GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz" dedi.

Dövizle beraber bist de çakılmış. Butun herkes parayi faize yatıracak herhal. Bizim reyis ve oy verenleri faize karşı degil miydi yaw :asd:

ben bir bankacıya mail atam özel banka yapıyorsa detayları yazarım

Bana makul geldi opsiyon.

Al-sat yapmayıp uzun vadeli döviz tutanlar için mantıklı bir ürün olacak ki zaten ülkenin çoğunluğu bu minvalde.

İsteyen bankalar bu ürünü kullanabilecekmiş.

Farkı kim ödüyor belli değil, Hazine mi Banka mı?İsteyen bankalar katılacak! Vadesinden önce bozarsan durum nanay.

Faiz, politika faizi olarak uygulanacak. ya Faiz indirilirse! Sadece gerçek kişiler, tüzellere yok. Trade edenler oyna devam! yinede beklemek lazım bakalım millet oltaya gelecek mi?

Borsanın düşme sebebi Bist30 hisselerinin döviz bazında korunma sürecinin bitmesiydi, yan tahtalar endeksin 1400 olduğu fiyatlarda, çıkarkenki sertliğinde düşüyor o yüzden şimdi zaten yüksek ağırlık bist 30da.

Farkı kim ödüyor belli değil, Hazine mi Banka mı?İsteyen bankalar katılacak! Vadesinden önce bozarsan durum nanay.

Faiz, politika faizi olarak uygulanacak. ya Faiz indirilirse! Sadece gerçek kişiler, tüzellere yok. Trade edenler oyna devam! yinede beklemek lazım bakalım millet oltaya gelecek mi?

Bence oltalık bir şey yok sen fazla detaylı bakıyorsun olaya. Faiz düşebilir, döviz bazında zarar etmiyorsam problem yoktur, dövizini gidip faize koy faizi %0 şu an. Gerçek kişilere olması lazım zaten dövizde yangının sebebi her zaman halktır, döviz mevduatları % 65 oldu bu 2001 krizinden sonraki en yüksek rakam, şimdi bu mevduatlar TL mevduatlara kayacak ve bankalar soluk alacak.

Merkez bankası da elinde bulundurduğu yüksek oranda TL ile kendine rezerv oluşturmaya çalışacaktır.

Halk faiz indirimini falan düşünmez, döviz bazında koruyorsa beni ok der geçer.

Farkı hazine ödeyecek, bu ürünü sunan bankalar sadece faiz ödemesini yapacak, kalan ödemeyi hazineden alacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt