Üye Görüşü Güçlendirilmiş Okan Buruk Dönemi

Ali Gece

Büyük Kaptan
Okan Buruk ile 4. seneye başladığımız şu günlerde büyük çoğunluk artık farkındaki Ligde ne kadar başarılıysak Avrupada o kadar başarısız. Kişisel olarak ben Okan Buruk'un Avrupada başarılı olma ihtimalini artık görmüyor, fakat olası bir Teknik Direktör değişikliğiyle de ligi de kaybetme ihtimali çok fazla. Özellikle yabancı hocaların puan ortalamalarına bakarsanız bunu net olarak görebilirsiniz.

Ortaya çıkan bu Dilemma sonrası yapılması gereken mümkünse Premier Lig, İtalya, İspanya, Fransa liglerinde tecrübeli alanında uzman yeni yardımcı hocalar, yeni maç analistleri, yeni atletik performans çalışanları, gelişim direktörleri, scout ekipleriyle Teknik Kadroyu Güçlendirmektir. Okan hocanın da artık buna itiraz etme hakkı kalmamıştır.

Karşılaştırmak için Avrupanın en büyük takımlarının yardımcı antrenör, maç analisti, atletik performans ekipleri aşağıda:

1758530499548.webp

1758529108706.webp

Ekli dosyalar

• 1758529071137.webp
    1758529071137.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 9
Bizim ülkede yardımcı antrenörlük ve diğer bilimum roller eş, dost, akraba iş edindirme pozisyonları diye biliyorum ama mümkün mü ki böyle bir şey, yapabiliyor muyuz?

Bizim ülkede yardımcı antrenörlük ve diğer bilimum roller eş, dost, akraba iş edindirme pozisyonları diye biliyorum ama mümkün mü ki böyle bir şey, yapabiliyor muyuz?
Aynen öyle malesef. Türk hocalar yine kalsın ama en azından ekip büyüsün. Konuşulan konular, analizler değişsin. Aksi durumda Avrupa ile yarışamıyoruz.

Takım uyumu, arkadaşlık ile disiplin ve gevşekliğin iç içe geçtiği bir ortama, işini yapacak profesyonellerin eklenmesi istenmez.

FT dönemi de bağırdık yıllarca yardımcı kalitesini güçlendirin diye.

Yurtdışında akademilerde bile sıklıkla karşılaşılan bir alışkanlık vardır, doktora yaptığın üniden daha alt kalite bir ünide çalışırsın, eğitim aldığın gördüğün üst kalite senin sınırını belirler.

Keşke bir gazeteci çıksa 1 hafta Liverpool 1 hafta da Galatasaray idmanlarını gözlemleyip kıyaslasa, aradaki farkı en iyi o zaman görmüş oluruz.

Bence zamaninda Terim kendi
Sak sakcilar disinda(selcuk,ümit,hasan vs vs) nasil birilerini istemediyse okanda ayni kafadan öyle bir ekip.kurmuski etrafina baska kimseyi istemiyor yanina. Kaleci gelir adam refleksleri zayiflar, zimba gibi kosup devrilmeyen oyuncular gelir üc ay sonra kosacak hali kalmaz, kilo sorunu olmayanlar gelir bir kac ay sonra kilo alir, jelert gibi zayifi gelir kas yapamaz. Bu ekip bildigin fiyasko ama okanin umrunda degil, hic biri isine karismiyor, kendisi cünkü rahatligi seviyor.

Simdi elin yabancisi gelecek söyle taktik antreman söyle kosu, günde iki idman, ne oluyor yav der okan, özel hayatimda var buranin kölesi degilim demeye baslar. Daha fazla tarihi rezaletler cikmazsa devre arasini firsat bulup yollar ayrilmali.

Sen para disinda herseye doymus heycanini kaybetmis bir yabanci hoca getirirsen tabiki ligi kaybedersin. Getir bakalim isine asik olan hirsli basariya doymayan hocayi ligin nasil tozunu attiriyorsun.

Takım uyumu, arkadaşlık ile disiplin ve gevşekliğin iç içe geçtiği bir ortama, işini yapacak profesyonellerin eklenmesi istenmez.

FT dönemi de bağırdık yıllarca yardımcı kalitesini güçlendirin diye.

Yurtdışında akademilerde bile sıklıkla karşılaşılan bir alışkanlık vardır, doktora yaptığın üniden daha alt kalite bir ünide çalışırsın, eğitim aldığın gördüğün üst kalite senin sınırını belirler.

Keşke bir gazeteci çıksa 1 hafta Liverpool 1 hafta da Galatasaray idmanlarını gözlemleyip kıyaslasa, aradaki farkı en iyi o zaman görmüş oluruz.
Aynen öyle bizim yaptığımız idmanlarla premier ligdeki en kötü takımında yaptığı idman aynı değil.
Sadece bu kilo, yağ mevzusu bile saçmalık. Burak da Arda da hep anlatıyor, şu kilo da olmazsan antremana giremezsin Lille'de, Atletico'da diye.

Diyelim en iyi yardımcı hocaları getirdik, gevşeklik devam ettiği sürece değişen bir şey olmayacak. Buna dur diyecek hoca ve yönetim. Önce bunu düzeltmek gerekiyor.

Diyelim en iyi yardımcı hocaları getirdik, gevşeklik devam ettiği sürece değişen bir şey olmayacak. Buna dur diyecek hoca ve yönetim. Önce bunu düzeltmek gerekiyor.
O zaman teknik direktör değişikliğini konuşabiliriz işte. Şuan olabilecek değişiklik ligi kaybetme riski barındırıyor.

Yazlik komsularindan okey takimi gibi antrenör ekibi kurupta avrupada basari beklenemez.
Liverpool'da da bir dünya yardımcı hoca var. Bjk'ın hocasını yardımcı hoca yaptılar böyle ödünç mü almış oldular.
Gideceksin kaleci antrenör Taffarel, yardımcı antrenör bilmem kim. Hatta bizi zorlayan molde, prag, az gibi takımlardan topla.

Geri
Üst Alt