GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçmişten bu güne iktidarlar seçim uğruna bu ülkenin umutlarını ve hayallerini çalıyorlar dünyanın neresinde var ki 40 yaşında emekli olunuyor 2.25 milyon insanın 1 senelik devlete maliyeti 130-140 milyar TL zaten ekonomi kötüyken yük tamamen çalışan kesimin omuzlarına binecek.

Son düzenleme:
Bir tane adı lazım olmayan siyasi de loading falan paylaşımlarıyla EYT meselesinden pay almaya çalışıyor. Yahu senin loadingini kim takar onun payını alacak adam bugün tvlere çıkan ve müjdeyi veren kişi. Adam topu 90'a takmış seçim öncesi sen gelmişsin atağı ben başlattım diyorsun. Kim şey yapar Yalova kaymakamını.

Ayrıca çok iyi bir dışkı yedin tebrikler.

Bir tane adı lazım olmayan siyasi de loading falan paylaşımlarıyla EYT meselesinden pay almaya çalışıyor. Yahu senin loadingini kim takar onun payını alacak adam bugün tvlere çıkan ve müjdeyi veren kişi. Adam topu 90'a takmış seçim öncesi sen gelmişsin atağı ben başlattım diyorsun. Kim şey yapar Yalova kaymakamını.

Ayrıca çok iyi bir dışkı yedin tebrikler.

Nasıl 1 döneme denk geldik biz böyle ya. 1 tarafta 20 yılda ülkenin içinden geçenler, diğer tarafta saçma sapan 1 ittifakın ürünleri.

Eğitimsizliğin, cehaletin bir ülkeyi ne hale getirdigini izliyoruz.

Bu ulkenin maliye bakanı 'zam verilsin tabi fakire vermek bereket getirir' dedi. Halkin oyuyla secilip halka hizmet etmek icin meclise giden, vatandasin yasam sartlarini iyilestirmekle gorevli bu insanlar vatandasi sefalet icine atarken, kendileri milyonluk araclarda lux villalarda yasiyor.

Şu yukarida göbek atan vatandaş sadece bunu düşünebilse cok buyuk bir eşikten atlamış olacaz ulke olarak. Fakat ne yazik ki dusunemiyor sorgulayamiyorlar

Ortalama 65-70 yıl yaşayip sonra geberip gidecez. Bu dunyada çek diger dunyada kralsin diyenler bu dunyada cenneti yasiyorlar.

Hayat şartları yüzünden 15-16 yaşında çocuk işçi olarak başlayan, fakir oldukları için iş hayatına erken atılmak zorunda olan dostlar da var.Bu adam 16 yaşında sigortası başladıysa 26 sene falan çalışmış oluyor

Az bir süre değil bence.
Yani bu adam haketmiş oluyor benim adalet anlayışıma göre
Çünkü zaten fazlasıyla zorluk yaşamış ve hayatta çalışmış
Benim bir arkadaşım vardı orta sonda
Liseye geldik çocuk sonra konfeksiyonda çalıştı okula bile gelemedi.Çünkü babası yoktu kardeşi ve annesine bakıyordu.
Hasta Galatasaraylıydı

Ona Galatasaray ın eski forması ( sarı Show tv yazan ) dan almıştık ve çalıştığı yere götürmüştük.Biz de zengin değildik ama onun durumu daha da zordu.

Şimdi bu çocuk yeteri kadar bedel ödememiş mi oluyor emekli olmak için ?Daha ne yapması gerekiyor?
Hayatta bazen seçme şansın yoktur ve ateşin senin elini yakacağını bilirsin gene elini ateşin içine sokarsın.

Yanlis hatirlamiyorsam emeklilik yasinin en düsük oldugu ülke Rusya'ydi. 60 yasinda mi ne emekli olabiliyordun.

Bizim burada su an 65, ama 67'ye yükseltecek serefsizler. 67'de cok fazla yav, 35 sene daha calismam ben hayatta.

Hayat şartları yüzünden 15-16 yaşında çocuk işçi olarak başlayan, fakir oldukları için iş hayatına erken atılmak zorunda olan dostlar da var.Bu adam 16 yaşında sigortası başladıysa 26 sene falan çalışmış oluyor

Az bir süre değil bence.
Yani bu adam haketmiş oluyor benim adalet anlayışıma göre
Çünkü zaten fazlasıyla zorluk yaşamış ve hayatta çalışmış
Benim bir arkadaşım vardı orta sonda
Liseye geldik çocuk sonra konfeksiyonda çalıştı okula bile gelemedi.Çünkü babası yoktu kardeşi ve annesine bakıyordu.
Hasta Galatasaraylıydı

Ona Galatasaray ın eski forması ( sarı Show tv yazan ) dan almıştık ve çalıştığı yere götürmüştük.Biz de zengin değildik ama onun durumu daha da zordu.

Şimdi bu çocuk yeteri kadar bedel ödememiş mi oluyor emekli olmak için ?Daha ne yapması gerekiyor?
Hayatta bazen seçme şansın yoktur ve ateşin senin elini yakacağını bilirsin gene elini ateşin içine sokarsın.
O zaman ona göre düzenleme yapsınlar, 2.5 milyon insanın devlet hazinesine vereceği yükü hesap ettin mi, yaş sınırı yoktur günü dolduran herkes emekli olacak, bu 2.5 milyon insanın maaşlarını kim ödeyecek yine aktif çalışan halkın vergileriyle ödenecek. Tamamen seçimi kazanmaya yönelik ve tek seferlik bi hamle, bu düzenlemeye tabi olmayanlar ne yapacak en az 65 yaşını bekleyecek böyle bi adaletsizlik olabilir mi. Hesap etmeye çalıştım hesap bile edemedim trilyonlardan bahsediyoruz bu yükü kaldırmak için. Ne yapılacak yine sonsuz Türk lirası basılacak, 100 lirayla bi ekmek alırız sanırım yakın zamanda, sonra niye enflasyon var pandemiden mi enerji krizinden mi, avrupada da var he avrupada da var aynen kardeşim aç hepsi kıskanıyorlar bizi

SM-A505F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

O zaman ona göre düzenleme yapsınlar, 2.5 milyon insanın devlet hazinesine vereceği yükü hesap ettin mi, yaş sınırı yoktur günü dolduran herkes emekli olacak, bu 2.5 milyon insanın maaşlarını kim ödeyecek yine aktif çalışan halkın vergileriyle ödenecek. Tamamen seçimi kazanmaya yönelik ve tek seferlik bi hamle, bu düzenlemeye tabi olmayanlar ne yapacak en az 65 yaşını bekleyecek böyle bi adaletsizlik olabilir mi. Hesap etmeye çalıştım hesap bile edemedim trilyonlardan bahsediyoruz bu yükü kaldırmak için. Ne yapılacak yine sonsuz Türk lirası basılacak, 100 lirayla bi ekmek alırız sanırım yakın zamanda, sonra niye enflasyon var pandemiden mi enerji krizinden mi, avrupada da var he avrupada da var aynen kardeşim aç hepsi kıskanıyorlar bizi

SM-A505F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ben kendi halinde bir oduncuyum hesap falan bilmemki
Gönlümden geçeni yazıyorum
Bana göre 25 seneden fazla çalışmak fazla
25 sene yeterli emekli olmak için
Kadınlarda da 20 yeterli

Devlet üreterek, gelişerek çözüm bulsun o zaman para basmak yerine

Kim kazanirsa kazansin secimi, bu verilen kararlarla zaten ülkenin altina dinamit yerlestirmis oldular, kim basa gelirse gelsin eninde sonunda o dinamit patlayacak. Tekrar bilmem neyi bir kac milyon tl ile alinacak devire giriliyor, sifirlar havada ucacak. Ekmek fiyati artik 2 veya 3 milyon tl olur bir kac yil sonra

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Aranızda vardır belki bilmiyorum ama ben hakkımı helal etmiyorum bu insanlara. Arkadaşımdan biliyorum, babası sırf oğlu erken emekli olsun diye küçücük yaşta sigortali gösterdi, şimdi istese oda emekli olabilecek. Hepi topu çalıştığı 5-6 sene ve emeklilik hakkı kazanıyorsun. Yazıklar olsun. , bu ülkeye zarar veren herkese, geleceğimizi çalanlara yazıklar olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt