GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayırdır bunlar yine bir şeyler deniyor. Merkez bankasının belirleyeceği kur ne demek? Gerçek kurdan yüksek mi olacak düşük mü anlamadım. Eğer kuru 18 olarak belirlerlerse 1 gram dolar bırakmadan hepsini satarım 16 olarak belirlerse bir ihtimal düşünürüm daha aşağısı kurtarmaz zararına neden satayım.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası "Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de (Sayı: 2021/14) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımladı.

Yeni uygulamada, TCMB tarafından her gün Merkez Bankası'nca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kuru esas alınacak.

Tebliğ değişikliği ile daha önce "Döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği gün saat 11:00’de Merkez Bankası tarafından ilan edilen döviz alış kurunu," olarak belirlenen dönüşüm kuru tanımı "Döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği gün Merkez Bankası'nca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kurunu," şeklinde değiştirildi.

Bugün itibariyle mazota 1.29 benzine 60 kuruş lpgye 77 kuruş zam bekleniyor. Benzine dün 68 kuruş gelmişti bir de yani 2 günde 1.28 edecek.

Gözlerime bir bakma fırsatları olsaydı henüz gün yüzü görmemiş nice küfür ve hakaretleri sakladığımı görürlerdi.

Bugün itibariyle mazota 1.29 benzine 60 kuruş lpgye 77 kuruş zam bekleniyor. Benzine dün 68 kuruş gelmişti bir de yani 2 günde 1.28 edecek.

Gözlerime bir bakma fırsatları olsaydı henüz gün yüzü görmemiş nice küfür ve hakaretleri sakladığımı görürlerdi.
Nasil olsa kimseden ses cikmiyor, çıkan 3-5 kisiyi de ben damgaliyorum vatan haini fetocu terorist diye. Alıyorum iceri keyfime gore.

Bu kdr sığırın oldugu yerde normaldir bu zamlar, hatta vicdanli bile davraniyorlar.

Nasil olsa kimseden ses cikmiyor, çıkan 3-5 kisiyi de ben damgaliyorum vatan haini fetocu terorist diye. Alıyorum iceri keyfime gore.

Bu kdr sığırın oldugu yerde normaldir bu zamlar, hatta vicdanli bile davraniyorlar.
Aynen.

Behzat Amirin ünlü bir lafı var bilirsin. ''Sizin ben vicdanınızı'' diye başlayan....

Artık büyüdük. Gelen zamları kutlamayacak kadar... Vallahi hiçbir istek bırakmadılar. Ne hayaller var ne umutlar. Çukur içinde debelenip duruyoruz. İyiye giden bir şey de yok bir şey değil, hani ona tutunup sarılalım.

Rastgele bir yaşam. Hedefsiz, öylesine.
İşte tek temennim, Allah sağlık versin. Keşke bugünleri atlatacağımıza gönülden inanabilseydim. Bazı şeyler illa ki değişecektir ama ne bileyim istek mi kaldı yaşamaya...Sende olsa bile olmayan bir dolu. Onları düşününce bile insan geri çekiliyor hayattan. Ne zaman herkes hakkını alır, şartlar eşitlenir, adil bir yaşam olur, adalet kör topal ilerlemez, refah ve eğitim seviyesi arşa çıkar, açlık sınırı yok edilir, tek bir canlının kılına zarar gelmez işte ancak o gün gün harbiden ayar. Yine de herkesin gönlünce istediklerinin olacağı bir yılı temenni ediyorum. Daha umutla bakacağımız bir yıl olur belki. Biz de bu karamsarlıktan kurtuluruz.

Sabah bloomberg haberlere bakarken yan taraftafta başlıklar içinde döviz mevduatının gene arttığını ve yeni rekor kırdığını yazıyordu.

Bir yandan MB 'nin geçen haftaya göre rezervi 9 Milyar USD azalmış haberide vardı.

Hatta TB nin açıklaması 11 de kur belirlememişti ve dediği şey garibime gitti "10 ile 15:00 arasında saatbaşlarında açıklanan kurlardan biri olacak". yani 5 saat boyunca muallakta kalacak belirlenecek kur - düşüğüne göre fiyatlama yapılacak vs vs . garip garip detayları kovalar oldu millet.

Yani dövizi olan bozmamış, düşen yerden toplamaya devam ediyor.

Az grafik bilgim var ama USD/TRY 4 saatliğe bakınca mum grafiğinde son 12 saatte düşüşler olmasına rağmen bir yandan satıştan fazla alım var.

Özetle yeni ilk 10 günlük periyotta döviz sahibini cezbetmemiş. Şüphelendiğim / sorguladığım düşüncem aslında ne yazıkki gerçek olmuş. Kimse dövizi bozdurarak parasını dokunamayacağı şekilde kitlemeye sıcak bakmamış. Tabii ki TL birikimi olan için güzel yatırım aracı - TL'nin değerini korumaya yönelik kişisel olarak ama sonuçta oradaki zararı/karı nasıl alacaksın hazineden/MBden nasıl bir süreçtir - vadeyi kaçırırsan unutursan tekrar yeni vadeye mi girer garip gurup bilgilendirilmekte eksik kalınan şeyler var.

Ptesi zaten enflasyon açısından artmamış bir rakam çıkması neredeyse imkansız - TV'de %28-%30 aralığı beklenti var deniyor (tabii açıklanacak oran ile reel oran karşılaştırması yapmıyorum)

bizim PPK Amerika FED'den önce bakalım nasıl hazırlanacaklar ne tür pozisyon alacaklar.

Hakkımızda milletçe hayırlısı neyse o olsun diyelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt