GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
22sine kdr 2 geri 3 ileri olur. Faizle birlikte salınım. Sonra alttan toplarız. 25e dayanirsa tekrar bozar mevduata atariz %40 oldu ztn.

Ewt plan bu.
Bn reyiz olsam, faizi 8 puan arttırıp piyasa beklentisini tam karşılamayıp kurun gıdım gıdım artmasına sebep olurum. Söylemde de faiz artışlarının devam edebileceğini deklare edilmesine izin veririm. +8 puan ile bankalar 45/50 bandına çeker zaten mevduat faizini, piyasa doymadığı için kur da 25e gelir.

45 faiz 25 kuru gören mevduat sahibi, koşa koşa sistemden yastık altına çektiği dövizi bankalara yığar. Sisteme, belediye seçimlerine kadar yetecek dövizi çektiğimi düşündüğüm anda ise;

Şimşeği ve o mb başkanı kadını kovar faizleri indiririm :ROFLMAO: ne kadar çakal varsa tlleri ile oynar artık :asd:

Hiç bana öyle olur şöyle olur yapamaz falan demeyin, reyiz olmak bunu gerektirir.

Asgari ücret 1000 dolar mı olacak rts. Dolar düşmez bosuna bekleme. Düşmesini kimse istemez.
İster ister psikolojik eşik var orayı aştığında kimseye laf anlatamazsın. Bu tayyip de olsa aynısı f.sultan mehmed de olsa aynı.
O sınırı da aşmamak için benzer yapıyla gidersen de ülkenin yarısını satman gerekir. O nedenle bir şekilde aşağılara gelmesi gerekiyor. 13-15 olmaz 18 olur buna çabalayacaklar.
Daha önümüzde belediye seçimleri ardından 2 dönem kuralının da kalkacağı anayasa referandumu var.
Bir şekilde dengeye oturmalı. 20ler uzun süre sürdürülebilir fiyatlandırmalar değil.

Ondan sonra ver elini hanedanlık.

İster ister psikolojik eşik var orayı aştığında kimseye laf anlatamazsın. Bu tayyip de olsa aynısı f.sultan mehmed de olsa aynı.
O sınırı da aşmamak için benzer yapıyla gidersen de ülkenin yarısını satman gerekir. O nedenle bir şekilde aşağılara gelmesi gerekiyor. 13-15 olmaz 18 olur buna çabalayacaklar.
Daha önümüzde belediye seçimleri ardından 2 dönem kuralının da kalkacağı anayasa referandumu var.
Bir şekilde dengeye oturmalı. 20ler uzun süre sürdürülebilir fiyatlandırmalar değil.

Mehmet simsek boyle calismaz renkdaş. Tam tersine temmuz maaş zamlarini da eritmek icin dovizi yukarı cekecekler.

Önümüz turizm mevsimi, iç piyasaya para sağlamak ( memur zammına ve emekli zammına kaynak vs.)ve ihracatı rahatlatmak adına doları en azından yaz sonuna kadar kısmayacağını düşünüyorum, sonrasına bakacaz artık. Daha merkez bankası rezervlerine falan girmedim bak :)

Ne yaparak 18e ulaşabilirler renkdaş? Bana göre imkansız? Ama teorin varsa dinlemek isterim.

Ne yaparak 18e ulaşabilirler renkdaş? Bana göre imkansız? Ama teorin varsa dinlemek isterim.
Benim de beklentim aslında yok ama ne gerekiyorsa yapmaya çalışacaklar. Mehmet şimşek etkisiyle bir 6 liralık çekilme olabilir. Esnek davranacaklarını zaten belirttiler.
Bir şekilde parayı ülkeye çekecekler.
Artık önlerinde engel de yok kanal istanbulu da yapar satar sıcak paraya çevirirler.
Önümüz turizm sezonu, çaykur, botaş bir sürü de hala paraya çevirebilecek bir sürü kurum var. Bir tur türk telekom satılır, Turkcell hisselerine müşteri bulurlar.
Rus milyarderler parayı bir şekilde ülkeden çıkarmak zorunda, artık Putin devrilmeden o bölgedeki savaş ortamı düzelmez. En yakın ülke biz gibi görünüyoruz.
Çok satış olur gibi. Ha niye yatırım yapsınlar diyeceksin. Orasını da kendileri bilir.

Bana kalsa istanbulu avrupanın ticaret ve yaşam merkezi yaparım. Hatta tüm marmarayı çevreleyecek şekilde bunu yaparım fazlalık insan ek olarak göçmen ne varsa da o bölgeden uzaklaştırırım.
Adı eyalet sistemi olmasa da bir şekilde kılıfına uydurup örtüsü eyalet sistemi getiririm bu bölgeye.
Dubai gibi bir kentleşme yapar avrupa ticaret üssü yaparım bu bölgeyi.
Ha kısa sürede elbet olmaz bu dediklerim uzun vadede düşünceler kısa sürede hızlı çözüm 3 milyon suriyeliyi buradan suriyeye uzatırsak olur.
Benim tanıdığım rte bu Araplara kazık atacaktır ama ne zaman o dilimi bilmiyorum.

bu faiz artırımı bana kaçmasın diye borsayı satıp bayram sonrasına kadar TL beklemek mi mantıklıdır yoksa zaten kaçtığı kadar kaçtı hisseleri kaptırma mı diyosunuz

M2010J19SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt