Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
şu tiplerin yönettiği ülkeden hayır mı gelir!
Aklını yitirmiş
iyi dövmek lazım modern dilenciyi
yahu bu kadar aptal olmalari mumkun mu halk aptal koyun gibi guduyorlar isteAdam hakli. Bizim burada enflasyon %5 civari. Ben de alisveris yaparken 5 kat fazla fiyat ödüyorum.
Bunlar nasil diploma sahibi oluyor, nasil böyle konumlara geliyor gercekten insan akliyla dalga geciyorlar.
enflasyon %1 den 7 lere cikti diye 7 kat artmis rekorlar kirilmisAdam hakli. Bizim burada enflasyon %5 civari. Ben de alisveris yaparken 5 kat fazla fiyat ödüyorum.
Bunlar nasil diploma sahibi oluyor, nasil böyle konumlara geliyor gercekten insan akliyla dalga geciyorlar.
enflasyon %1 den 7 lere cikti diye 7 kat artmis rekorlar kirilmis
adamlarin mantigina gore 150 euroya dolan poset de 6-7 kat daha pahaliya doluyor.
dogrusu ise 150 euro yerine 160 euro hadi bilemedin 170 euroya dolsun.
sen gurbetci olarak konfirme et ustad lokasyon ve poset dolma giyati ornek alalim senden de.
Dogal olarak burada da pahalanma var tabi ki ama genel olarak Avrupa ile Türkiye arasinda dünyalar hatta galaksiler kadar fark var bu konuda. Öyle yok Fransa'da böyle yüksek yok Almanya'da böyle kötü bilmem ne diyen net artniyetlidir, özellikle gurbetci kesim.
Yanlis anlasilmasin ben alisveris yaparken falan büyük alisveris falan olmadigi sürece fazla fiyatlara takilmiyorum ve dikkat etmiyorum. Ama burada da neredeyse her sey'de 5-10% civari zam oldu. Ben haftalik alisverisimi maksimum 50-60€ civari hallediyorum tek kisi olarak, o rakamlar da maksimum yani. Türkiye ile kiyaslayinca devede kulak kaliyor tabi.
Cocugun mama ve bez masrafları ne durumda iboKesinlikle Avrupada da fiyat artışı mevcut, lakin bahsedilen duzeylerde degil dedigin gibi. Hayat pahalasti, ama imkanlar okadar fazla ki, bu pahaliligi minimum duzeyde hissetmek yine kendi elinde. Malum Avrupada gida sektörü ve satilan gidalar denetim altında. Markette bulunan her malzeme zibilyon tane kontrolden geciyor ve öyle ulaşıyor. Turkiyede bakkal Necmi abiden aldığın ne-idugu belirsiz şeyler olmaz. Bu sebepten herseyi yine gonul rahatligiyla tuketebilirsin. Her markanin yine kendi çapında daha ucuz bir alternatifini bulabilirsin mesela.
Kolasindan tut, meyve, sürmelik gida, bebek maması vs. Yani bir nebze kontrolu eline alabilirsin.
Ama abi bu elektrige oldu oyle.. Eskiden ayda 30 bilemedin 40 euro verirdim. Simdi 90 euro istiyor kansizlar
Cocugun mama ve bez masrafları ne durumda ibo
Kesinlikle Avrupada da fiyat artışı mevcut, lakin bahsedilen duzeylerde degil dedigin gibi. Hayat pahalasti, ama imkanlar okadar fazla ki, bu pahaliligi minimum duzeyde hissetmek yine kendi elinde. Malum Avrupada gida sektörü ve satilan gidalar denetim altında. Markette bulunan her malzeme zibilyon tane kontrolden geciyor ve öyle ulaşıyor. Turkiyede bakkal Necmi abiden aldığın ne-idugu belirsiz şeyler olmaz. Bu sebepten herseyi yine gonul rahatligiyla tuketebilirsin. Her markanin yine kendi çapında daha ucuz bir alternatifini bulabilirsin mesela.
Kolasindan tut, meyve, sürmelik gida, bebek maması vs. Yani bir nebze kontrolu eline alabilirsin.
Ama abi bu elektrige oldu oyle.. Eskiden ayda 30 bilemedin 40 euro verirdim. Simdi 90 euro istiyor kansizlar
turkiyede herseye%200 zam geldi sadece son uc ayda.Dogal olarak burada da pahalanma var tabi ki ama genel olarak Avrupa ile Türkiye arasinda dünyalar hatta galaksiler kadar fark var bu konuda. Öyle yok Fransa'da böyle yüksek yok Almanya'da böyle kötü bilmem ne diyen net artniyetlidir, özellikle gurbetci kesim.
Yanlis anlasilmasin ben alisveris yaparken falan büyük alisveris falan olmadigi sürece fazla fiyatlara takilmiyorum ve dikkat etmiyorum. Ama burada da neredeyse her sey'de 5-10% civari zam oldu. Ben haftalik alisverisimi maksimum 50-60€ civari hallediyorum tek kisi olarak, o rakamlar da maksimum yani. Türkiye ile kiyaslayinca devede kulak kaliyor tabi.
Elektrik burada da uctu gitti. Hatta bir kac tane elektrik tedarikcisi müsterilerle olan kontratta sundugu fiyatlari zamlardan sonra sunamadigi icin iflas etti, benim bir arkadasimin basina geldi elektrik tedarikcisi iflas etmis ortada kalmislar. Parayi her ay ödemelerine ragmen yeni bir fatura gelmis eksik var falan diye.
Elektrik daha dogrusu enerji konusunda agir sacmaliyor Avrupa. Mesela Almanya'da üc tane nükleer enerji santrali kaldi teker teker hepsini kapattilar kalanlari da kapatacaklar bu sene icinde sanirim. Avrupa Birligi bu santralleri "yesil" olarak degerlendiriyor. Bu da en cok Fransa'nin isine yariyor, adamlarin 50 küsür santrali var.
Saygıdeğer hukumetimiz Brent yükselişini zam fırsatına cevirecektir şüphesiz.Brent ve Altın zirve denemesi yapıp sonrasında döneceklerdir, savaş senaryosunun yükselen yıldızı bunlar olur.