GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
19 Aralık dolar kuru 16 tl fiyatı 255tl

19 Ocak dolar kuru 13,50 TL fiyatı 405 tl

Ekli dosyayı görüntüle 148020

Ekli dosyayı görüntüle 148021

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Abi malum bizimde birkac haftalik bir ufakligimiz var. Şu kalpsancisini tanirmisin: tam çocuğun altini temizledin diyorsun ve yeni bez bagliyorsun ki cocuk koca bir kaka birakiyor.

Yav o an ki ruhsal çöküntü tarifsiz. Hele ki pampers fiyatlari boyleyken

bir an önce beze zicmayi birakmali renktas

Bezin tanesi 4 TL neredeyse, Ulan boklu bez bile kıymete bindi şu ülkede daha ne diyim.

Bizim oğlanın bünye de biraz alerjik diğer modeller anında pişik yapıyor

Abi malum bizimde birkac haftalik bir ufakligimiz var. Şu kalpsancisini tanirmisin: tam çocuğun altini temizledin diyorsun ve yeni bez bagliyorsun ki cocuk koca bir kaka birakiyor.

Yav o an ki ruhsal çöküntü tarifsiz. Hele ki pampers fiyatlari boyleyken

Çlink çlink diye ses çıkıyor o zaman 2x4 TL 🤣

Bezin tanesi 4 TL neredeyse, Ulan boklu bez bile kıymete bindi şu ülkede daha ne diyim.

Bizim oğlanın bünye de biraz alerjik diğer modeller anında pişik yapıyor

valla biz 2 cocuktada ayni sekil yaptik. ilk basta pampers kullanildi 1 bucuk yasina kadar falan.. daha sonra ucuzlara gectik bi nebze rahatladik. 3 yasindada artik bez kullanmayi biraktilar...

dolar neden düşmekte

Kahve fiyatları herhalde 3 ayda 3 katına falan çıktı.

Hem ekonomik durumu hem de üretim problemlerinin faturası ağır oldu. En dandik, çekirdek olarak dahi satılmayan filtre kahvelerin 200-250 grı 70 lira bandına geldi.

3. nesil iyi öğütülmüş üreticilerin ise baz kahveleri 130 liradan falan başlıyor.

Olası kıtlık senaryolarının bir fragmanı gibi, Türkiye gibi istikrarsız ekonomilerde en ufak kıtlık o ürünü lüks haline getiriyor.

benim evde filtre kahve makinesi var - tanıdık bir arkadaşın getirttiği kahevden alıyordum - yanına yaklaşılmaz oldu.

Tschibo nun "Barista Espresso" sunu alıyordum - ki takdir ederim daha bugüne kadar zam yapmadılar ama gelmiş tabii (%50 zam) - 100 gr fiyatı : 22 TL 'den 33 TL'ye çıktı.

Haftalık kahvemizi bile kısacağız

Bu arada bu getir/banabi market bakkal alışveriş olayı aşırı yoğundu benim buralarda - vızır vızırdı sabaha kadar gel git. Artık paketçi motorları epey bir azaldı(yemek dahil tabii )

çok kullanırdım - neredeyse kullanmıyorum artık, aşırı canım bir şey çekmişse falan anca.

son zamanlarda adamlar 3 - 4 dk da geliyor. Demin söyledim bir iki bir şey "indirimde" görünce , sordum eskisine göe maşallah diye espiriil şekilde .. adam "abi 3 saatir oturuyoruz , tek senin sipariş geldi - millet hiç bişey almıyor" dedi.

Bu arada bu getir/banabi market bakkal alışveriş olayı aşırı yoğundu benim buralarda - vızır vızırdı sabaha kadar gel git. Artık paketçi motorları epey bir azaldı(yemek dahil tabii )

çok kullanırdım - neredeyse kullanmıyorum artık, aşırı canım bir şey çekmişse falan anca.

son zamanlarda adamlar 3 - 4 dk da geliyor. Demin söyledim bir iki bir şey "indirimde" görünce , sordum eskisine göe maşallah diye espiriil şekilde .. adam "abi 3 saatir oturuyoruz , tek senin sipariş geldi - millet hiç bişey almıyor" dedi.
Aynen öyle ama ben onun çözümünü buldum çok canım birşey mi çekti gidip mutfağa ekmek arası peynir ketçap mayonez yapıyorum sipariş vermiyorum böylelikle kendimi kandırıyorum . Bildiğin simüle ediyorum kendimi . Bu arada standart üstü orta düzeydeki ailenin bi tik üstü maaşım var çift haneli. Ben diğer insanları düşünemiyorum ne yapıyorlar ne yiyorlar çok üzülüyorum.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 14 düzeyinde sabit tuttu.​

Kahve fiyatları herhalde 3 ayda 3 katına falan çıktı.

Hem ekonomik durumu hem de üretim problemlerinin faturası ağır oldu. En dandik, çekirdek olarak dahi satılmayan filtre kahvelerin 200-250 grı 70 lira bandına geldi.

3. nesil iyi öğütülmüş üreticilerin ise baz kahveleri 130 liradan falan başlıyor.

Olası kıtlık senaryolarının bir fragmanı gibi, Türkiye gibi istikrarsız ekonomilerde en ufak kıtlık o ürünü lüks haline getiriyor.

nespresso mu iciyon admir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt