GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
benim halen anlamadigim bir sey var

Sadece para basmak ile farki bir yerden sonra ödeyemezsin (enflasyon cidden 3 rakami görür)

O halde vergiler yükselecek. Hatta bu fark vergisi diye bir sey cikarilirsa sasirmam.

Sonunda yine millete degil zenginlerin hayvan gibi kar yaptigi is olmuyor mu?

Kurlar yeniden hayvan gibi yükselip bu sefer de manyak enflasyonun olmuyor mu? Bende mi düsünce hatasi var

Gram 699 a düştüğü an alacaktım şansıma arttı, dolar da bu gazla 10 civarına inerse alırım dedim o da şu an yükselişte. Bizimkisisi fakir şansı. Ama fırsat yakalarsam 5 - 10 demem borç yapar alırım. Zengin bankaya para yatıracak. Faiz benim cebimden çıkacak ne güzel İstanbul be. Millet olarak kasabın bıçağını yalamaya bayılıyoruz arkadaş.

benim halen anlamadigim bir sey var

Sadece para basmak ile farki bir yerden sonra ödeyemezsin (enflasyon cidden 3 rakami görür)

O halde vergiler yükselecek. Hatta bu fark vergisi diye bir sey cikarilirsa sasirmam.

Sonunda yine millete degil zenginlerin hayvan gibi kar yaptigi is olmuyor mu?

Kurlar yeniden hayvan gibi yükselip bu sefer de manyak enflasyonun olmuyor mu? Bende mi düsünce hatasi var
sistem fark ödenmeyecegi varsayımına dayanıyor. iki taraf birbirine guvenecek ve pozisyonunu bozmayacak. tipik game theory durumu aslında. ilk cayan kazanclı cıkacak.

devletimizin direnç noktası 14,00 tl herhalde. dolar ne zaman 14,00 üstünü görse cayır cayır dolar satıyor merkez bankası bakalım daha ne kadar sürdürecek bu çanakkale geçilmez savunmasını merkez bankası.

paket açıklanana kadar böyle oynaklık devam eder. bakalım nasıl bir şey açıklacaklar, eğer dedikleri gibi olumlu bir şeyse tekrar sert düşüşler olur sonra yerini bulur

devletimizin direnç noktası 14,00 tl herhalde. dolar ne zaman 14,00 üstünü görse cayır cayır dolar satıyor merkez bankası bakalım daha ne kadar sürdürecek bu çanakkale geçilmez savunmasını merkez bankası.
Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi 13,4 miydi neydi

Beyler kusura bakmayın da twitterdan okuyup okuyup gelmeyin ya

Öyle yazılar varki takmışlar enflasyona, TL kaynıyor piyasada zaten herkes dövizini sattı da karşılığında verecek TL bulamadık.

Biri de çıkmış 11den 13e çıktı ne anladım demiş, sağlıklı olan bu zaten. 18den 11e düştü 15 saatte, niye 13e çıkmış he yav.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt