GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nesi iyi değil? 500 milyar dolara yakın borç var, bunu yüksekten kapatamazsın.

Düşük kur modelini de benimsedik demediler hiç, o medyanın uydurmasıydı, Çin modeli diye bir şey de denmedi hiç ama medya o şekilde yansıttı.

Kurun düşmesi iyi bir şeydir, senin bahsettiğin noktalara gelmesi yani ithalatı olumsuz etkilemesi için 4 liraya düşmesi lazım.

10 senede güncel fiyatla 10 katına çıkmış olan kur için düşmesi iyi değil diyemeyiz.
Çin modelini reisin ağzından duymuştum videosunu bulursam eklerim. Kurun düşmesi tabiki iyi. Tek canimi sikan yeri yine bisekilde sanki oylarina yansitmayi basaracak akp. Inmelerini istiyorum artık yav Türkiyenin başında bu gericilerin olduğunu görmek koyuyor daha iyisine layik olduğumuzu düşünüyorum.

Çin modelini reisin ağzından duymuştum videosunu bulursam eklerim. Kurun düşmesi tabiki iyi. Tek canimi sikan yeri yine bisekilde sanki oylarina yansitmayi basaracak akp. Inmelerini istiyorum artık yav Türkiyenin başında bu gericilerin olduğunu görmek koyuyor daha iyisine layik olduğumuzu düşünüyorum.
Bence gidecekler artık, aksini düşünmek bile istemiyorum.

bu olay milat bence dolar dusuk seyreder mart nisan gibi 8 liralari gorurse istikrar deyip %40 in uzerinde bir oyla secilirler , belki de boylesi daha iyi olacak bakalim.onumuzdeki 3 ay cok daha onemli.

bu olay milat bence dolar dusuk seyreder mart nisan gibi 8 liralari gorurse istikrar deyip %40 in uzerinde bir oyla secilirler , belki de boylesi daha iyi olacak bakalim.onumuzdeki 3 ay cok daha onemli.

Bu herifi hem Mansur hem Ekrem hem Meral ezer geçer hatta KK bile yenebilir..O tren kaçtı artık ben o ışığı gördüm halkın genelinde..Boş beleş konuşan elbet çok fazla ama umursamayin %52 den beri her yıl oy kaybediyorlar ..Enflasyon bu noktalara çıkmasa bile kaybedecekti bu seçimi enseyi karartmaya gerek yok..

Bu herifi hem Mansur hem Ekrem hem Meral ezer geçer hatta KK bile yenebilir..O tren kaçtı artık ben o ışığı gördüm halkın genelinde..Boş beleş konuşan elbet çok fazla ama umursamayin %52 den beri her yıl oy kaybediyorlar ..Enflasyon bu noktalara çıkmasa bile kaybedecekti bu seçimi enseyi karartmaya gerek yok..

3 ayda cok sey degisir subat ayi gibi anketlere bakip haziranda secim derlerse sasirmayin isler iyi gitmezse o zaman 2023 icin kaos ortami tasarlayabilirler

videolar dehşet verici. simdi bunlarin kullandığı oy ile IQ su bariz daha yüksek olan insanlarin kullandığı oy ayni değerde. yok abi demokrasidende umudumu kesecem artık IQ ya dayalı bir sistem gelmesi lazim
O zaman oy veremezsin rtaş

desem kavga cıkar insanları assagıladıkca zaten bunlar güclendi gülüp gecmeniz gerek yapacak bisi yok

videolar dehşet verici. simdi bunlarin kullandığı oy ile IQ su bariz daha yüksek olan insanlarin kullandığı oy ayni değerde. yok abi demokrasidende umudumu kesecem artık IQ ya dayalı bir sistem gelmesi lazim
bir katsayi gelistirilmeli

verilen vergi
egitim seviyesi ( bu cok detayli olmali sadece 4 senelik lisans degil meslek gruplari arasinda da degismeli bir profesorun oyu acikogretimde okumus lisansustu yapan biri ile ayni olmamali )
verilen burs
1.sehit yakini , gazi

vs vs

bu bilesenlerde ortaya cikan katsayi ile carpilmali oyunuz.

bir katsayi gelistirilmeli

verilen vergi
egitim seviyesi ( bu cok detayli olmali sadece 4 senelik lisans degil meslek gruplari arasinda da degismeli bir profesorun oyu acikogretimde okumus lisansustu yapan biri ile ayni olmamali )
verilen burs
1.sehit yakini , gazi

vs vs

bu bilesenlerde ortaya cikan katsayi ile carpilmali oyunuz.
tam olarak çin modeline mi geciyoruz yada kast sistemi

AKP'ye oy verip ayakta tutanlar sanılanın aksine gariban sokaktaki vatandaş değil ,herifleri zengin tayfa patron tayfa ayakta tutuyor hatta bu TÜSİADcilar bile onlara oy atmıştır geçmişte kime sorsan okumuş veya cahil hayatta vermem diyor ama sandığa gidince oy veren ciddi bir kitle var şu an rte o kitleden emin değil yoksa sandığı getirirdi
2023e kadar direnmeye çalışacaklar bence

Aslında çok şey yapılabilir. Bu ülkenin toprağı, verimliliği, üretim için gayet elverişli. Dünyanın baharat yolu olabilir. Çok sevdikleri Osmanlı döneminden örnek verecek olursak.

*Ama çoğu fabrika kapatıldı. Parasını alamayan insanlar bir dolu.

*Kyk borcu olan öğrenciler çok mağdur. Çünkü iş yok. Üniversite bölüm yığılmalarına bakarsak birçoğunun ülkemizde iş alanı bile yok ama bölümü var. Çocukların eğitimi bir ekonomi kapısı olarak görülmemeli. Üniversite okuyan birinin tekrar kendini ispatı için yine para vererek girdiği KPSS sistemi... Kazansanız bile çalışma garantiniz yok. Çünkü rakipleriniz her sene giderek sayıca artarken alım sayısı yüzdelik olarak küçülüyor.

Çözümü erken emeklilik. Ama bu da öyle emekli olup çalışmaya devam etme olarak değil! Böyleleri de var. Daha düşük maaşa tabi. Bunun da çözümü açık. İkinci bir mesleği ya da meslek tekrarına itmeyecek bir emeklilik yaşantısı sunulmalı ki kısır döngü sona ersin.

Şimdiki evliliklerin en büyük sorunu da haliyle ekonomik koşullar. Madem bunu tekrar özendirme çabaları var, o zaman şartları da iyileştirecekler. Şu an iki soyad birden kullanılabiliyorsa neden öksüz ya da yetim kalmış ama hiçbir geliri olmayan, lakin evinin her işini yapan, ailesene emek veren kadınlara hakkı olan ebeveyn aylıkları bağlanmıyor ?

Bu şekilde oluşan, her gün gündüz kuşağında ya da sosyal medyada okuyup gördüğümüz ahlaki çöküntünün önüne de geçilebilir. Ekonomik özgürlüğün özellikle bir kadın açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı ebeveynler demek sağlıklı nesil demek. Sosyal güvence ve ekonomi insan yaşamının en önemli parçası ve aile de en temel taşıdır. Her şeyin burada başladığına inanan yetkililerin ilgisizliğini de kabul edemiyorum.

Çalışmayan, üretmeyen bir milletin gelişmesi çok zor. Bunların hepsi birbirine zincirleme şekilde bağlı olan şeyler. Bir çıkış arıyorsak şayet işlere buradan başlanmalı.

Bu ülkede genc beyni kazanacaksın. Onun işgücünden faydalanacaksın. Onu değersiz hissettirmeyeceksin. Kendini, elinde altın bileziği de varken beyin göçü yapma fikrine itmeyeceksin. Belki de nüfus bakımından da en şanslı ülkelerden biriyiz ama icraatta maalesef işin gerisinde kalıyoruz.

Yeni doğanı borçlu, okuyanı borçlu, iş bulamayanı borçlu. Böyle sistemde gelen her iktidar ancak günü kurtarır. Ben ev hanımlarından tutun,okuyan kişilere kadar herkesin ürettiği bir toplumu arzu ediyorum.

Bu devirde zaten üniversite mezunu olmayan, hatta iki tane okumayan insan sayısı çok az. Bunun da sebebi şansını her alanda çoğaltmak istemesi, hangisi tutarsa ve CV alanı zengin gözüksün, donanımlı olsun diye. Okumak için okumak olmasın. Üretmek için, gelişmek için olsun.

Benim annem yanına beni alırdı, gider kayısı ayıklardık. Biz de küçük yaşta yardım eder para kazanırdık. Rahmetli babam gözlük fabrikasında çalışırdı, eve kasayla misina ve gözlük gelirdi, konu komşu beraber yapar para kazanırdık. Ben de böyle işçi ailesinde yetiştim. Ben de o yaşlarda üreten ebeveynlerime yardımcı oldum. Yeri geldi annemle tekstil fabrikalarında sabahladım. Çalışmak ve üretmek ayıp değil. Önemli olan üreteni memnun ve değerli hissettirmek gerek. O zamanlar bunun karşılığı vardı. Şimdi ben bunu göremiyorum. Buna da kızıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt