Üretimin olmaması benim kötü anlamda çok komiğime gidiyor. İlkokuldan beri değerli topraklar vs öğretilir tarihte coğrafyada ama gel gör Buğday, mercimek, soğan sarımsak falan ithal ediliyor - daha kimbilir neler.
Yahu şaka değil benim soğan sarımsak aldığım adam var çarşıda - uzun süreli müşterisi için "yok ondan vermeyeyim,onlar japonyadan ithal" diyerek adam Kastamonu'dan kafam kadar müthiş sarımsak çıkarıyor az daha pahalıya veriyor. Kendi memleketimin ürünü Ultra-platinum ürün gibi resmen . buna çok üzülüyorum ben.
Kurunda düşük kalma garantisinin olduğunu düşünmüyorum. Bloomberg açık zaten 1 haftadır yan ekranda - dolarizasyon %66 ile tüm zamanların tepesinde. MB nin rezervi geçen haftaya göre -9 Milyar dolarmış (ben müdaheleler vs 6.4 biliyordum bozdurduğu doları) . Bunun Amierka faiz artırımı var , bizim enflasyonun muhtemel yükselmesiyle daha farklı fiyatlanma ihtimali var. Belirsizlik çok fazla.
Tabii ben çok sınırlı ekonomi bilgime göre değerlendiriyorum. Belki yükseleilecek kura başka bir pozisyon alabilir devlet vs onu bilemiyorum.
Ama dediğine yüzde yüz katılıyorum, bizim insanımız fırsatçı. Bunun yanında çok eneteresan , ülkede ne olursa olsun adapte olup gene fırsat kovalayen bir mantalitesi var.