GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O gece ben de makasa falan aldırmadan 15 tl den çıktım sabah 12 tl den geri aldım. Bence o geceden sonra yaşananlar çok daha vahim. Önce 14 Tl'yi savundular sonra 13 şimdi de 12 yi savunuyolar. Graifkler o kadar açık ki.. testere dişi gibi. Ocak'ın 2. haftasına kadar bunu sürdürebilirler, noel tatili bitip yabancı fon yöneticileri bilgisayarı açınca piyasa derinleşecek. Bu sığ piyasa sattığın dolarla tutarsın o zaman sattığının misli misli fazlasını satman lazım. Ayrıca 3 Ocak enflasyon rakamı ve 20 Ocal ppk çok önemli. Ocak sonu dövizin yolu belli olur
Noel tatili ocağın 2. haftası mı bitiyor üstat ne tatil yaptılar ama 2 haftadır tatilde değiller miydi zaten toplam 1 ay sürüyor demek ki christmas tatili adamlarda. Enflasyon rakamlarını doğru hesaplamıyorlar şuanda en aşağı %50 çıkması lazım 2021 yılı yıllık enflasyonun. Hangi yatırım aracı yüzde 50 getiri sağladı 2021 yılında, faizleri desen tek haneye çekme hedefleri var. Enflasyondan korunmak için geriye bir tek altın ve dolar kalıyor. Şimdi onlara endeksli mevduat faizi çıkardılar da 3 ay sonra bunu kaldırıyoruz derseler pek şaşırmamak lazım. Güven vermiyorlar. Hiç bir şeyin fiyatı düşmedi bir tek dolar ve altın yüzde 30 düştüğü ile kaldı. Olan küçük yatırımcının elindeki dolar ve altınları onları zarara uğratacak şekilde almaları oldu.

reis bu koduğumun dolarını ne zaman stabil göreceğiz. seçim olmadan zor gibi ama adamlar yapmadı diyelim, haziran 2023e kadar böyle mi olacak yani. vallahi yıldım yav, tam anlaşıyoruz dolar düşüyor adam almaktan vazgeçiyor dolar uçuyor adam almaktan vazgeçiyor. son 2 ayda küfür masterı oldum
Stabil olması için döviz talebini kısıtlamak gerekiyor bunu başaramadılar şu an. Başarırlar mı muamma

Seçim açıklaması gelmesiyle bir şeylerin değişeceğini ben düşünüyorum.

Tunç Şatıroğlu diyor ya enflasyon aynı diş macunu gibidir bir kez çıktı mı geri içine sokamazsın diye en baştan yanlıştı yaptıkları dolar 9'dan 18 liraya 2 katı artarken izlemeyeceklerdi inadına faizleri düşürüp bilerek yükselttiler kuru sonra etin, sütün, yumurtanın, benzinin, motorinin, arabanın, evin her şeyin fiyatı 2 katına çıktı sonra bir gecede dolara endeksli mevduat faizini çıkarınca yüzde 30 düşürdüler doları ama fiyatlar yükseldiği ile kaldı. Önce bence doları en yüksek seviyesine getirmeliler. Doları 18 olduktan sonra 1 yıl boyunca 18(+0,5-/0,5) seviyelerinde tutabilirlerse işte o zaman başarılılar demektir. Enflasyon da o zaman düşmeye başlar. Dolar 18 iken dolar alan firmalar zararlarını çıkarmadan bu iş olmaz. İhracat yapan firmaların zararı büyük.

Son düzenleme:
Stabil olması için döviz talebini kısıtlamak gerekiyor bunu başaramadılar şu an. Başarırlar mı muamma

Seçim açıklaması gelmesiyle bir şeylerin değişeceğini ben düşünüyorum.
Üstat engin ekonomi bilginden biraz faydalanmak istiyorum? 2022 yılında piyasalardan beklentilerin nedir? Özellikle bist100 ve dolar bazında artış-azalış ne bekliyorsun? Enflasyon ve faizler hakkındaki beklentilerin nedir? Fahiş fiyatlar sence düşer mi? Seçim kararı gelirse piyasalar nolur? Daha önce BİST100'de 4.000-5.000 civarı bir beklentin vardı sanırım koruyor musunuz bu düşüncenizi halen? Yurtdışı borsalarında ne olur? FED faiz artırır mı, artırırsa ne olur?

Tunç Şatıroğlu diyor ya enflasyon aynı diş macunu gibidir bir kez çıktı mı geri içine sokamazsın diye en baştan yanlıştı yaptıkları dolar 9'dan 18 liraya 2 katı artarken izlemeyeceklerdi inadına faizleri düşürüp bilerek yükselttiler kuru sonra etin, sütün, yumurtanın, benzinin, motorinin, arabanın, evin her şeyin fiyatı 2 katına çıktı sonra bir gecede dolara endeksli mevduat faizini çıkarınca yüzde 30 düşürdüler doları ama fiyatlar yükseldiği ile kaldı. Önce bence doları en yüksek seviyesine getirmeliler. Doları 18 olduktan sonra 1 yıl boyunca 18(+0,5-/0,5) seviyelerinde tutabilirlerse işte o zaman başarılılar demektir. Enflasyon da o zaman düşmeye başlar. Dolar 18 iken dolar alan firmalar zararlarını çıkarmadan bu iş olmaz. İthalat yapan firmaların zararı büyük olur.
18TL dolar ile enflasyonun dusme ihtimali sifir renkdas. Secimi gozden cikmadilarsa boyle seye izin verme ihtimalleri yok. Dolari orta vadede 12-14TL arasi tutabilirlerse enflasyonda %30'lardan, %15'lerin altina duser 2023'un ilk ceyregi sonunda (baz etkisiyle). Planlarda tamamen bunun uzerine. Tutarmi bilinmez. Zira dolari tutmak icin elde pek bir arac kalmadi kur korumali hesap disinda. Onuda piyasa artik biliyo.

18TL dolar ile enflasyonun dusme ihtimali sifir renkdas. Secimi gozden cikmadilarsa boyle seye izin verme ihtimalleri yok. Dolari orta vadede 12-14TL arasi tutabilirlerse enflasyonda %30'lardan, %15'lerin altina duser 2023'un ilk ceyregi sonunda (baz etkisiyle). Planlarda tamamen bunun uzerine. Tutarmi bilinmez. Zira dolari tutmak icin elde pek bir arac kalmadi kur korumali hesap disinda. Onuda piyasa artik biliyo.
Noel tatili bitince doların 12 TL olduğunu gören yabancılar Türk borsasından çıkıp dolarlarını alıp ülkelerine kaçmazlar mı ustadım böylece dolar tekrar fırlamaz mı ha merkez bankası dolar satarak düşürmeye çalışabilir ama o da yangına üflemeye benzer BİST100 endeksinin yarısı yabancıların elinde Türk borsası yarı yarıya düşerse o zaman Türk şirketleri iflas etmez mi

Rengim, İso üstat hala forumda olsaydı millete 18.40’dan dolar aldırır mıydı? Veya 9’a ilk çıkışında daha fazla çıkmaz deyip sattırır mıydı?

9lardayken daha çıkmaz satın derdi :asd:

Büyük ustayı özlediğimiz farkettim : (((

Noel tatili bitince doların 12 TL olduğunu gören yabancılar Türk borsasından çıkıp dolarlarını alıp ülkelerine kaçmazlar mı ustadım böylece dolar tekrar fırlamaz mı ha merkez bankası dolar satarak düşürmeye çalışabilir ama o da yangına üflemeye benzer BİST100 endeksinin yarısı yabancıların elinde Türk borsası yarı yarıya düşerse o zaman Türk şirketleri iflas etmez mi

Yabancıların çoğu borsadan çıktı bankacılık endeksinde biraz kaldılar

Amaç 6 ay doları tutup seçime gitmekti 6 ay sonra meyve alıcaz boşa demiyorlar

Oyuncular gitti kalanlar yıllar yıllar önce buyuk şirketlerin hisselerinin buyuk bölümünü alip uykuya yatan fonlar. Onlar bir yere gitmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt