GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gelecek ay alır

Ev fiyatları her ay en az 100k artıyor.
artık ay bile değil, 15 günde bir güncelleme geliyor. alan illa ki çıkacak çünkü bölge olarak iyi bir yer ve satılık daire sayısı 5i geçmiyor. yazdan sonra da inşaat malzemelerinde dolar bazında %50-60 artış bekleniyor, bize yansıması ne olur kurdan dolayı kestirmesi güç

evinde çayı azalanlar çay stoğu yapsın benden demesi, büyük zam bekleniyormuş, çaykurun 40 tl olan 1kglıkları 65-70 tl bandı olacak gibi

artık ay bile değil, 15 günde bir güncelleme geliyor. alan illa ki çıkacak çünkü bölge olarak iyi bir yer ve satılık daire sayısı 5i geçmiyor. yazdan sonra da inşaat malzemelerinde dolar bazında %50-60 artış bekleniyor, bize yansıması ne olur kurdan dolayı kestirmesi güç
Çünkü talep var insanlar borç harç krediyle giriyorlar. Bir şeyleri kaçırma hissini tetikliyor ev olayı.

Maaşından daha fazla kredi ödemeyi dahi göze alıyor insanlar.

2019 yazında 300-400 bin lira olan evler bugün 3 milyona dayandı, kim kazandı?

Çünkü talep var insanlar borç harç krediyle giriyorlar. Bir şeyleri kaçırma hissini tetikliyor ev olayı.

Maaşından daha fazla kredi ödemeyi dahi göze alıyor insanlar.

2019 yazında 300-400 bin lira olan evler bugün 3 milyona dayandı, kim kazandı?
tlyi geçtim dolar bazında bile alanlar büyük karda, muhtemelen 1 sene içinde tl bazında 2x daha yapacaklar ama dolar ne olur bilemem

bu işin sonu nereye varacak daha dogrusu nezaman zirveyi görüpte duragan hale gececek merak ediyorum

yoksa bu enflasyon ve dövizle arjantin venezuella gibi iç karışıklıklar başlayabilir ülkede

geçen sene tam bu ayda dolar kuru 8.30 iken 3+1 110 m2 net daireyi 850 bin tlye alan çıkmıyordu, şu anda daire fiyatı 3 m tl, o zaman 100 bin dolar olan daire şu anda yaklaşık 200 bin dolar oldu. parayı dolarda tutan değil, toprağa betona bağa bahçeye ota boka çöpe yatıran daha çok kazandı

bu işin sonu nereye varacak daha dogrusu nezaman zirveyi görüpte duragan hale gececek merak ediyorum

yoksa bu enflasyon ve dövizle arjantin venezuella gibi iç karışıklıklar başlayabilir ülkede
Seçim sonrası liyakatli bir ekonomi yönetimi ve kavgacı olmayan dış ilişkilerle toparlanmaya başlayacağız. Başta hızlı sonra yavaşlayan hızda bir toparlanma olacak.

Seçim sonrası liyakatli bir ekonomi yönetimi ve kavgacı olmayan dış ilişkilerle toparlanmaya başlayacağız. Başta hızlı sonra yavaşlayan hızda bir toparlanma olacak.
umarım önümüzdeki kışı atlatabiliriz reis, bu sefer ki kış harbi çetin olacak galiba geçen bloombergte şeref oğuza denk geldim iktidar partisi yandaşı olmasına rağmen o bile full karamsar konuşuyordu

Ev aradığım dönemde baktığım 2+1 Amerikan mutfak net 75 m2 ev.

IMG_6882.webp

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt