GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşte aradığım gurbetçi : Tahsin yarar

Gruba #troll için giren gençleri görüyorum. Gençler size 30-40 yaş büyük gurbetçi bir Abiniz olarak tavsiye vermek istiyorum. Ben 1985'te almanyaya yerleştim. O zamanlar sizin gibi hükümeti eleştirip şikayet ettiğin için gitmiştim. Gider gitmez çalışıp sizin almak istediğiniz Playstadion 5 oyuncağını, son model arabamı ve güzel bir ev aldım. Her yıl farklı bir ülkeye tatile gidiyordum. Bol bol et yiyip sağlıklı besleniyordum. Canım sıkıldığı zaman 1.85 boyu olan Alman kız arkadaşımı da alıp deliler gibi eğleniyordum. Yıllar geçti ama bunların hepsinden sıkıldım. İçimde dolduramadığım bir boşluk vardı. Ne istediğimi düşündüm ve aslında istediğim şeylerin bu olmadığını anladım. Ben aslında sizler gibi heyecanlı bir hayat yaşamak istiyordum. Her sokağa bir mülteci tarafından b1çaklanma korkusuyla girmek, canlı вomba korkusuyla kalabalık yerlere girememek gibi heyecan verici şeyleri istediğimi farkettim. Ekonomik olarak çok güçlü olup istediği her şeyi alınca çok sıkılıyor insan. Mesela sizin gibi PlayStadion 5 oyuncağı için 4 ay çalışsam o cihazın bir değeri olurdu. Anlatabildim mi? Ama 1-2 hafta çalışıp alınca pek çekici gelmiyor. Siz aslında çok şanslısınız. Ülkenizin kıymetini bilin. Hainlerin eline bırakmayın.

Bu arada augsburg'tan selamlar. Allah izin verirse seneye oradayım. Euro'nun biraz daha yükselmesini bekliyorum.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bizde yedik. Son yaptıkları sözleşmeden bu yana köle ücreti karşılığında çalışıyoruz. Meslek kodumuz belli yaptığımız işin yetkinliği belli... Global bir firmada 7.yılı bitirip 8.yıla başladım ve aldığım maaş 10.000 lira sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum. Vasıfsız asgari ücretli çalışanın yılbaşında 8 küsür maaş alacağı konuşuluyor. Kıdemli ve yetkinliğe sahip işçi olmanın da bir numarası artık yok. Bravo alayınızı alkışlıyorum. :tbr:

Emrah'ın fedaisi mi oldun
FkNPm3fWYAADriJ

çocukluğunu buldum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt