GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ev fiyatları çok yükselmiş

200 bine aldığım yerler 1 milyon olmuş
Ötekisi 850 bin olmuş

Bu yükseliş nereye kadar devam edecek böyle

Birde daha once kirasını ödeyemeyen insanlar bu kiraları nasıl ödeyecekler?

Benim kiracılar ödeyebiliyor sorun yok ama ben genel soruyorum

Yakında insanlar çadırlarda kalırsa şaşırmam Türkiyede

Çok endişe verici bu vaziyetler

2-3 hafta önce düşüş olmuştu hatırlarsan. O gün ben zirveden yanlış hatırlamıyorsam 938’den aldıktan 15-20 dk sonra 900’ün altına inmişti.

Yatırım konusunda cenabetliğim mevcut maalesef.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam altın borcum var. Bı yatırım yapsana 300-500 bişey. Düşsün

Minik bir soru, Kasım ayında altın borcu ödeyeceğim. Günlük kur kadar kredi çektim. Bugünden ödeme şansım var borcu. Acaba diyorum, dolar alıp kasima kadar bekleyip Kasım'da mi altın alsam, yoksa altını alıp hemen ödesem mi? Kafamda deli sorular. @Gökhan Sancak , neye yatırım yapacaksın ona göre tam tersini yapicam

Minik bir soru, Kasım ayında altın borcu ödeyeceğim. Günlük kur kadar kredi çektim. Bugünden ödeme şansım var borcu. Acaba diyorum, dolar alıp kasima kadar bekleyip Kasım'da mi altın alsam, yoksa altını alıp hemen ödesem mi? Kafamda deli sorular. @Gökhan Sancak , neye yatırım yapacaksın ona göre tam tersini yapicam
Yıl sonuna doğru altın şahlanacak diyorlar.

3 ay sabredip sonra bozucam ben elimdekileri.

EURO/USD paritesi Trump başkan seçildikten sonra en son 1e yaklaşmıştı şimdi yine gidiyor.

Şu anki durum doların güçlenmesi daha çok.

Brent petrol 108dolar seviyesinde ,benzine 1 lira zam varmış Çarşamba gunu

Buraya yazayım da kendime not düşeyim, tutar tutmaz bakacağız.

1. Asgari ücrete temmuzda zam gelirse kasıma kadar erken seçim olacak, sıcak para bulamazsak 3 haneye kadar çıkar enflasyon, yazın turizm girdileri ve Arap ülkelerinden gelenlerle kuru düşürmeyi denerler.

2. Devlet bankalarından kredi çekip konut, araç almayı düşünen varsa acilen alsın, reel faiz oranları çok düşük, %40 enflasyon dahi ödeyeceğiniz krediyi ciddi azaltır.

3. Konutlara 20 seneye yayılan faiz kampanyası gelecek, 20yi ben sallıyorum ve evini satmayı düşünenler için son sirkulasyon bu olacak.

4. Tarım arazileri verimsizleşiyor zamanla gıda problemleri olası keza su için de benzer durum var, bundan nasıl faydalanabilirsiniz siz düşünün.

5. Brent 50 dolara düşecek, 3 sene falan maks süre veriyorum.

6. Dijital paraların girişi ve dijital dünya enerji gereksinimini arttıracak, kullanılan enerjiler krize neden olacak, petrole ihtiyacın azalması kaynaklara sahip olan ülkeleri pasifize etmeye başlayacak.

7. Pandemi keskin bir kırılma yaşattı dünyada, bence bu tarz keskin kırılma yaşatan süreçler devam edecek gelecek 10 senede. Bu 4le de ilişkili olabilir.
2 ve 3 check.

2 milyona kadar 0.99 faizli kampanya başlattılar.

Fiyatlar artmadan alsın düşünen varsa

birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan'dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların MB'ye satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının TL'ye dönüşümün teşvik etmektir

birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan'dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların MB'ye satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının TL'ye dönüşümün teşvik etmektir
zengine ev?

Konut almak isteyen vatandaşlarımız ve konut yapan firmalarla ilgili ilk müjdemiz. 1 milyon 100 binin üzerindeki konutta vatandaşlarımızı uygun şartlarda ev sahibi yapmıştık. Son dönemde küresel ekonomide hammadde fiyatlarında görülen fahiş yükselişler ve tedarik sorunlarının yol açtığı sıkıntılar nedeniyle konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı özellikle konut sektöründeki bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirme kararı aldık. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz. Birinci paketle tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almalar için on yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

Ikinci paket, birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan'dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların MB'ye satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının TL'ye dönüşümün teşvik etmektir

Dünya lideri reis

Güzel oran 0.99. Bddk yapılandırma getirir mi acaba eski kredilere?

Galatasaray Bir His Takımıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt