GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yurt dışındaki ufak çaplı enflasyonla Türkiye'deki yüksek enflasyonu sadece siyasi yandaşlık gerekçesiyle mazur gösterecekler buyursun gelsin kendi ülkelerine o zaman. Tatavaya hiç gerek yok, gelin ve örekesini görün.
Benzin 2 euro olmus dio herif ya, 17 Tl benzin. 2 euro diye herif isyan ediyor. Utanmıyor bunu söylerken. 20 yıl burada yaşamış olsalar neler soylerlerdi acaba. Orada durup burayı övüyordu çoğu, 50 litre deponun 750 euroya doldugu bir ortamda yasasinlar da izleyelim biraz neler yapacaklarini

Dis macunu bile alamayan halk, aslinda durumunuz iyi demek isteniliyor

:asd:

Benzin 2 euro olmus dio herif ya, 17 Tl benzin. 2 euro diye herif isyan ediyor. Utanmıyor bunu söylerken. 20 yıl burada yaşamış olsalar neler soylerlerdi acaba. Orada durup burayı övüyordu çoğu, 50 litre deponun 750 euroya doldugu bir ortamda yasasinlar da izleyelim biraz neler yapacaklarini

Tamamen siyasi renktaş. Malum parti insin, millet ittifakı geçsin iktidara bizimle beraber söverler.

Yalnız şunu söyleyebilirim, biz ne olursa olsun söven tarafta, eleştiren tarafta olacağız. İktidarın halkı ezdiği her yerde bu böyledir.

penny olarak gelen zam için bile yaygara koparanları bu ülkeye almayacaksın,ingilterede benzin 1.30 pounddan 1.46 lara cıkmıs ve bunun icin woow diyenler gördüm

Ekonomi o kadar kötü ki artık hesabı kitabı takip etmeyi bile bıraktım. Dolar sabit gibi görünse bile hiçbir alana bu yansımadı, hala 18deki gibi bir ortam var. Kdv indirimi deniyor, bir iki lira oynasa ne oynamasa ne... Savaş en çok bizim lirayı etkiliyor. Ağzımızı açsak zaten düşecek gibi bir hali var. Ben elendim. Yaşadığım hayat aynen bu. Günlük düşünüyorum. Olursa olur diyorum. Olmazsa, aman ilk kez mi sanki olmuyor diyorum. Alıştıranlara alıştığım doğru ama ufak ayrıntıyla, hakkım da hiçbir zaman helal değil.

Beni burada tanıyan bilir ben böyle konularda genelde kıyas vari yorumlar asla yapmam hassasiyetten dolayı.

Dün yazdığım bir şikayet veya bir eleştiri değildi, sadece şaşkınlığımı dile getirdim. Türkiye - Almanya kıyası falan da yapmadım, asla da yapmam, birisi bana bu konuya dair soru sormadığı veya benden bilgi veya durum değerlendirmesi rica etmediği müddetçe. Kıyas yapılacak bir durum da yok çünkü şartlar eşit değil, eşitliği geçtim iki ülkenin şartları ters yöne doğru yönelik birbiriyle karşılaşma imkanı dahi yok.

son günlerde ne yazık ki gündem savaş. göz ardı edilemeyecek olaylar.

Olanların bize etkisi(ya da ekonomik olacağından fatura da diyelim) etkileri olacaktır. Belkide öngürlen Mart - Nisan aylarından daha farklı şeyler göreceğiz gibime geliyor. 2 seviye yerine 3 seviye zam göreceğiz bilmek - tahmin etmek çok zor. Misal savaş bir yana geçen gün dolara gene müdahale edildi iddaalrı vardı ne kadar doğrudur bilinmez.

Umarım öngörülen / tahmin edilenlerden beter durumlar yakın zamanda olmaz.

Screenshot_20220226-124227.webp
1 lt su fiyatı.
Gurbetçiler euro kazanıp euro harcıyor, biz tl kazanıp euro harcıyoruz.
Aradaki en büyük fark bu.
Keşke euro kazansak piyasa stabil olsa 1 ayda 2 katına çıkan ürün var burada ve daha buğday krizi var önümüzde. Sizi bu baslangıctan itibaren %20 etkiler biz 6 ayda %400e çıkarız.

Ekonomi o kadar kötü ki artık hesabı kitabı takip etmeyi bile bıraktım. Dolar sabit gibi görünse bile hiçbir alana bu yansımadı, hala 18deki gibi bir ortam var. Kdv indirimi deniyor, bir iki lira oynasa ne oynamasa ne... Savaş en çok bizim lirayı etkiliyor. Ağzımızı açsak zaten düşecek gibi bir hali var. Ben elendim. Yaşadığım hayat aynen bu. Günlük düşünüyorum. Olursa olur diyorum. Olmazsa, aman ilk kez mi sanki olmuyor diyorum. Alıştıranlara alıştığım doğru ama ufak ayrıntıyla, hakkım da hiçbir zaman helal değil.

Üzücü bir şey söyleyeyim. Halihazırdaki fiyatlar doların 13-14 lira seviyesine göre şekillendi. 16-17-18 lira ve üzerindeki doların etkisini görmedik. Çünkü çok kısa bir zaman dilimde oralara çıktı ve indirdiler.

UwQPe6M.jpg

P7VFEVj.jpg

I0j8SWx.jpg

3 dolu dolu alisveris cantasi, doldu tasti.

Aldiye odedigim rakam 68,54

Daha bunun uzerine Turk markete gidip 28 euro odedim.

Icinde 1kg tavuk eti, ve 1kg king jumbo karides var. Yani, 96,54 euroya bunlara alabiliyorsunuz.

avrupadaki, akrabalarinza yok biz tas yiyoruz, burasi cok pahali diyenleri bunlari gosterin.

@Gürkan Karadeniz
@Keramettin TANRIVERDİ

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Rusya'ya yönelik yaptırımların enerji ve tahıl fiyatlarına yansıyarak krizin ekonomik etkilerine katkıda bulunacağını ifade etti.​

Kimsede şu avrupadaki devlet yardımlarından bahsetmiyo nedense

Bulgar arkadaşım bahsetti

İngiltere’de bekar çocuğu olan bir kadına ev artı maaş artı çocuğu için okul Olanakları sağlandığı gibi, Eğer çalışıyorsa çocuğunu okuldan alabilmesi için günde bir 2 saat erken çıkma imkanı veriliyor. Ayrıca çocuğun diğer ihtiyaçları için de ek yardımlar var.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bulgar arkadaşım bahsetti

İngiltere’de bekar çocuğu olan bir kadına ev artı maaş artı çocuğu için okul Olanakları sağlandığı gibi, Eğer çalışıyorsa çocuğunu okuldan alabilmesi için günde bir 2 saat erken çıkma imkanı veriliyor. Ayrıca çocuğun diğer ihtiyaçları için de ek yardımlar var.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dogrudur almanyadada calışmadan gecinen cok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt