gs'nin wonderkid düşmanlığı

Nuri Aslantas

Büyük Kaptan
evet gsde wonderkid düsmanligi var
ne zaman bir genc oyuncuya yatırım yapıyorsak o oyuncu mutlaka harciyoruz

bruma,telles,morutan gibi örnekler var ve son Kurbani yusuf demir oldu
hadi brumayi bir sekilde sattık da, tellese zamanında neler dendi, morutan örneği de var. bir de unuttum baska genc potansiyeli oyuncular vardır.

bi daha su takıma wonderkid almayın arkadas...

Morutan wonderkid değil. Düşmanlıktan ziyade yetiştirecek ne tesis ne de personel var.

Hocalarina sorsan, daha cok genc bu oyuncular, onlari koruyorlar oynatmiyarak , oynatmiyacaginiz oyuncuyu neden 6 milyon bastirip aliyorsunuz? Aldiniz ya süre vereceksiniz her hafta, yada eski takiminda birakip bir sene daha orda oynayip belki kendini daha cok gelistirip direkt baska bir takima iyi paralarla satardik. Bari devre arasi baska bir takima kiralik gönderin, her hafta yedek oturan veya hic kadroya giren oyuncu iyice geriye gider.

Hocalarina sorsan, daha cok genc bu oyuncular, onlari koruyorlar oynatmiyarak , oynatmiyacaginiz oyuncuyu neden 6 milyon bastirip aliyorsunuz? Aldiniz ya süre vereceksiniz her hafta, yada eski takiminda birakip bir sene daha orda oynayip belki kendini daha cok gelistirip direkt baska bir takima iyi paralarla satardik. Bari devre arasi baska bir takima kiralik gönderin, her hafta yedek oturan veya hic kadroya giremiyen oyuncu iyice geriye gider.

Genç oyuncunun adapte olabilmesi bazen 2-3 seneyi alabilir. Aldiğimiz genç ilk sezonda döktürmediği takdirde, direk yönetim mönetim hoca değişiyor, ve bozuk para gibi bozdurmaya çalişiyoruz.

Bu wonderkid olur normal yetenek olur. Bu budur.

Bir türlü geliştirme yeterliliği olan td sahibi olamadığımızdan. Hem oyunu hem gençleri...

Oyuncunun ilk hatasında oyuncuyu çöp ilan eden taraftar çoğunluğu oluşturduğu sürece oyuncu falan yetiştiremeyiz. Yani biz oyuncu yetiştiremeyiz.

Edit: Gençleri eğitmek hakkında en ufak fikri olmayan teknik direktör, antrenör ve yöneticileri de unutmamak lazım.

Oynatmıyor hocalar herkes kicinin derdine düşüyor belli bi yerden sonra. Hamza akman yusuf demir gibi adamları kadroya yazamayacaksan bu kulüpte ömrün kısadır.

Geri
Üst Alt