GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an Christmas olduğu için tamamen kendi içimizdeyiz gibi (Avrupa ve Amerika tatil) .

4 Ocak bence fazla fazla önemli bir gün . RESMİ açıklanacak enflasyon ile REEL enflasyon herkes biliyorki farklı lanse ediliyor ki yukarıdaki grafikli bir tweet var. Bağıra bağıra "tehlikenin farkında mısınız" diyor aslında. Adını bile anmak istemem hiperenflasyonun.(demeye getirdiğim 1 2 yıl öncesine göre ihtimali daha olası bir şey - hakkaten allah korusun)

şu Foxtaki 4 gazetecinin programını izledim - kim olduklarını yakınen bilmiyorum. Ekonomist değil gazeteciler ve bu topik altında beni düşündüren ne varsa konuşmaya çalıştılar.

Yani dolar iner inmesine - güzelde gözükür de... nasıl indirildiği ve neyle indirildiği aşırı önemli. Haberlerde izlediğim ve şu programda gazeticilik kimlikleri ile konuşan insanların dediği Merkez Bankası açıklamayla beraber işlemini müdahelesini yaptı , hazine bakanı halk bozdu diye lanse etti. Üstüne küçük yatırımcı ÇARPILMIŞ oldu bakanın lafiyla (hey allahım ya... ). E baba ne anladım ben bundan - reel somut bir düşüş olmuş olmuyor ki bu.

Saatli bombaya döndü iş - 00:00:01 de kabloyu kesersen artık. (bu yanlış anlaşılamsın 4 ocak tarihiyle alakalı değil çok daha uzun sürebilecek süreç, belki bu süreçte hükümet değişecek . Gelen hükümette patlayacak bu. O kadar kaotik benim düşüncemde)

Son düzenleme:
Dolar düşüyor peki boğazımıza kadar sokulan vergiler de düşecek mi kira stopaj oranı %20’ye artırılmış

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt