Yılbaşından sonra ekmekler için konuşulan fiyat 4-5. İl bazlı olarak değişebilir. Bizim burada şu an 2,5. Gramajlar giderek küçülüyor. Demem o ki üretici memnun edilmedikçe çok zor bu dengede kalmak. Dolar sadece tabloda düşmüş olur. Üreten için teşvik şart. Onları ne kadar mutlu ederse piyasadaki sıcak para akışı o kadar hareketli olacak, tüketen kesim de mutlu edecektir. Geçen hafta ( pazar günleri indirim yapan bir mağazamız var. Yoksa marketler de uçuk) 18 aldığım 15'li aldığım yumurtayı, dün 22liraya aldım. Biz de yorulduk dedi müşteriye açıklamaktan. Adamlar da bitmiş. Ya kedi için kum aldım geçen 5L'lik. 10L'lik olan fiyatı da sorayım dedim. Petshopcu fiyattan ben de getiremiyorum ki dedi.
En azından kış ayında bir paket yapılabilirdi. Elektrik, doğalgaz faturaları malum. Herkesin geliri denk değil. Bugün emekli maaşı alanla asgari ücret arasındaki fark bile ciddi manada açıldı. Muhtemelen belki de bu kur baz alınıp devlet memur ve emekliye daha düşük zam yapabilir. İnsan düşünmeden edemiyor bunları da.