GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pideciden 20 TL’ye kola mı içilir, yuh

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hizmet sektörünün Allahı yok abi. 330 ml de dğl o kola. 200luktür. Bu berke 1 kilo et fiyatına 2 pide satıyor. Vicdansız hırb

Alkolsüz içecekler 17-22 TL, biralar 45-70 TL bandına çıkmış butik hamburger/et vs. satan orta klasman lokantalarda.
Bu hafta 3-4 mekanda gözlemledim.

Şöyle ki örneğin 1 hamburger yiyip 1 bira içtiğinizde biraya hamburgerden çok para ödüyorsunuz

evet bu seferde almanyadan bir zam haberi var.. 4 yildir değişmeyen dogal gazin kwH fiyatına 70% zam geldigini duyurdu tedarikçi firma 1.3.22 den itibaren. yuh diyorum

1)Çıksa halktan özür dilese.. Bir daha merkez bankasının işlerine karışmayacağım dese (bunu Babacan diyor)
2)Sonra bir faiz arttırsa..
3)Seçim kararı alsa ve seçimi kaybetse..
4)Yeni gelen hükümet, adalet ve eğitim sistemine el atsa( bu da Özgür Demirtaş ‘tan)

Dolar maximum 5-7 arası..

1)Çıksa halktan özür dilese.. Bir daha merkez bankasının işlerine karışmayacağım dese (bunu Babacan diyor)
2)Sonra bir faiz arttırsa..
3)Seçim kararı alsa ve seçimi kaybetse..
4)Yeni gelen hükümet, adalet ve eğitim sistemine el atsa( bu da Özgür Demirtaş ‘tan)

Dolar maximum 5-7 arası..

Ben olacakları söyleyim

Dolarda baskıyı artırarak devam ettirecekler.
13 lirada sabit kalacağını 14 üzerine çıktıkça kademeli satışlarla kafasını ezeceklerini öngörüyorum.

Azerbaycan ile Swap anlaşması yapacaklardır.Suudi’lerle gizli bir anlaşma gündeme gelebilir.

İşçilere , muhtemelen doktorlara ve elbette emeklilere zam yapılacağını öngörüyorum.

Enflasyon artsa da önümüzdeki birkaç ay marketleri sıkı denetleyip sopa göstererek fiyatların sabit kalmasını sağlayacaklar.

Mart ayına kadar bu düzenlemelerle ilerleyip haziranda baskın seçim açıklayacaklar.

Ben olacakları söyleyim

Dolarda baskıyı artırarak devam ettirecekler.
13 lirada sabit kalacağını 14 üzerine çıktıkça kademeli satışlarla kafasını ezeceklerini öngörüyorum.

Azerbaycan ile Swap anlaşması yapacaklardır.Suudi’lerle gizli bir anlaşma gündeme gelebilir.

İşçilere , muhtemelen doktorlara ve elbette emeklilere zam yapılacağını öngörüyorum.

Enflasyon artsa da önümüzdeki birkaç ay marketleri sıkı denetleyip sopa göstererek fiyatların sabit kalmasını sağlayacaklar.

Mart ayına kadar bu düzenlemelerle ilerleyip haziranda baskın seçim açıklayacaklar.

Doktorum sence 13-14 seviyelerinde olan bir dolar kuru ile seçime girmeyi göze alırlar mı?

Doktorum sence 13-14 seviyelerinde olan bir dolar kuru ile seçime girmeyi göze alırlar mı?

Valla millet şu andan itibaren alıştı bu şekilde stabil giderse market fiyatları artmazsa bunu bir başarı olarak lanse edebilirler.

Çünkü algı dolar 18 TL’den buraya çektik olacak. Ayriyeten şu anki kura daha fazla baskı kurup daha da aşağı çekme ihtimalleri halen mevcut. Ama dediğim gibi bunlar uzun süreli etki etmeyecek hakemler o yüzden temkinli gideceklerdir.

Şu son yapılan elektrik zammı ciddi başını ağrıtacak ama Gelecek ay zamlı faturalar gelsin göreceğiz.

Valla millet şu andan itibaren alıştı bu şekilde stabil giderse market fiyatları artmazsa bunu bir başarı olarak lanse edebilirler.

Çünkü algı dolar 18 TL’den buraya çektik olacak.

Üstad adamlar "Ekonomik Kurtuluş Savaşı" diyor yav ... 18 den 11 e kahramanlıklar yapıldı ülkede . Her zerreyi zafer ilan edecekler tabii ki.

Bir önceki postta yazdıklarınıda seçim yaklaşacağı zaman ya da erken bir seçim konusu olursa oy için yapacaklar.

Ama bu enflasyon baskısının gideceğini ve güvenli yatırımın söz konusu olduğu Türkiye için bana göre zemin hazırlamaz.

O işin olması için İLK olması gereken şey parlamenter sisteme dönüş yapılıp - güven veren ve ne konuştuğunu bilen adamların Hazine , MB'Nin başına gelmesi ve devamında belki biraz diş sıkılması gerekecek ama doğru hamleler ile 10 yıllık süreçte belki Türkiye düzlüğe gelir.

Üstad adamlar "Ekonomik Kurtuluş Savaşı" diyor yav ... 18 den 11 e kahramanlıklar yapıldı ülkede . Her zerreyi zafer ilan edecekler tabii ki.

Bir önceki postta yazdıklarınıda seçim yaklaşacağı zaman ya da erken bir seçim konusu olursa oy için yapacaklar.

Ama bu enflasyon baskısının gideceğini ve güvenli yatırımın söz konusu olduğu Türkiye için bana göre zemin hazırlamaz.

O işin olması için İLK olması gereken şey parlamenter sisteme dönüş yapılıp - güven veren ve ne konuştuğunu bilen adamların Hazine , MB'Nin başına gelmesi ve devamında belki biraz diş sıkılması gerekecek ama doğru hamleler ile 10 yıllık süreçte belki Türkiye düzlüğe gelir.

Baskın erken seçim yapılması sonucunda akp’nin tekrar iktidar olması açıkçası ekonomik kölelik düzenine götürür ülkeyi

Yüksek kur yüksek faiz ve yüksek enflasyon altında ezilen sadece hayatta kalmak için çalışan bireylere dönüşürüz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt