GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Brent petrol çok dramatik artmadı ki yav 112 iken zam yaptılar zaten, 104 düşüp 110 çıkınca tekrar yapılır mı zam yav tam tefecilik bu. Dolar kuru zammı mı bu reis?
Reis hz bence akaryakıtın nekadar arttığını dövizin nasıl arttığını dahi bilmiyor sürekli herşey yolunda efendim diye uyutuyorlar muhtemelen yoksa şu akaryakıt ve dolar kuruyla enflasyonu dusuremeyecegini ve seçimi kaybedeceğini bilirdi

80.000 le yasanirmi
Dalgaya alma motz haftada 2 gün et yesen 1 gün balık yesen arada kafeye gitsen, dışarıda bir gün yemek yesen, arabayla arada gezsen tatile gitsen, alışveriş yapsan 20 000 yetmez sana. Zamanında bu dediklerimi öğrenci bursuyla yapıyordum.

Unuttuk bunları ama insan gibi yaşama gereksinimleri bunlar. Depoyu 1300 TL'ye doldurursan, iki poşete 1000 TL'lik olursan, adam gibi yemek yediğinde kişi başı 300 TL'lik olursan, sinema seansı 150 TL'lik olursan 20de yetmez

Dalgaya alma motz haftada 2 gün et yesen 1 gün balık yesen arada kafeye gitsen, dışarıda bir gün yemek yesen, arabayla arada gezsen tatile gitsen, alışveriş yapsan 20 000 yetmez sana. Zamanında bu dediklerimi öğrenci bursuyla yapıyordum.

Unuttuk bunları ama insan gibi yaşama gereksinimleri bunlar. Depoyu 1300 TL'ye doldurursan, iki poşete 1000 TL'lik olursan, adam gibi yemek yediğinde kişi başı 300 TL'lik olursan, sinema seansı 150 TL'lik olursan 20de yetmez

dalga degil ya, DM atacam sana birazdan.

dalga degil ya, DM atacam sana birazdan.
Ben şaka yapıyorsun sanmıştım dostum kusura bakma, dmden cevap verdim ama aynı soruyu dilersen ekonomiden anlayan ve bankacı arkadaşlara sorabilirsin. 1 sene öncesi 80 000 TL ile milletvekili gibi yaşarken bu sene 2 doktor gibi yaşarsın. Seneye 80 000 belkide 2 öğretmen maaşı gibi hissettirecek. 2 sene sonra asgari ücret bile olabilir o miktar kimse geleceği aydınlık görmüyor ne yazık ki

Cds in tansiyonunun yükselmesinin nedenlerinden sadece birisi. Uluslararası standartlarda düzenlenen muhasebe standartlarına göre 70-80 milyar TL zarar var ama fiktif bir kar oluşturup parasal genişleme yapabilmek için bu zararı silip üzerine 50-60 milyar TL kar beyan edilmiş.

TCMB Kanunu ve ilgili mevzuata uygun hazırlanmış raporlama

Net kar* 2020: 34,5 milyar tl
2021: 57,5 milyar tl

*Kar dağıtımına esas alınan raporlama

Uluslararası muhasebe standartlarına göre raporlama

2020: 22,1 milyar tl

2021: -79,0 milyar tl

Her iki raporlama da yayınlanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt