GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Araba konusunda, yanlış hatırlamıyor isem geçtiğimiz aylarda meclisten bir yetki aldı cumhurbaşkanı. ÖTV yi x2 den x3 e çıkarabilme (ya da ara bir katsayı bilemem).

Devletin özellikle mart ayının sonuna kadar kasasını şişirmesi lazım. O zamanki duruma göre bu yetki kullanılır mı ? Bana süpriz olmaz.

Gerçi araç sahibi değilim - hayal oldu o kısımlar tam nasıl işliyor vegiler orda bilmiyorum ama

Bir rüya gördüm rüya değil kabus resmen. Dolar 10 saniye içinde 53 lirayı gördü ağlamaya başladım

Rüyanda acaba Venezuela vatandaşı mıydın ?

Şaka bir yana geçen gün baktım adamların ekonomik süreci nasıl olmuş diye - "çöküşün başlangıcı" olarak görünen kısımda bizim bugün karşılaştığımız enflasyonun oranı , artış tehlikesi , işsizlik ve üretimsizliğin(tarım-süt - hayvancılık vs.) oranları gibi neredeyse birbirine çok yakın oranlar var . (Wikipediada okudum bu arada)

tabii ki oradan 8-10 sene sonrasında adamlar hiperenfalsyon yaşıyor bir anda değil, geçmişlerinde de böyle bir durum söz konusu.

Dolar kurunu ülkede sabitlediklerinden sonra gidiş o gidiş olmuş gibi bir şey.

Eğer rüyandaki gibi olursa tepe noktası 18 küsüru bam güm kırması gerekir - oda bir anda olacak iş değil. Ben bu ekonomik hareket başarılı olmaz ise ağustos - eylül 2022 de terkar bu tür gündemleri konuşabiliriz diye bakıyorum. O zamana kadar bir şekilde dizginlenebilir.(Umarım dizginlenebilir)

Araç yok değil alayını galeriler alıyor diyin ona ellerinde patladı hãlã alıyolar

500k'lık ev almaya kalksan 10 yıl boyunca her ay 11k ödeyeceksin Garanti'nin konut kredisine göre, 5 yıllık çeksen aylık 15k'ya yakın ödeme yapiyor. Ev almak için şu an günümüz şartlarında en az 15-20 bin lira gelirinin olması lazım

500k'lık ev almaya kalksan 10 yıl boyunca her ay 11k ödeyeceksin Garanti'nin konut kredisine göre, 5 yıllık çeksen aylık 15k'ya yakın ödeme yapiyor. Ev almak için şu an günümüz şartlarında en az 15-20 bin lira gelirinin olması lazım
Tabi bir de şu gerçek var ki Istanbul'da özellikle 500k'ya bulabileceğiniz ev kulübeden hallice bir yer olacak. Yani astronomik fiyatlara kalitesiz lokasyonda içi geçmiş evler.

SM-A325F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Onlar beklerken 2022 modeller gelince görürüm
Talep olduğu müddetçe ki fazlasıyla var hiç bir şey olmaz yine satılmaya devam edecek ki ediyor .
Her sene aynı dönem aynı şeyler konuşuluyor zaten bu kasım ayında rekor kırmış mesala 2.el satışta keza 2017'yi de geçmiş euro o zamanlar 4 tl seviyelerindeydi üstelik .

FHMc7hrXsAYKnwz

500.000 TL’ye nerede ev kalmış ya

1,5 trilyon dan başlıyor evler

Adam gibi insan gibi oturayım bir sitede dersen 2.5 3 trilyon

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Talep olduğu müddetçe ki fazlasıyla var hiç bir şey olmaz yine satılmaya devam edecek ki ediyor .
Her sene aynı dönem aynı şeyler konuşuluyor zaten bu kasım ayında rekor kırmış mesala 2.el satışta keza 2017'yi de geçmiş euro o zamanlar 4 tl seviyelerindeydi üstelik .

FHMc7hrXsAYKnwz

Bu ay önemli çoğu kişi dolarda kaldı gidip 11 den bozup yüzde 5 10 düşmüş araçları alıcaklarsa buyursunlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt