GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kamu bankaları 500.000 TL’den fazla konut kredisi vermiyor.

Abd enflasyonu %9.

Euro bölgesinde de faiz arttırımları gelecektir.

Btw bu aydan sonra beklentilerin satın alındığını ve dolar endeksinin gerilemeye başlamasını bekliyorum.

Borsalar ve kriptolar dip yapıp geri dönüşe başlayacaktır.
Katiliyorum. Ayrica, cekirdek enflasyonu dusuyo ABDnin. Savas'in da bitme durumu ortaya cikarsa Ocak aylari gelmeden saglam bir cosma olur piyasalarda 2 ayligina. Ama 2020-2021deki gibi bol para olmayacak piyasalarda o yuzden ucuk yukselisler beklemiyorum yakin donemde.

Fena silkeleniyoruz akaryakıt konusunda.

Japonya yeni 6 nükleer santral yapacakmış. Enerji krizi sanırım nükleere bakışı da değiştirecek mecburi olarak.

Fena silkeleniyoruz akaryakıt konusunda.

Japonya yeni 6 nükleer santral yapacakmış. Enerji krizi sanırım nükleere bakışı da değiştirecek mecburi olarak.
Japonya küçük bir ülke ama 30dan fazla nükller santrali var. Eğer bu nükleerleri olmasa belki bu kadar ekonomik olarak kalkınamazlardı japonya, kore örneğin hep böyle. Enerji bağımlılıığı ve ithalatı bir ülkeye kamburdur yüktür malesef.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

İsteyerek bilerek yapıyorlar başka hiç birşey aklıma gelmiyor ne kadar götürürsek kar olarak bakıyorlar seçilemeyeceklerini adı gibi biliyorlar .

Kamu bankaları 500.000 TL’den fazla konut kredisi vermiyor.
Konut satışları bayağı bir duraksadı son 2-3 haftadır

2 kamu bankasıyla görüştüm ikisi de maks 500k konut kredisi verebiliriz dedi

Diğer bankalar zaten 2,50'den açıyor kapıyı

Ev almak için artık nakit 1m tl'nin olması gerekiyor, kimse de nakiti bu alanda kullanmak istemiyor, garip bir döneme girdik konut açısından

Böyle giderse ev fiyatları düşecek diyen de var, artacak diyen de var ama artacak diyenler neye göre diyor bilmiyorum, şu durumda kimse ev alamiyor, düşmesi daha olası gibi sanki

Bu CDS konusunun ciddiyeti anlaşılamıyor. Dışa bağımlı ülke olmasak hadi neyse ama şu anki kontjonktürde ciddiyetin farkında değiliz.

Bu öyle dolar yükseldi vs ile ifade edilecek mevzu değil.

Heis biz Venezuela, Arjantin değiliz; değişim olursa zor olur, uzun sürer ama toparlarız, dünyadaki genel buhran bittiğinde pozitif ivmelenmeden bizdeki değişimle daha fazla nasibimizi alır daha da pozitif ayrışırız diğer ülkelere göre diyordunya o görüşün devam ediyor mu?

Yeni gelen inanılmaz bir borç, kur yükü, elde avuçta bir şey kalmamış şekilde gelecek.

Heis biz Venezuela, Arjantin değiliz; değişim olursa zor olur, uzun sürer ama toparlarız, dünyadaki genel buhran bittiğinde pozitif ivmelenmeden bizdeki değişimle daha fazla nasibimizi alır daha da pozitif ayrışırız diğer ülkelere göre diyordunya o görüşün devam ediyor mu?

Yeni gelen inanılmaz bir borç, kur yükü, elde avuçta bir şey kalmamış şekilde gelecek.
Evet ben ümitliyim.

Başta hızlı bir toparlanma olacak basın, adalet ve dış ilişkiler düzeltilirse. Sonra bir süre sıkıntı yaşayıp güçlenmeye başlayacağız.

Yabancı yatırımcıları ülkeye eskisi gibi soksak kafi.

Bence şehirleri kaybettikten sonra halktan bariz olarak intikam alma işine girdiler başka açıklaması yok. Sürekli provokatif açıklamalar, her seferinde yanlış kararlar. Ama bu adamlara kızmayın bence hala bunları savunanlarla derdinizin olması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt