GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erkek lisesini 2.likle bitiren hanimefendiyi tebrik ederiz.

Bir gurbetci olarak KK’ya oy verdik, artik yapacak bisey yok. Euro ciksada birsey ifade etmiyor, zaten Türkiye’de bütün seyler euro veya dollara endeksli.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Endüstri mühendisi ve bankacılık :)

Finans mühendisliği diye birşey mi varmış yaf. Dur bakayım ne gibi dersler var. İstatistiğin finans kolu gibi birşey mi acaba.

Edit: tahmin ettiğim gibi;

IMG_4653.webp

İşin yazılımsal kısmı. Olasılık, game theory, data mining falan. Merkez bankası başkanı için uygun olduğunu düşünmediğim bir kariyer. Merkez bankası işinde teknik birim de yetkili biri olabilir elbette. Neyse başarılar kendisine.

Son düzenleme:
Hafize Gaye Erkan'ı çok iyi tanırım

Bir kere Prof. Dr. yazmak komik olmuş akademisyen değil

Suadiye'de komşumuzdu. Ninesi sn. Vesile hanım çok kıymetli biridir

Zamanında bana Goldman Sachs stajı ayarlamıştı

Zehir gibi biridir ama son dönemde kariyeri pek iyi gitmemekteydi

Yakın zamanda hem banka batırdı hem de bir fondan dehlendi

Yani umarım Amerika'da yapacak iş bulamadı diye burada salla başı al maaşı yapmaya gelmiyordur da doğru bildiğini yapmasına izin verirler

(Ki bence vermek zorundalar yoksa ülke batacak)

Yani umarım Amerika'da yapacak iş bulamadı diye burada salla başı al maaşı yapmaya gelmiyordur da doğru bildiğini yapmasına izin verirler

Guzel yorum

banka batirdiysa isabet bir secim olmus renktas, istikrardan yanayiz

Kendisini gram tanimam adini da yeni duydum. Zaten Doktora yaptigi disiplin bile teknik bir dal aslinda doktora icin uygun bile degil :) Neyse, simdi olay baska konulara gelmesin ancak hem universite derecesi hemde sonradan aldigi egitimler bu koltuk icin "n.s.a'da" yeterli degil ancak Nebati vs.. gibilerin Bakan oldugu ortamda, normal diyebiliriz :) Koca MB Baskanliginin geldigi noktaya bak.

Kendisini gram tanimam adini da yeni duydum. Zaten Doktora yaptigi disiplin bile teknik bir dal aslinda doktora icin uygun bile degil :) Neyse, simdi olay baska konulara gelmesin ancak hem universite derecesi hemde sonradan aldigi egitimler bu koltuk icin "n.s.a'da" yeterli degil ancak Nebati vs.. gibilerin Bakan oldugu ortamda, normal diyebiliriz :) Koca MB Baskanliginin geldigi noktaya bak.
Ya bence de en ideal aday üniversite dışı deneyimi de olan bir doktoralı ekonomist olurdu (bkz. K. Derviş) ama kendisi dediğin gibi alıştırıldığımız seviyenin çok üstünde.

Mühendisliğin doktorası olmaz görüşüne katılmıyorum, lab phd dediğimiz şey de neticede bir phd. Kendisinin eğitim macerasını bildiğim kadarıyla aktarayım: Boğaziçi'ndeyken bir helikopter tasarımı projesine dahil olmuştu sonra yanlış hatırlamıyorsam o bir NATO projesine dönüştü. Daha sonra Princeton ORFE'ye gitti doktora için ki orada bayadır bir Türk etkisi var Erhan Çinlar, Ahmet Çakmak ve Mete Soner gibi hocalar sebebiyle.

ABD'de bu financial engineering işine biraz kötü bakılır çünkü bu kimseler (haklı olarak) 2008 krizinden sorumlu tutulur, özellikle Columbia Üniversitesi'nin FE departmanının feci bir ünü vardır bu konuda. Aslında ben küçükken üniversitede hoca olmak istiyodu ama doktorayı bitirir bitirmez IB oldu. O işi de iyi yapıyordu diye tahmin ediyorum çünkü ben staj yaparken şirkette namı baya iyiydi.

Her neyse şu son birkaç senelik cvsi iyi olmasa da kafasının çalıştığına ve ekonominin basit doğrularını bildiğine dair hiçbir şüphem yok. Umarım ülkenin selameti için bunları uygulama fırsatı bulur.

Ya bence de en ideal aday üniversite dışı deneyimi de olan bir doktoralı ekonomist olurdu (bkz. K. Derviş) ama kendisi dediğin gibi alıştırıldığımız seviyenin çok üstünde.

Mühendisliğin doktorası olmaz görüşüne katılmıyorum, lab phd dediğimiz şey de neticede bir phd. Kendisinin eğitim macerasını bildiğim kadarıyla aktarayım: Boğaziçi'ndeyken bir helikopter tasarımı projesine dahil olmuştu sonra yanlış hatırlamıyorsam o bir NATO projesine dönüştü. Daha sonra Princeton ORFE'ye gitti doktora için ki orada bayadır bir Türk etkisi var Erhan Çinlar, Ahmet Çakmak ve Mete Soner gibi hocalar sebebiyle.

ABD'de bu financial engineering işine biraz kötü bakılır çünkü bu kimseler (haklı olarak) 2008 krizinden sorumlu tutulur, özellikle Columbia Üniversitesi'nin FE departmanının feci bir ünü vardır bu konuda. Aslında ben küçükken üniversitede hoca olmak istiyodu ama doktorayı bitirir bitirmez IB oldu. O işi de iyi yapıyordu diye tahmin ediyorum çünkü ben staj yaparken şirkette namı baya iyiydi.

Her neyse şu son birkaç senelik cvsi iyi olmasa da kafasının çalıştığına ve ekonominin basit doğrularını bildiğine dair hiçbir şüphem yok. Umarım ülkenin selameti için bunları uygulama fırsatı bulur.

Ben de bir muhendisim bu arada. Bunu demedim. Bu muhendislik, Finans icinde bir dal, tek basina bir bilim dali degil demek istedim. Bana gore, doktora icin uygun da degil. Bir tez konusu, arastirma konusu olacak bolumu, alip anadal yapmislar demek istedim.

Kendisini de tanimam, bana gore kagit ustunde "n.s.a" da uygun bir isim degil. Zaman gosterecektir. Dedigin gibi bu mevkiye K.Dervis gibi tam bir paket adam lazim hem egitimi, hem kariyeri, hem konum-politik isleri geregi.

Gram Altın: 1.320,27 TL
Çeyrek Altın: 2.263,00 TL

Dolar: 21,14 TL
Euro: 22,76 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt