GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnşaat mühendisleri başlangıçta 10-12 alamaz çoğu yerde. 6-7ye kadar iner başlangıç maaşı.

Savunma sanayi başlangıcı 12-15e dayandı ama maks bu

Otomotiv 10k-12k civarı maks

Yazılım sektörü 12-15 civarı maks

Bu sektörlerde min max arası çok oynamaz çünkü rekabet fazla. Güncelde adam bulmak zorlaştı.

Diğer sektörler genelde bunların altında olur.

Ağustostan itibaren o rakamlara %20 koyun, o banda çıkacak.

TOGG güncelde en yüksek maaşları veren firma çünkü sektörden adam topladılar, zamanla maaş artış oranından kısacaklar orada. Sektörde insan sayısı limitli o yüzden duruma göre farklı firmalar öne çıkıyor.

@Keramettin TANRIVERDİ
admirim özel sektörde kurumsalda ortalama ne kadar artacak maaşlar sence? bir kere daha sormuştum ama tekrar sorayım. enflasyon farkını verme olasılıkları var mı? %35-40 gibi

Onlar en yüksek kademe oluyor sanırım. Gerçi en alt kademe içinde o kadar fark olmuyor herhalde.
Devlette kıdem farkı olmaz pek

Başkanlıklara bağlı olanlarda durum farkeder ama. Tübitak'ta çalışam kıdemli bir mühendis 20k bandında alır mesela.

@Keramettin TANRIVERDİ
admirim özel sektörde kurumsalda ortalama ne kadar artacak maaşlar sence? bir kere daha sormuştum ama tekrar sorayım. enflasyon farkını verme olasılıkları var mı? %35-40 gibi

Devlet %30 civarı

Özelde firmalara kalmış çünkü bugün verirlerse Ocak'ta ona göre daha az verecekler.

Ben %25 bekliyorum ortalama.

Ciddi göç var, az verenler ağustosta piyasa ortalamasına göre bir zam daha yapabilir.

10000 TL net maaş talep ettim. Bakalım kabul edeceklermi

meslek ve tecrübe ne rtaş
İplik fabrikasında elektrik elektronikciyim. İki iş yapiyorum diyebiliriz. Meslekte 14 yıl, bu fabrikada 10 yıldır çalışıyorum. Şimdi bizim burada fabrikaların çoğu vasıfsız yeni baslayan kişilere net 7500tl vermeye başladı. Benim istediğim rakam az bile sayılır.

geçen gün spor salonunda 2 doktor kızla tanıştım ikiside bir yandan tusa hazırlanıyoruz bir yandan almanca kursuna gidiyoruz diyorlar ,ülkeden gitme isteklerının gerekçileri zaten herkesin malumu fakat söylenenden cok daha fazla hekim göçü varmış pratisyenler dahil
böyle giderse devlet hastanelerınde hekim kalmayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt