GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Haklı ama bu dediği de olumlu. Çünkü sen bankaya gittiğinde %14ten kredi çekebilirsen ki şu an çekemiyorsun ama senden döviz artarsa farkı istemiyorlar ama mevduatına bu garantiyi veriyorlar bence halk açısından olumlu bir yön bu, bence değil net olumlu.

Burada eleştirilmesi gereken nokta ya plan istedikleri gibi işlemezse hazine yükü fazla olursa ne olacak? Faiz deyip faiz arttırdı iddiası muhalefet için zayıf bir savdır artık buna odaklanmak lazım zira zar attılar tutarsa olumlu tutmazsa felç.

Kendileri arttırdı kendileri düşürdü yine kral ilan edildi. Yapıyor bu işi yapmadığı şey değil zamanında bu sefer para ile yaptı başka zaman başka eylem ile yapıyor ama hep yapıyor hepte yediriyor nede olsa insanımız enayi, vurun abalıya

kur bugun ilk kez normal iniyor cıkıyo gibi

Haklı ama bu dediği de olumlu. Çünkü sen bankaya gittiğinde %14ten kredi çekebilirsen ki şu an çekemiyorsun ama senden döviz artarsa farkı istemiyorlar ama mevduatına bu garantiyi veriyorlar bence halk açısından olumlu bir yön bu, bence değil net olumlu.

Burada eleştirilmesi gereken nokta ya plan istedikleri gibi işlemezse hazine yükü fazla olursa ne olacak? Faiz deyip faiz arttırdı iddiası muhalefet için zayıf bir savdır artık buna odaklanmak lazım zira zar attılar tutarsa olumlu tutmazsa felç.
Iktidarın mevcut yalaklarinin karşısında her sav zayıf gibi geliyor bana artik. Medya tarafindan yeterince itibarsizlastirilmis bi muhalefetin, daha dogrusu ana muhalefetin soylemlerini dogru bulan bi karşı cenaha rastlamakta dogal olarak mumkun dğl.

Baskalarinin yaptiklarindan ben utanıyorum reis. O herifler omurgasiz olmaktan, cikip kanallara ohhhh doviz de dustu faiz de dustu ohhhh diye gotunu yirtmaktan utanmiyor, ben dustugu hale utaniyorum. 1 insan daha ne kadar dusebilir diye sorgularken farkli bir kanalda daha fazla dusenine rastliyorum. Ve cok cok daha kotusu sokaklarda geziyor. Hepsinin dilinde ayni soylemler, dolarin 13 tlye dususunu halay cekerek kutlayan bir kitleden bahsediyoruz. Bu adamlari egitemezsin, gercege yonlendiremezsin, dusunmeye sevk edemezsin, bu adamlar cok farkli kafadalar. Turkiye daha once hic bu kdr rasyonellikten uzak olmamisti herhalde. Bilmiyorum belki ben icinde bulundugum ruh halinden ötürü abartıyorumdur,

Neyse, bir önceki sayfada birkac eko goruslerini paylastim mevcut planla ilgili. Sadece bir kisinin gorusunu cok merak ediyorum knk. o da acemoğlu.

Seçimde hile yapmadan kazanması imkansız. Şu an oylarda hile için hazırlık yapıyorlar.

Faizle dolarla işi olmayan vatandaşa bu yükün yüklenmesi ne kadar doğru ?

merkez bankasi malum gecede 7milyar dolar satmis

adamlar resmen illegal manipulasyon yapti ama hukuk arkalarinda olunca sistem calisiyor.

baska bir ulkede yapilmis ornegi var mi bilmiyorum ; bakalim uzun vadede dengede tutabilecekler mi kuru?

Sanki euro 14 dollar 12 uzerinde sabitlendi gibi. Önümüzü görür olduk bir nevi. Tabi cok daha fazla dusmesini temenni ediyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt