- 29 Haziran 2015
- 34.736
- 28.299
- 2.083
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
borsamızda biz bize kaldık desene o zaman renktas buralar bist100'ün dip seviyeleri yabancı oyuncuları tekrardan borsamıza çektiğimiz zaman bist'in asıl yükselişi başlayacak da ben yabancı olsam bist'e neden gelirdim diye kendi kendime soruyorum cevap bulamıyorumOyuncular gitti kalanlar yıllar yıllar önce buyuk şirketlerin hisselerinin buyuk bölümünü alip uykuya yatan fonlar. Onlar bir yere gitmez.
borsamızda biz bize kaldık desene o zaman renktas buralar bist100'ün dip seviyeleri yabancı oyuncuları tekrardan borsamıza çektiğimiz zaman bist'in asıl yükselişi başlayacak da ben yabancı olsam bist'e neden gelirdim diye kendi kendime soruyorum cevap bulamıyorum
Yabanci yatirimcinin akilli gurubu onceki hafta Cuma gunu haberi alip kacmaya baslamisti. Ne kadari kaldi bilinmez. Bizim icin en buyuk risk BIST'teki yabanci yatirimci degil bence. Zaten BIST'te yabanci orani cok dustu son 2 yil. Asil problemimiz, dis borc yukumuz. Tum vatandas dolarlarini bozdursa dahi 9TL'nin altini gormemiz imkansiz artik ki vatandasta pek bozdurcak gibi durmuyo.Noel tatili bitince doların 12 TL olduğunu gören yabancılar Türk borsasından çıkıp dolarlarını alıp ülkelerine kaçmazlar mı ustadım böylece dolar tekrar fırlamaz mı ha merkez bankası dolar satarak düşürmeye çalışabilir ama o da yangına üflemeye benzer BİST100 endeksinin yarısı yabancıların elinde Türk borsası yarı yarıya düşerse o zaman Türk şirketleri iflas etmez mi
dış borç yükü neden kaynaklanıyor dostum enerji giderleri mi petrol, doğalgaz, elektrik, motorin, benzin vs... yoksa başka şeylerden mi?Yabanci yatirimcinin akilli gurubu onceki hafta Cuma gunu haberi alip kacmaya baslamisti. Ne kadari kaldi bilinmez. Bizim icin en buyuk risk BIST'teki yabanci yatirimci degil bence. Zaten BIST'te yabanci orani cok dustu son 2 yil. Asil problemimiz, dis borc yukumuz. Tum vatandas dolarlarini bozdursa dahi 9TL'nin altini gormemiz imkansiz artik ki vatandasta pek bozdurcak gibi durmuyo.
Ònümüzdeki yıl usd kuru için tahmini rakam bulmak isteyenler olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
31 Aralık kapanış kurunu %20 ile çarparak bulabilirsiniz.
Neden %20 derseniz; Türkiye enflasyon rakamı (25) - Gelişmekte olan ülkeler ortalama enflasyonu (5)
Tabi ki bizim Aralık enflasyonu daha yüksek cikarsa o şekilde değişiklik yapabilirsiniz.
SM-A325F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
atilla yeşiladanın tahmini 17-18 bandıÒnümüzdeki yıl usd kuru için tahmini rakam bulmak isteyenler olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
Neden %20 derseniz; Türkiye enflasyon rakamı (25) - Gelişmekte olan ülkeler ortalama enflasyonu (5)
Tabi ki bizim Aralık enflasyonu daha yüksek cikarsa o şekilde değişiklik yapabilirsiniz.
Yillarin birikimi usta. Ureten bir ulke olsaydik, aslinda dis borc yukumuzun orani dunyanin iyileri arasinda olurdu. Ihrac ettigimiz urunlerin dahi ham maddesi ihtal olunca, borc kapanmayip buyuyo. Kamuda da ozelde de kredili zorla buyumenin sonuclari. Mali disiplin diye birsey yok. Habire ozellestirerek (satarak) uzun yillar acik gorunmedi pek. Artik satacak birsey kalmadigindan bu yana istikrarli bir sekilde buyuyo borc.dış borç yükü neden kaynaklanıyor dostum enerji giderleri mi petrol, doğalgaz, elektrik, motorin, benzin vs... yoksa başka şeylerden mi?
Türkiye enflasyon rakamından gelişmekte olan enflasyon rakamını çıkartıp bulduğumuz rakamı 31 Aralık kapanış kuru ile mi çarpıyoruz üstat peki diyelim 31 aralık kapanış kuru 13-14 seviyelerinde olsun%20 ile çarparsak 15,5-16,8 arasında mı olacak 2022 dolar fiyatıÒnümüzdeki yıl usd kuru için tahmini rakam bulmak isteyenler olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
ieee iii e
Onlar için bittiPandemi nasıl bitti ya bugün eşimle konuştum pcr testi sonucu 24 saatten uzun sürmeye başlamış inanılmaz yoğunluk var diyorlar
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bitti işte allah allah yav ne kurcalıyonPandemi nasıl bitti ya bugün eşimle konuştum pcr testi sonucu 24 saatten uzun sürmeye başlamış inanılmaz yoğunluk var diyorlar
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mevduat+ yastik altiTum vatandas dolarlarini bozdursa dahi 9TL'nin altini gormemiz imkansiz artik ki vatandast
o para piyasaya aksa bırak 9u 3 lirayı görürüzMevduat+ yastik alti
260+ 200 yaklasik 460 milyar galiba o kadar emin konusmamak lazim bence![]()
ensonhabernet yorumlarina cevirdik basligi keramettin admin saplamadan uzayalimo para piyasaya aksa bırak 9u 3 lirayı görürüz
piyasa yorumcusuyuz biz napalım tarzımız buensonhabernet yorumlarina cevirdik basligi keramettin admin saplamadan uzayalim