GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu insanlar akıllanır mı yav

her türlü seçilecekler bu dolar hamlesi sonrası

En büyük sorulardan biri bu önümüzdeki sene cevaplanacak.

Siyasi ve seçim içeren kısa vadeli bir hareket mi ? Yoksa hakikaten uzun vadesi düşünülerek / hesaplanarak memleketin iyiliği için hareketler mi ?
Zaten bana sorsanız 2022 ye girdiğimiz andan itibaren seçim siyaseti başlayacaktır erken olsun olmasın orası ayri didişme.

Hani gecenin bi saati iki kedi burun buruna verir yarım saat kavga bağırması yapar ya. Meclisi böl ikiye - aynı şey geliyor bana.

Videolara bir şey diyemiyorum. Onlarda 1 oy , bizlerde bir oy , herkes 1 oy. İşin en iğrenç kısmı neredeyse kimse düşünüp kendi fikrince oy vermiyor - taraf tutarak oy veriyor. Verdiği taraf kazanınca zannedersin CL şampiyonluğu kazandı. Çok değişik bakıyor insanımız bu tür şeylere. Sırf videodaki ve benzeri kişiler için değil herkes için.

Kimin sayesinde kazanmış. Kim kolay para kazanıyor ki...
Kimsenin üretip zengin olana bir şey dediği yok ama sen kendin yapmayacağın şeyi bir başkasına öneremezsin.
Günde altı öğünü esas alırsak, üç liradan günlük 18 TL yapacak bir şeyi, beş altı kişilik bir aile tek asgari maaş ya da emekli maaşla yesin de görelim. İşte böyle zekaların akıl vermesini kaldıramıyoruz. Bu bile aslında hakaret ve alay.

Kendi havuzundaki sudan bile tasarruf edemeyen adam bana gelmiş işte bla bla, size mi yaşamım hakkında hesap vereceğim diyor.
Bre kadın, biz de sana yaşayamadığımız hayatı istediğimiz için mi akıl danışacağız ? Çok istiyorsan tüm servetini cumhurbaşkanına bağışla. Samimiyetine inanalım. Hadi bakalım .d.d

Böylelerini görünce insan daha da bir anlıyor şu sözün önemini.

Simit sat onurlu yaşa.

Şimdi de en kötü şey diyorum, simit ye onurlu yaşa. Böyle gözü başka yaşamlara kör olmaktan iyidir.

Daha düne kadar kepek ekmek tüketiyorduk. Şu an en ucuzu altıya yakın.
Alım gücümüzden ötürü normal ekmeğe yöneldik.
Kilo açısından da zararını şahsım adına görüyorum.

Sağlıklı yaşam için değil de biz ucuz etin yahnisi diye bir şeyleri tüketiyorsak, yemişim öyle ekonomiyi.
Bal, süt, yumurta, et, balık, yoğurt ama hakikilerinden, kalitelisinden bahsediyorum devamlı tüketmemiz gereken şeyler zaten.
Hastane yapıyor diye övünceğimize bazı hastalıkların önüne geçildi diye övünmek isterdik. Altmış yaşa anca orta diyorlarmış.
Ama bir bakın o kişiler daha yeni emekli oluyor, meslek hastalığından tut her türlü hastalıkta beli bükülmüş durumda.

Ekonominiz ne kadar iyiyse o kadar kaliteli ve uzun yaşamınız olur en sağlıklısından.

Dolar 1 ay önceki seviyesine geri iniyor ama market fiyatlarına zam devam ediyor
Ne anladım ben bu işten

Dolar 1 ay önceki seviyesine geri iniyor ama market fiyatlarına zam devam ediyor
Ne anladım ben bu işten

Harbiden ya neden fiyatlar da anlık kura göre indirmiyolar,artırmasını biliyolardı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daha düne kadar kepek ekmek tüketiyorduk. Şu an en ucuzu altıya yakın.
Alım gücümüzden ötürü normal ekmeğe yöneldik.
Kilo açısından da zararını şahsım adına görüyorum.

Sağlıklı yaşam için değil de biz ucuz etin yahnisi diye bir şeyleri tüketiyorsak, yemişim öyle ekonomiyi.
Bal, süt, yumurta, et, balık, yoğurt ama hakikilerinden, kalitelisinden bahsediyorum devamlı tüketmemiz gereken şeyler zaten.
Hastane yapıyor diye övünceğimize bazı hastalıkların önüne geçildi diye övünmek isterdik. Altmış yaşa anca orta diyorlarmış.
Ama bir bakın o kişiler daha yeni emekli oluyor, meslek hastalığından tut her türlü hastalıkta beli bükülmüş durumda.

Ekonominiz ne kadar iyiyse o kadar kaliteli ve uzun yaşamınız olur en sağlıklısından.
O saydığın ürünlerin pahalısıda kaliteli değil hepsi işlenmiş ve gdolu

Bilmem kaç yıl önce yediğin domates,içtiğin çay,tükettiğin ekmek çok çok daha taze ve sağlıklıydı artık değil

Ülkeye giren aşı bile kalitesizmiş,altaylının tespitine göre knorr un almanyada sattığı ürünün besin kalitesiyle bizdeki farklıymış

O saydığın ürünlerin pahalısıda kaliteli değil hepsi işlenmiş ve gdolu

Bilmem kaç yıl önce yediğin domates,içtiğin çay,tükettiğin ekmek çok çok daha taze ve sağlıklıydı artık değil

Ülkeye giren aşı bile kalitesizmiş,altaylının tespitine göre knorr un almanyada sattığı ürünün besin kalitesiyle bizdeki farklıymış
hakikilerinden diye belirttim zaten. Eskiden dalından yerdik, şimdi işlenmiş tüketiyoruz.
Köy yaşamında bile belki bulamazsın artık bu sadeliği ama ben gördüm bu tarz yaşamları.
Babannemlerden falan biliyorum. Bahçesinde kendi üretirdi. Kışından kendi kuru yufka yapar odasında bekletirdi.
Peynirini bidon bidon yapar, bozulmazdı. Taranasını, köy ekmeğini...Bizlere de kışlık diye yollardı.

İnekten sağılmış sütle pastörize edilmişi elbette bir değildir. Ama insanları öyle büyülediler ki Migros misal, zengin market yeridir.
Oradaki her ürün denetimli ve kusursuzdur. En pahalısı da atıyorum en kalitelisidir. Bu küsuratla müşteri tavlama sanatı gibi bir şey.
Hani şu düz hesap 40 diyeceklerine atıyorum 39,99 yazanlar gibi.

Market ürünlerini soran arkadaşlara sadece küçük bir örnek vereyim.. Eti, Ülker, Pepsi, Redbull geçen ay neredeyse ürün vermedi.. Ve şu an hala kotalı ürün veriyorlar.. Verdikleri ürünlerinden de hepsi zamlı.. Mesela Redbull 250 ml x 24 =146 liraya alıyorken 201 liraya aldım.. Şu an 240 liraya bulursan bedava..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt