GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yabancı yatırımcı icin suan acıklanan vadelide zarar etme imkanı yok
bono tahvil ve döviz yatırımcıları bir ülkeye girmeden önce o ülkenin bütçesinin bilançosunu kontrol ederler, mali durumunun sağlamlığına bakarlar. sonuçta onlar tl satıp yeniden dövize dönmek istediklerinde onu hazine ya da mb ödeyecek, bu yüzden gelmezler diyor.

bono tahvil ve döviz yatırımcıları bir ülkeye girmeden önce o ülkenin bütçesinin bilançosunu kontrol ederler, mali durumunun sağlamlığına bakarlar. sonuçta onlar tl satıp yeniden dövize dönmek istediklerinde onu hazine ya da mb ödeyecek, bu yüzden gelmezler diyor.
şuan güvendiğim tek ekonomist keramettin admir

Paralarinizi doğucoin'e yönlendirme vakti geldi geçiyor

enteresan!

FHIXtSVXEAgU5Zz

Arabistandan Katardan para sokmakla doları uzun vadede frenleyemezsin geçici olur
Halkın elindeki dolarları almakta sadece geçici çözüm olur hazirana erken seçime kadar gidersin
Olan çalışana olur yılbaşında kuru düşürürsün zam alamazlar Bu hükümetin vatandaş lehine yaptığı tek icraat yok

Kolpa bu kardeşim.
O torbaların hepsinde 100 dolar banknotu olsa bir tane hotel zor alırsın. Tahminime göre o araba tıka basa dolar olsa, 30 miyon dolar ya eder ya etmez.
Itibar etmeyin normal bir alışveriş/yatırım da olabilir.

Gscimbom mobil

Hiç ekonomiden anlamayan (ki ben şahsen aman aman anlamam mesela) baktığında aman ne güzel düşmüş..

Millet bayram ediyor falan. yahu 8 den 13 e çıkmış neyi kutluyoruz? (dengedeki fiyat gibi 12.5 -13) . Ne yani %30-40 indi diye markette o fiyatlar olacak mı? Olmayacak. Tarımda adam gübresini, hayvancılıkta yemini TL olarak hala zamlanan fiyattan alacak - döviz harcayarak üretim / ticaret yapan belki bir nevze rahatlamış olacak önünü planlama olarak. Halk ama hala zorlanacak alış verişte.

Bu yeni mevduat hesabıda dolara yatıracağınıza , Tl olarak bana yatırın döviz çıkarsa ben açığnı veririm. Tamamen devlete güvene bağlı bakış açısı. Normalde fena değil hani , kullanılabilir bir şey ama sorum neden şimdi? 8 deyken yapılsaydı ya da düşünülseydi ?

Bana kalırsa mevduata uzun vadede kitleyecek parası olana yarayabilir - faizi düşürmeye devam edeceklerdir , oradaki artışları hazineden. E hazine nereden para çıkaracak ? Gene tüm milletten. Enlasyonun önüne geçen bir pozisyon asla oluşmuyor.

Geçen senede Kasım içinde damat görevden ayrıldığında benzer pozisyonlar oldu - 2 -3 haftalık süreçli bir düşüş ve oradan yeni yıl şubatindan itibaren faiz inidirmleriyle zirve yapan bir kur. Bununla beraber zenginliğine zenginlik katan balinalar. Adam gene 12 saatten %40-50 fazla döviz alacak kapital yaptı kendine.

Radikal kararlar - daha doğrusu halkın günlük yaşantısına (birikimine değil) destek olan kararlar olmadıkça enflasyonun önüne geçemeyeceklerdir. Haliyle uzun vadede bu düşüşün geri dönüşü olacaktır diye düşünüyorum şahsen.

Tabii tamamen negatif bir şey denemez - asla öyle demiyorum. Ama zamlara yansır mı bu düşüş ? Hiç sanmam.

Bir golde muhalefet yedi tabii politik olarak bakarsak. 3 aydır ekonomi üzerinden tepki veriyorlardı ama bizim milletimiz çok enteresan. Dolar kuru üzerinden bile millet derbi maç gibi birbirini yemekle meşgul bundan sonra ne olabiliri düşünmektense.

Kafa olarak çok gerideyiz yav.

Ufak bir merakım (irdeleme ya da sorgulama açısından demiyorum - hakikaten merak)

Adam gtti 12 aylık 100 Milyon TL yatırdı. Dolar gitti 20 TL oldu . O farkı bir şahsa devlet mi verecek ? (vadesi dolunca tabi)

Ekonomiyi yönetenlere yakın olan adam risksiz ektra para almış olmaz mı devletten bu yolla ?

O kadar pesimist olmuşumki her şey birsürü soru sorduyor insana

Elektrik faturalarından TRT katkı payını kaldıran teklif TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

Ufak bir merakım (irdeleme ya da sorgulama açısından demiyorum - hakikaten merak)

Adam gtti 12 aylık 100 Milyon TL yatırdı. Dolar gitti 20 TL oldu . O farkı bir şahsa devlet mi verecek ? (vadesi dolunca tabi)

Ekonomiyi yönetenlere yakın olan adam risksiz ektra para almış olmaz mı devletten bu yolla ?

O kadar pesimist olmuşumki her şey birsürü soru sorduyor insana

Kimseye yakın olmana gerek yok.
Paran varsa artık dolara karşı ezilmeyecek.
Yani paranın değerini korumak için gidip dolar almana gerek kalmayacak.
Faiz ne olmuş dolar ne olmuş hiç takibe bile gerek kalmayacak.
Vadesi dolunca, dolar diyelim 50% arttı o miktarda faiz alacaksın.

Ekstra para olarak da bakmaman lazım bu olaya, paran TL olarak değerini koruyacak o kadar.

Gscimbom mobil

Kimseye yakın olmana gerek yok.
Paran varsa artık dolara karşı ezilmeyecek.
Yani paranın değerini korumak için gidip dolar almana gerek kalmayacak.
Faiz ne olmuş dolar ne olmuş hiç takibe bile gerek kalmayacak.
Vadesi dolunca, dolar diyelim 50% arttı o miktarda faiz alacaksın.

Ekstra para olarak da bakmaman lazım bu olaya, paran TL olarak değerini koruyacak o kadar.

Gscimbom mobil
sanırım arkadaşın kastettiği belli tarihlerde (belli kişilere ait hesapların açılış ve kapanış tarihlerinde) açıklanan referans kurun manuple edilmesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt