GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok artik, yeni bakiyorum haberlere, bu nedir yaf. Bu artik apacik TL'nin erimesi artik konuyu USD uzerinden okuyor insanlar hala. Valla iyiye gitmiyor bu is.

20 yıldır yapılanlara bakınca ülkeye ihanetten başka bir şey göremiyorum. Ülkede güvenilir tek bir kurum dahi yok. Ulan düzenli kan bağışı yaptığım Kızılay'ı dahi kirli işlere bulaştırdılar. O gün bu gündür kan bağışı da yapmıyorum. Oraya da güvenim yok.

20 yıldır yapılanlara bakınca ülkeye ihanetten başka bir şey göremiyorum. Ülkede güvenilir tek bir kurum dahi yok. Ulan düzenli kan bağışı yaptığım Kızılay'ı dahi kirli işlere bulaştırdılar. O gün bu gündür kan bağışı da yapmıyorum. Oraya da güvenim yok.

Kurumlardan daha cok sistemlere/politikalara bakinca insan daha cok uzuluyor ve endise duyuyor;

- Egitim ? : surekli degisen universite ve genel sinav takvimi, onemli liselerin kapatilmasi ve sacma sapan Imam Hatip kanunu, ogretmenligin degersizlestirilmesi ve rezil mufredatlar

- Saglik ? : dusen kalite, kapatilan hastaneler ve merkezilestirilip daha cok hantallasan hastaneler, kusturulen saglikcilar ve nitelikten cok nicelige onem verilmesi

- Ekonomi ? : buna artik diyecek/yapilacak bir yorum yok maalesef. Sonuc ortada. Son 8 senedir ozellikle herhangi bir politika mevcut degil.

- Sosyal/Toplum ? : en kotu politika, bozulmus demografik yapi, kusturulmus insanlar, dini ve mahalli baskilarin artisi, ulus bilincinin zayiflatilip ummetciligin pompalanmasi ve yozlasan toplum degerleri.. sosyal hayat ise bitme noktasinda (pahalilik, issizlik, givenlik v.s.)

- Hukuk ? : yorum yok.. kisilerin gudumunde, gucler ayriliginin en cok zarar verdigi sistem ve sonuclari her donem siyaset endeksli kararlar

- Enerji ? : burada birkac olumlu hamle olsada, ozellestirme ile birlikte kontrolsuz bir fiyatlandirma ustune disa bagimliligin azaltilamasi ustune enerji altyapisindaki zayifliklar, benim bildigim kadariyla, devam ediyor. En buyuk vergi kalemi olmakta devam ediyor.

- Sanat/Spor ? : dibi gorduk/goruyoruz.. Gerek spor, gerek sanat gerekse gelisim konusunda. Eurovision'da yokuz uzun zamandir, yine bilgim dahilinde azalan bienal sayisi, fuarlarin kisitli olmasi (genelde sehir/yeme-icme ustune), daha cok lokallesme diyelim. Tiyatrolar konusunda da cok iyi haberler gelmiyor artik.

- Dis Iliskiler ? : itibar kaybi cok buyuk. Monser dedikleri Devletin dis akli olan birikimli insanlarin pasifize edilmesi sonrasi zayiflayan pasaport, ayaga dusen vatandaslik, Bati'ya yuzunu donmesi salik verilmis toplumun dogu batakligina suruklenmesi ve ikili/uclu iliskilerdeki buyuk hatalarin demografik problemlere sebep olmasi derken.. Ozellikle Suriye meselesi, AB sureci ve Multeci krizi..

Altyapi, ulasim ve teknoloji konusunda tamam belirli bir seviye var (ki hoyratca harcanan yatirimlari bir kenara birakiyorum ki bu sonraki hukuk sureci olmali, cok ciddi ekonomik zarar mevcut) onun disinda ustte yazdiklarim tam bir hayalkirikligi ve iflas durumu.

Aklima dahada geliyor (turizm, tarih, teknoloji vs..) ancak uzadikca okunma istegi azaliyor.. Cok uzucu maalesef..

dün sirketteki bir kaç arkadaş kötü ekonomiden dem vuruyordu. satisci bir cocuk abi gene 6 sifir atildigi gibi bir sifir atilamaz mi? dedi.

nasil yani dedik. 2000 lira degilde devlet bir sifir atsa 200 liraya indirse fiyatlari daha iyi olmaz mı dedii..? bu herif universite bitirmis bir cahil, ulkenin okumamis kesimi nasildir siz hayal edin.

dün sirketteki bir kaç arkadaş kötü ekonomiden dem vuruyordu. satisci bir cocuk abi gene 6 sifir atildigi gibi bir sifir atilamaz mi? dedi.

nasil yani dedik. 2000 lira degilde devlet bir sifir atsa 200 liraya indirse fiyatlari daha iyi olmaz mı dedii..? bu herif universite bitirmis bir cahil, ulkenin okumamis kesimi nasildir siz hayal edin.
Kanım dondu.

27364.jpg

Tamam maaşından sıfır attık senin diyeceksin bir aydınlanma yaşasın

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

could-you-not-girl.gif

Yarın yine boş geçmeyecek neyse ki. Motorine Cuma günü itibari ile 2,60 Tl, Benzine de 1,45 civarı zam bekleniyormuş. Motorin yarından itibaren 31 Tl. benzinde 30 Tl. civarı olacak. Yine depodaki akaryakıt değerlendi çok şükür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt