GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1 milyar dolar %20 mi düşürüyormuş

yerleşiklerinki 200+ milyarlarda
Sığ piyasada düşer ama 1 milyar dolardan fazladır bence. Sığ piyasa düşüşü genelde fiyatın gerçekdışı olmasını gösterir, hacimli dip ise dipten birileri topluyor demektir ve yükselişe işarettir.

Merkez bankası 10 milyar dolar civarı sattı müdahaleler esnasında.

Şimdi bu 140 liralara kadar grlen ay çiçek yağları indirim olacak mı
Ben sanmıyorum. Aldıkları dönemde kur neyse onu baz alırlar. Umarım yanılırım ama geçen girdiğim şok markette pazartesi tekrar zam gelecek denilen tuvalet kağıdının en ucuzunun rafı ve en ucuz olan şekeri boşaltılmıştı. Pandemi de bence en çok karı bunlar yaptı keza kurda da. Kredi kartı kullanımı avantajı sebebiyle de zarar etmeyen, stok kurnazlığıyla da ürünün pahalısını tükettiren ( mecbur ihtiyaç alıyorsun) yerler oldu. İnşallah yanılırım ama bir gecede etki edecek bir yer değil.

Türkiye Bankalar Birliği başkanı Alpaslan Çakar’ın açıklamaları

-Ürün bireyler için geçerli, kurumsallar yararlanamayacak

-Vade sonunda kur yüksek ise parayı kur üzerinden alabilir, vergi alınmayacak.

-Fark hazine kasasından ödenecek

1 yildir dolardaydim, bedelli parasini biriktirmistim bu hafta yatiracaktim, Keramettin admirimin bu modelin dolar/tl’yi biraz rahatlatacagi mesajini gorunce hemen bozdurdum, kimse ayikmamisti daha piyasalar kapalı olmasina ragmen 17.75’ten bozdurdum, yarin da bedelliyi yatiracagim. Bozdurmasam 2 ay daha fazla calisacaktim

Tşk admirim

1 yildir dolardaydim, bedelli parasini biriktirmistim bu hafta yatiracaktim, Keramettin admirimin bu modelin dolar/tl’yi biraz rahatlatacagi mesajini gorunce hemen bozdurdum, kimse ayikmamisti daha piyasalar kapalı olmasina ragmen 17.75’ten bozdurdum, yarin da bedelliyi yatiracagim. Bozdurmasam 2 ay daha fazla calisacaktim

Tşk admirim
Hayırlı teskereler

Demiştim, bireysel emeklilik gibi bireysel yatırım diye. Verdiği fark vaadinden belliydi. 🙈

Türkiye Bankalar Birliği başkanı Alpaslan Çakar’ın açıklamaları

-Ürün bireyler için geçerli, kurumsallar yararlanamayacak

-Vade sonunda kur yüksek ise parayı kur üzerinden alabilir, vergi alınmayacak.

-Fark hazine kasasından ödenecek
yarın buna baglayalım mı

Faizi attırmayacam sözünü yememek için bu sistemi getirdi neyse bu bile iyi gelişme, akşam anksiyetem azmıştı resmen

benim anlamadıgım aradaki farkı para basıp veya vergi ile ödeyecekler deniliyor ama herkes bu vadeliye girerse parasını korumak icin dolar yükselmeyecektir pek bi fark olmayacaktır bi nevi halk ile swap yapmıs gibi @Keramettin TANRIVERDİ dogru mudur

Yalniz reyise bu fikri kim verdiyse guzel bir bakanlığı haketti. Helal olsun ülkemizi şaha kaldırdı.

Bankalar birliği başkanı: vatandaşın altınları içinde "agresif" kararlar alabiliriz.

Muhtemelen 5'lı çete yurt dışında TL alıp Dolar yakıyor. Yada QYG TL alıyor.
Ancak böyle oynar bu kur. Kesin şu dediklerimden biriyle ilintilidir.

Sistem hakkında olumsuz konuşanlara suç duyurusunda bulunulacakmış.

BDDK'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler olduğunun gözlendiği belirtildi.

Söz konusu kişilerle ilgili gerekli incelemeler yapılarak haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı vurgulanan paylaşımda, "Kurumumuz bu ve benzeri girişimleri yakından takip etmektedir." denildi.

benim anlamadıgım aradaki farkı para basıp veya vergi ile ödeyecekler deniliyor ama herkes bu vadeliye girerse parasını korumak icin dolar yükselmeyecektir pek bi fark olmayacaktır bi nevi halk ile swap yapmıs gibi @Keramettin TANRIVERDİ dogru mudur
Para basma konusu bence şu an gerekli değil. Herkes TL verdi döviz aldı, TL arzını arttırdı bu zaten. Şimdi de kısıtlanmaya başlayacak. Çok yüksek talep olmalıki bankalar karşılık veremesin.

Vadeye göre bence yatırmak mantıklı, döviz bazında paramı koruyacaksam niye döviz alayımki, kendimi koruyorum bu fonla. Detayları duymak lazım yine de.

Bir de Elon Musk etkisi olabilir mi, gülmeyin ama. Ciddi şekilde bu kimin fikriydi onu da merak ediyorum. Garip bir şey ama şu anlık iyi hamle. Reisin direncini kırmak çok zordu Bir kere onu başarmış. Umarım daha da düşer. 6 aysa 6 aydır. Ne yapalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt