GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Muhalefet yeni zamlarla ilgili hala ses cikarmadi mi?

uyansınlar hele bi.
Olm herife cibiliyetsiz demis dün yaw. Nasil bi uslup bu arkadas diyorsun, sonra bi bakiyosun halkta karsiligi var. Herifin attigi twtilerin altinda hakaretler sular seller gibi. Siradan vatandas bile hakaret ediyor kkye raads bi sekilde.

Olm herife cibiliyetsiz demis dün yaw. Nasil bi uslup bu arkadas diyorsun, sonra bi bakiyosun halkta karsiligi var. Herifin attigi twtilerin altinda hakaretler sular seller gibi. Siradan vatandas bile hakaret ediyor kkye raads bi sekilde.
Cahiliyet ve barbarlık hiç bu kadar meşru olmadı bu ülkede. Osmanlının kötü zamanlarında bile

Önümüzdeki süreç cok sağlam planlanmış ısı yalıtımı ile minimum gider, tepeye güneş panelleri ile desteklenmiş 1+0,1+1 geniş kullanımlı evlerin tam böyle satılma zamanı.
İster istemez insanlar minimuma yönelmek isteyecektir.
Bu sürecte kaliteyi ucuza getirip sürümden kazanmak isteyen zeki kişiler için muazzam bir fırsat ama taşrada 500bine 1+1 ev satsınlar.

Sıkıntı fosiller değil, bütün hayatını 2 nöronla iademe edecek zeka sahipleri de var
yok ya o reklama baktim da cok etkili degil

direk rakamlarla herseyi ortaya koyan bir reklam.

insanlarin elektrik faturalarini paylassan yeterli.

abicim maasin neydi ne oldu faturan neydi ne oldu direk rakamlariyla paylasacaksin son birkac sene bile yeter.

sonra abi de bir aydinlanma olacak gidip sokecek ampulu ama karanlikta kalacak.

sonra bizim gandhi gelip daha yenisini modern versiyonunu takacak.

aptala anlatir gibi reklam cekeceksin.

edit : tabi gandhi bizi gene sasirtmadi alakasi bir tepki gelmis muhalefetten : kılıçdaroğlu'nun şaka gibi elektrik zammı tepkisi

yok ya o reklama baktim da cok etkili degil

direk rakamlarla herseyi ortaya koyan bir reklam.

insanlarin elektrik faturalarini paylassan yeterli.

abicim maasin neydi ne oldu faturan neydi ne oldu direk rakamlariyla paylasacaksin son birkac sene bile yeter.

sonra abi de bir aydinlanma olacak gidip sokecek ampulu ama karanlikta kalacak.

sonra bizim gandhi gelip daha yenisini modern versiyonunu takacak.

aptala anlatir gibi reklam cekeceksin.

Vatanı satıyor, amerigan ampulü derler. Bahsettiğim tipler ile çalışıyorum; adam eşini hastaneye yatırmış, yoğun bakımda. Şans eseri 10 gün sonra sohbet ederken öğreniyorum:
*Eşim yoğun bakımda, aklım orada
-Geçmiş olsun, nesi var? Ameliyat mı oldu?
*Yok hava veriyorlar, bekliyoruz
-Corona mı?
*Hee, ama 5 gün sonra bana test yaptılar, ben negatifim.
Bu dingil, bütün fabrikayı 5 gün tehlikeye atmış ve o şekilde işe gelmiş kimseye haber vermeden. Bu tip insanlar ve yaptığı doğru sanıyor.

Milleti döviz kurları yükselişi ile ekonomi uzmanı yaptılar. Şimdi de Elektrik-Elektronik mühendisi yapacaklar.

Üretim yapacağız, ihracat artacak.

Üretim çinden Türkiyeye kayacak, sonuç : haşşırt

Adamın harcadığı elektrik parası ikiye katlandı, dısarıdan ithal ettiği ham madde %50 zamlandı, gümrükten gecerken verdigi vergi %35 zamlandı, taşıma maliyeti %100 zamlandı.

Üretin işte yav niye üretmiyorsunuz, faizi indiriyoz kardeşim.

Muhalefet yeni zamlarla ilgili hala ses cikarmadi mi?

Muhalefetin elinde çok malzeme var ama doğru kullanması lazım.

Örneğin Kılıçtaroğlu'nun - Urfa'da dedi sanırım - "Çiftçiye elektriği bedava vereceğim" demesi kadar gerçeklik payının sorgulanacağı , sadece oy kokan açıklaması gibi yanlış ve dikkatsiz demeçler vermemesi lazım.

Dediğini yapması için ne kadar TL ya da dolarlık enerji üretim altyapısı lazım oraya öncesinde misal.

Bu enerji konusu zaten başlıbaşına o kadar ince detaylara inilebilinecek konu ki. Texas'ta yaşayan arkadaşım var. Adam diyorki burda evlerde altyapı sistemi var. evin ürettiği enerji var - bu faturandan düşüyor . Olaki harcadığından fazla ürettin , faturan 0 olup ekstra ürettiğin enerji altyağı sayesinde şehre/kasabaya üretim olarak dönüyor.

bizde nerede bu mantık - seneler önce sokak lambası haberleri vardı bunlar enerjisini üretip aydınlatacak diye...bizdeki vizyon o kadar.
Ben mimarim 2 tane apartman bitirdim 2019da Kadıköy'de - belediyeninde böyle konularda 0 yaptırımı var - attım şunu şunu yap ben o altyapı ile unu şunu yapraım gibi. Sıfır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt