GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gram Altın: 1.107,50 TL
Çeyrek Altın: 1.830,14 TL

Dolar: 18,74 TL
Euro: 19,99 TL

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 16.48, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 15.40 oldu.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak 2023 zammı için kritik veri açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisinin ardından maaşlara yapılacak zam oranı da büyük oranda netleşti. Ancak bu rakamlar memur ve emekliler için nihai zam oranları değil.

Memur ve emeklilere verilecek refah payı sonrası zam oranı kesinleşecek. Memur ve emeklilerin maaşlarına ilave bir refah payının da eklenmesi bekleniyor.

Memur ve Asgari ücretli maaşı arasındaki fark sembolik bile olmaz bu rakamlarla ilerlenirse.

Kanunen sözde asgarinin altında memur maaşı olmayacak ama mesaili calışan bazı mesleklerde sadece ele geçen maaş asgarinin altında yani fazla çalışmak lütüf gibi oldu. Az daha okuyup asgari ücretli bir iş bulsaymışız diyor insan(Dalga geçmek maksadı ile yazmadım) büyükşehirde memurluk mu kendi memleketinde asgari ücretli çalışmamı desen baya personel gider kamudan. Yazık gerçekten.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Memur ve Asgari ücretli maaşı arasındaki fark sembolik bile olmaz bu rakamlarla ilerlenirse.
Ptt de calisan guvenlik gorevlisi memurdan fazla maaş alıyormuş şuan. Dün kuzenle gorustuk o soyledi. 10,5 alıyor gorevli. Ben performansla 10 zor aliyorum dedi.

Memurlara, memur emeklisine ve tüm emeklilere %25 zam geldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt