GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
150’yi aştığımızda komple 2.06 kw/ h alamazlar bence

145 olduğunda komple 1.36 kw/h

155 olduğunda 150’si 1.36 kw/h + kalan 5 kw 2.06 kw/h olarak hesaplanır

Diğer türlü akla ve mantığa ters, yukarıda yaptıgım hesabı baz alın bence
tamam oyle aciklamasini yukarida ben yazdim zaten de 2 kisilik ortalama bir ailenin tuketimi minimum 200 kw/h.
+50 kw 2.06 ile carpildiginda asagi yukari vergiler dagitim payini eklesen bu bile son gelen faturaya buyuk oranda yaklasmis oluyor.

150ye kadar olan birim fiyat 1.3 liraya cikti. hesaplama yapsan ne olacak direkt 2 ile çarpip 400 hesaplarken
110+195+bunlarin kdvsi+ dagitim payi + bir ton zirva.
gecen ay 180 olan fatura 350 liraya geldi zaten.

son elektrik faturam 204.30 TL gelmiş (Kullanım : 223 birim birim fiyat: 0.739 = 0.74 hadi)

223 ün 150 sine kadar 1.37 - kalan 73 ünü 2.06 hesaplasam , + "ufak verigicikler ve paylar" üzerine KDV ile : 429.55 TL yapar

en abzürt mantık 150 üstü olduğu için hepsi 2.06 dan olursa (yaparlar mı yaparlar... ) : 540-545 TL oluyor.

sigarayı biraz azaltayım boku çıktı diyordum dün hani yeni yıl gazı....taramalıya bağladım sabah sabah

Eskiden elektrik mi vardı mum yakıyorduk diyen 160 göbekli dayı videosu düşmedi mi internete daha?

AKP : Elektrik luks bir ihtiyactir

ögrenciler, kamusal alana yakın olan kişiler.
30000 mah bir power bank alın gidin okulda falan tamamen doldurun.
Telefonu bedavaya getirirsiniz, üstüne birde bu makyaj videosu cekenlern kullandigi yuvarlak led var ya iki tane ondan aldin mi 5v çalisiyor gunluk ışık ihtiyacınızı karşılar.

Yada sey yapın evdeki tüm elektrikli seyleri kapatın gidin aksama kadar kütüphanede geç saatlere kadar takılın. Evde gecireceginiz zamanı orada harcayın daha sonra türkiyeden... diye başlıklar var o eylemi gerçekleştirin.

ögrenciler, kamusal alana yakın olan kişiler.
30000 mah bir power bank alın gidin okulda falan tamamen doldurun.
Telefonu bedavaya getirirsiniz, üstüne birde bu makyaj videosu cekenlern kullandigi yuvarlak led var ya iki tane ondan aldin mi 5v çalisiyor gunluk ışık ihtiyacınızı karşılar.

Yada sey yapın evdeki tüm elektrikli seyleri kapatın gidin aksama kadar kütüphanede geç saatlere kadar takılın. Evde gecireceginiz zamanı orada harcayın daha sonra türkiyeden... diye başlıklar var o eylemi gerçekleştirin.
bu ne?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt