Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.817
- 29.209
- 2.993
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Seçim kazanmak uğruna yapmayacakları delilik yok. Bunun bedelini bu halk çok fena öder. Doları 13 - 14 aralığında tutmak niyetindeler. Kampanyadan faydalanan yatırımcının maliyeti bile bu halk ın sırtına milyarlar olarak geri dönecek. Adamlar 10 TL lerine hem % 14 alacaklar hem de döviz kuru fark ı alacaklar. Aslında kampanyaya katılımın az olması dolaylı yoldan halk a hizmet ediyor. çok büyük bir enflasyon dalgası geliyor. Umarım gerçekten yanılıyorumdur. Ülkeyi liyakat değil biat yönetiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
Evetbisey sorcam 18den dolari tekrar 9-10 yapmak basarimi sayiliyor simdi?![]()
bisey sorcam 18den dolari tekrar 9-10 yapmak basarimi sayiliyor simdi?![]()
lol daha düne kadar nasil bozuluyorduk bukadar yukari cikinca, o halde oynama yapilsin her defasinda 20 ye ciksin sonra biseyler yapip yolunu bulup sürekli 10 a düsürülsün, varmi böyle bir dünya allah askina dolarin 3-5e dürülmesi basaridir. halk bu oyunu kabul ederse ilerisinde cok zor günler bekler bizi.Bence başarıdır Doları 9-10 da tutarlarsa ben oy veririm
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanlış.
İkisinden birini alacaklar.
Benim anladığım % 14 faiz garanti, ancak bu aldıkları % 14, kur farkının altında kalırsa aradaki farkı da alacaklar. Garanti verilen şey de bu diye biliyorum. Yine de yeniden okumakta fayda var demek ki. Belki ben es geçtim![]()
@Keramettin TANRIVERDİ valla inan bana avrupada iyi durumda degil belki burda kazanip TR de degerli bi miktar elinde oldugu dogrudur ama kendisi avrupada o parayla nasil yasadigini görsen sende anlarsin, 1300-1400 asgari alip bunun 700-800€ kiraya arti alisveris 200€ verdigini düsün elektrik su carti curtusu nekadar elinde kalabiliyor hesap edersen nekadar vahim oldugunu görebilirsin, zaten burdakilerin cogu calismayip issizlik maasindan yasiyorlar yillardir, rezzilik diz boyu. söyle düsün is veren anca issizler icin calismakta. utanc verici bi sistem bu nedenlede fazla fark olmadigi icin cogu zaten calismiyor.
Avrupanın yüzde kacı asgari ücretle çalışıyo türkiyenun yüzde kacıözet geceyim: gurbolar gelip zenginlik tasliyorlar ama ülkelerinde acindan ölüyorlar.
Yok hayır eğer kur, yatırılan gündeki oranın üstündeyse sadece kur farkı verilecek. Diğer türlü dövize % 14+ faiz vermiş oluruz tüm dünya gelir parasını bize yatırır.
Mesela parasını vade bitmeden çeken olursa da kurun o günkü karşılığına göre verilecek. Örneğin kur 10ken 100.000 TL yatırdınız, 3 ay vade ama 2 ay sonra çekmek istiyorsun, kur 9.20ye düşerse sana 92 bin lira veriyorlar.
Adminim teorik olarak doğru söylüyosun, ben refah yaşıyosam dolar/tl oranından bana ne. Ancak sen daha iyi bilirsin ki pratikte dolar bi ülkede 2 den 20 ye çıkıyorsa 3 5 senede, o ülkede problem var demektir ve dolayısıyla insanların kazandığı paralar o oranda artmaz. Yanlış mıyım bilmiyorum.Doların kaç olduğu önemli değil, Melih abinin söylediği minvalde olmalı işler. Dolar 100 olabilir, orada 100 sene kalacaksa problem yok eğer halkın alım gücünü de ona göre arttırabiliyorsan.
Türkiye gibi ülkelerde temel problem enflasyon etkilerinin halkın alım gücünü azaltmasıdır. Şeffaf olmayan yönetim yapılarında enflasyonun hesaplandığı paketler dönemsel olarak ucuzlayan ürünlerden oluşur ancak bu halkın ihtiyaçlarını yansıtmaz. Pinpon topu üzerinden enflasyon hesabı yaparsanız kimseye bir şey ispatlamış olmazsınız.
Kısacası mevzu istikrardır, Türkiye'nin son 10 yılda yaşadığı problem kurun 10-20 olması değil, kurun 1.30 liradan 18 liralara kadar çıkması ancak insanların maaşlarının bu ölçüde artmamış olmasıdır.
Bundan 4-5 sene önceye kadar ortalama bir çalışan 1000 dolardan fazla kazanıyor ve yurtdışı seyahatlari dahil belli bir refahla yaşayabiliyordu, bu insanların elinden alındı dolayısıyla problemi doğru tanımlamak gerekir.
insanlarimiz lüks yasamayi seviyor pahali kiyafetler lüks otomobiller hic bir zaman tatmiz olmayiz biz dogamizda var avrupali gibi asla olamayiz bir kere yetinmiyoruz hep daha fazlasini arzuluyoruz, bir yandanda düsünüyorum ölümlü dünya bikere geliyorsun hayata neden olmasin diyede ama iste, oldugu kadar olmadigi kader gercegi. bu arada mevzuniyet konusunda kesinlikle haklisin avrupa ülkelerinde okadar azki üniversiteler dolayisi ile okadar azki mevzun olanlar bu konuda türkiye gercekten 1 numaradir, hayatimda atanmayi bekleyen bukadar ögretmen görmedim mesela sonra bakiyorsun egitimine agzindan gram ingilizce cikmiyor, avrupada ingilizceyi orta okulda sökebiliyorsun, is altyapida bitiyor bunlari cözebilsek zaten para degerimizde artacak.Asgari ücretle kalbur üstü bir yaşamı hiç bir ülke vadedemez zaten.
Türkiye'deki problem;15-20 sene okuyan kişilerin asgari ücrete yakınsayan maaşlara çalışmalarıyla başlıyor, her yere üniversite açılınca da her yer mezun kaynıyor muhtemelen dünyada en çok okumuşluk oranına sahip ülke olacak Türkiye yakında ama bu nicelikten ibaret zira nitelik yok.
Avrupa ülkelerinde israf yok bir de tabii, bizim siyasetçiler bunu yokluk olarak algılıyor ama adamların gösteriş derdi yok genel olarak. Almanya'da Berlin'de bile araçlar orada üretilmesine rağmen lüks araç derdi çok fazla görmedim ama Türkiye'de bu var yani kültürel farklar da var.
Tabii ortalama hatta ortalama altı bir çalışan bile hafta sonu trene atlayıp Prag'a gidebiliyor, orada rahatça takılabiliyor. Türkiye için ise bu fazlasıyla lüks bir hale geldi. Biraz beklentilerle de alakalı ama dediğim gibi temel sorun istikrarsızlık, bugün alabildiğini yarın alamama ihtimalin yüksek Türkiye'de, ancak Avrupa'da bu yok.
Adminim teorik olarak doğru söylüyosun, ben refah yaşıyosam dolar/tl oranından bana ne. Ancak sen daha iyi bilirsin ki pratikte dolar bi ülkede 2 den 20 ye çıkıyorsa 3 5 senede, o ülkede problem var demektir ve dolayısıyla insanların kazandığı paralar o oranda artmaz. Yanlış mıyım bilmiyorum.