GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
*Erdoğan: 2002 yılında 184 TL olan asgari ücret bizim dönemizde nominal olarak 30 kat, reel olarak %142 oranında arttı.

başganım beee işte halk adamı.

Amerika'da asgari ücret aylık 1200 - 2400 ABD doları arasındadır.

tabi bunlar saatlik hesaplıyor ama en düşük 1200 çıkıyor.

bu da 22.400₺ demek

iPhone 14 Pro Max 256 GB: 1199 Dolar

bizim zamlı asgari ücret 8.500₺ yani 455 dolar.

yani asgari ücret 22.400₺ olmalı ki vasat bi abdli gibi yaşayalım.

başka sözüm yok.
Amerikadaki evsizlerin refah seviyesi bizim asgari ücretliden fazla mıdır yani?

Bir seyi merak ediyorum.

Atıyorum, ilerleyen dönemde ekonomide normalleşme sürecine girildi diyelim. Bu verilen saçma sapan zamlar (Maaşlardan bahsediyorum) kademeli olarak geri alınabiliyor mu. Yoksa Türkiyenin yeni normali bu rakamlar mı olacak.

Bilmedigim için soruyorum biri aydınlatırsa sevinirim

Bir seyi merak ediyorum.

Atıyorum, ilerleyen dönemde ekonomide normalleşme sürecine girildi diyelim. Bu verilen saçma sapan zamlar (Maaşlardan bahsediyorum) kademeli olarak geri alınabiliyor mu. Yoksa Türkiyenin yeni normali bu rakamlar mı olacak.

Sıfırları tekrar atarlar rakamlar düşer : )

Bir seyi merak ediyorum.

Para birimini değişiriz😛

Bir seyi merak ediyorum.

Kiralar ve diğer kalemler dusmeyecekse maaşlar neden dusurulsun ki

Emekliye yapılacak zam oranına da bakmak lazım. Şu an en düşük emekli maaşı 3.500 TL Asgari Ücret 8.500 TL oldu en azından en düşük emekli ücreti 7.000 TL civarına gelmesi gerekiyor ki aradaki makas açılmaması lazım onun içinde %100 zam lazım yaparlar mı göreceğiz yapmazlarsa o makas uzun süre açılarak gider. Aynı şekilde memur maaşlarına bakmak lazım orta sınıf yok olmuştu oraya ne kadar zam gelecek.

Bir seyi merak ediyorum.

Benim de merak ettiğim bir husus bu. Normalleşmeye başlasak bile bu maaşlar çok saçmalaştı. Belki sıfır atılır ?

Dede and olsun ki seni başkan yapmayacağız. Mansur Yavaş'ı aday göster de sabahın köründe gavura vurur gibi mührü basayım.

Bu Tweetine katılmakla beraber bomboş lakırdı yaptığını da söylemek gerekiyor. Kendisi olsa yine aşağı yukarı bu zammı verecekti kimse kimseyi kandırmamalı. Ayrıca Aday olma. ADAY OLMA. ADAY OLMA
Kılıçdaroğlu olsa faizleri kafasına göre indiremezdi, 1 liralık havaalanını 100 liraya yaptırmazdı onu da belirtelim.

Şu durumda bile acaba dedirtecek aday çıkartır ya da masayı dagitirsa o dedeyi tuvalet terliği ile kovalarim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt