GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hangisine inanalım ??

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

9 ay önce işten ayrılmaya karar verdikten sonra enflasyon pik yaptı, Dolar iki kez 17’yi geçti, ev fiyatları 4 katına çıktı, bir depo benzin 1500 TL oldu. Baya bir maddi kaybım oldu ama en azından bu sürede foruma 5000 mesaj atıp Aslan Üyeliğe yükseldim.

iş neydi üstad, ayrıldıysanız şimdi ne iş yapıyorsunuz

Brent 100 altına indi hala indirim yok. 3-4 lira daha yapmaları lazım.

9 ay önce işten ayrılmaya karar verdikten sonra enflasyon pik yaptı, Dolar iki kez 17’yi geçti, ev fiyatları 4 katına çıktı, bir depo benzin 1500 TL oldu. Baya bir maddi kaybım oldu ama en azından bu sürede foruma 5000 mesaj atıp Aslan Üyeliğe yükseldim.
@Oscar Görevlisi yıl sonunda bu mesajı bana hatırlatın yılın üyesi ödülünde oyumu rengime vereyim

10-12 aralığında bekçi maaş aliyo buna ne diceksin

GscimbomMobile
Amaç zaten okuyan/okumayan arasındaki mesafeyi azaltmak.

Çok az değil mi admirim daha nereye kadar gidecek böyle

O maaşı 1 yillik yazilimcilar aliyor artik, minimum 25-30k almali docentler
25-30kya ok diyemem iyi bir doçent zaten bilirkişilikten ve danışmanlıktan kazanıyor. Onun yerine proje bütçelerini arttırmaları daha iyi olur.

Akademisyenler baz maaştan değil projelerden ve danışmanlıklardan kazanmalı daha çok.

Bir de akademisyen kalitesi çok değişken; sadece derse giren araştırma yapmayanlar var.

Bekci meslegini kücümsemek istemiyorum ama bir bekci niye asgari ücretin iki katini kazaniyor?

Çalışma şartları ve durumları çok ağır. İnsanlar zannediyor ki ellerinde telefon yan gelip yatıyorlar, boş boş dolaşıyorlar. İşin gerçeği öyle değil. Hem gece vakitleri ( normal insan yok sokakta hali ile ), hem de neredeyse polis memurunun yaptığı bütün işleri ve belki de işinin fazlasını fizyolojik sınırları ( gece uykusu ) zorlayarak yapıyor bu adamlar. Tabii gerçekten işinin hakkıyla yapanından söz ediyoruz. Her meslekte işin bilmem neyini çıkaran vardır. Bu boş konuşup algı yaratanların çoğu o karşılaşması muhtemel sarhoş, tinerci, hapçı, sapık veya eşkal tip ile karşılaşsa dili/ayağı tutulur. Ayrıca yardımcı sınıf idi, artık emniyet sınıfındalar. Polis memurundan çok bir farkları yok kısaca. Şark görevi yok sadece.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt