yemeyecek elbet ancak hamur yedi diyelim. 6 tane simit 2 tane ekmek 30 lira verdim sabah.

Sadece yaşamı sağlamak için gereken para günlük 200 tl.
Buna +1 birey daha katıldığı anda geçmiş olsun.

Dün esnaf lokantasında 1 karnıyarık, yarım pirinç pilavı, yarım mercimek çorba, cacık aldım 70₺ tuttu

Dün esnaf lokantasında 1 karnıyarık, yarım pirinç pilavı, yarım mercimek çorba, cacık aldım 70₺ tuttu
3.5 aydır falan dışarıdan yemiyorum
zaten covid döneminden alışmıştım son 2 senede 3 kere falan dışarıdan yemek söyledim.

en basit burger menüsü 80 falandır o zaman.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 8,3 artarak piyasa beklentilerini aştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı kapsamında birçok sektörden temsilcilerle yarın İstanbul'da toplantı yapacak.​

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıya, gıda, beyaz eşya, yapı malzemeleri ve mobilya dahil olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren iş dünyası temsilcileri katılacak.

Son dönemde yaşanan fiyat hareketlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda, Bakanlığın fahiş fiyat uygulamalarına başvuranlarla ilgili yürüttüğü çalışmalar neticesinde ortaya çıkan sonuçlar sektör temsilcileriyle paylaşılacak.

Toplantıda, Bakan Nebati'nin, piyasadaki fiyat mekanizmasını bozanlara yönelik denetimler konusunda bilgi vermesi, enflasyonla mücadele için sektör temsilcilerinden destek talep etmesi bekleniyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt