GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hükümet kansere savaş açtı demek ha. %50 artış bakalım pompaya ne kdr yansıyacak.

Merkez Bankası, ihracat genelgesi kapsamında TCMB'ye yapılacak döviz satışına ilişkin uygulama talimatı yayımladı. -İhracatçılar her sattığı üründen elde ettikleri döviz gelirlerinin %25’ini Merkez Bankasına satacak.

Kaynak AA

Son düzenleme:
Alkoldeki zam markete yansimamis yalan haber gibi

☆☆☆☆

Adam şirket kursun , ihracat yapsın para kazansın...

Hop birader - dolarların 1/4ünü benim fiyattan yolla bakalım diyecek devlet.

Ya adam yabancıya "Kardeş bana TL olarak öde günün kurundan" deyip TL alırsa ne olacak...devlet o payı alamayacak ? Nasıl bir düzenlemedir....

yani devlet kazanan adamın kazancından pay alma derdinde...
Kazanan adamda kazanandığından nasıl az pay çıkartırım derdinde olacak.

Bende kendi kendime hayıflanıyorum memlekette niye paypal falan yok...

komik.

benim inancım azalıyor arkadaş,

Her geçen gün enflasyonun önüne , kurun önüne ,pahalılığın önüne oturdukları yerden matematikle çözüm bulmaya çalışyorlar gibime geliyor. Kağıt üzerinde haa şuradan şunu alırız, burdan MB'ye dolar desteğini böyle sağlarız . Ortak noktasında hep milletin para vermesi var.

Ben devlet olsam - apaçık herkesin anlayacağı şekilde bakın devletin borcu bu , hali bu .... enflasyon bu...ben zam yapıyorum , o zam payıyla şnu şunu yapacağım diye NET konuşurum. Attım zam yaptım - derim ki bu zamdan gelen ek parayla tarıma el atıcam, yem dağıtıcam ne bilim gübre vericem vs vs.

Ya bilgi yok,kafa çalışmıyor. Ya da cesaret yok, g*t yok şeffaf olmaya.

benim inancım azalıyor arkadaş,

Her geçen gün enflasyonun önüne , kurun önüne ,pahalılığın önüne oturdukları yerden matematikle çözüm bulmaya çalışyorlar gibime geliyor. Kağıt üzerinde haa şuradan şunu alırız, burdan MB'ye dolar desteğini böyle sağlarız . Ortak noktasında hep milletin para vermesi var.

Ben devlet olsam - apaçık herkesin anlayacağı şekilde bakın devletin borcu bu , hali bu .... enflasyon bu...ben zam yapıyorum , o zam payıyla şnu şunu yapacağım diye NET konuşurum. Attım zam yaptım - derim ki bu zamdan gelen ek parayla tarıma el atıcam, yem dağıtıcam ne bilim gübre vericem vs vs.

Ya bilgi yok,kafa çalışmıyor. Ya da cesaret yok, g*t yok şeffaf olmaya.
Vatandas kuru ekmege de muhtac olsa zengin olduklarina onlari ikna etme derdindeler bunun icin dinden milli duygulara kadar her seyi kullaniyorlar

☆☆☆☆

Enflasyon o kadar yüksek ki son 1 yılda tasarruf edip yaptığım birikim 3 ayda tükenecek. İnsana gezmeyi tozmayı bırak evde bir 6 ay kafa dinlemeyi bile çok görüyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt