gurbetçilerin türkiye'de trafik kurallarına uymaması 😡

kayseri'de yaya geçitlerinde yayalar geçemiyor. Herifler kaptırmış 70 80 geçiyor, durmayı geçtim artık. halk otobüsleri bile aynı.
Yapma Kayseri'de yayalar kırmızı yeşil dinlemeden yola atlarlar. :) Ben gittiğimde çoğu zaman yayalar yüzünden yeşil bende olmasına rağmen geçemiyorum. :)

Hava basanı, yurt dışında oy kullanıp ülkede kendisiyle tamamen farklı şartlar altında yaşayan insanların hayatına etki edeni veya Türkiye'deki hayatı sanki orda yaşayanlardan daha iyi biliyormuş gibi yapana ayar olunmasını Almancı olarak anlayabiliyorum ama herkes öyle değil arkadaşım.

Gurbolardan ne koparsak kardır abi
atsinlar us bes birsey yav memlekete doviz lazim ellerini korkak alistirmasinlar

gecen arabaya park yerinde vurmuslar polis cagirdim gelmedi aradim online link yolladilar doldurun rapor verecek sistem dediler

ertesi gun 2000tl fatura geldi. ama bir aylik maasinla bircok arabayi alabiliyorsun o da isin farkli yuzu.

ondan gurbolar buraya gelince memleket cennet falan diye agliyorlar cunku en ufak cezada euroyu tl uzerinden hesap yapmasini biliyorlar oysa alakasi yok turkiyede kazanip araba almaya kalksinlar mesela dunyanin en fazla vergisini odeyen ulkesiyiz

atsinlar us bes birsey yav memlekete doviz lazim ellerini korkak alistirmasinlar

gecen arabaya park yerinde vurmuslar polis cagirdim gelmedi aradim online link yolladilar doldurun rapor verecek sistem dediler

ertesi gun 2000tl fatura geldi. ama bir aylik maasinla bircok arabayi alabiliyorsun o da isin farkli yuzu.

ondan gurbolar buraya gelince memleket cennet falan diye agliyorlar cunku en ufak cezada euroyu tl uzerinden hesap yapmasini biliyorlar oysa alakasi yok turkiyede kazanip araba almaya kalksinlar mesela dunyanin en fazla vergisini odeyen ulkesiyiz
2.500 öyro maaş alıp 300bin öyroya sıradan bi araba alsalar ne hissederler acaba

Trafik kuralina uyarken recep yildirim:

image-asset.gif

Vallahi bende arabayla geldim (İngiltere'den) ve alman plakalı arabalardan tiskindim (hem gümrüklerde, hem Türkiye içinde). Abi biraz kendinize gelin ya bu ne kibirdir Allah aşkına? Gümrüklerde beklerken son ses müzik açmalar, ara gazı vermeler, kornalara basmalar filan. Bu arada 10 arabanın 8'i alman plakalıydı ve hepsi hafta sonu yola çıktığı için trafiğin ebesini bellediler resmen gümrüklerde.

Ben Türkiye'de de kurallara uymaya çalışırım ama bu herzaman mümkün olmuyor. 80'lik yolda 80 ile sağ şeritte gitmeye çalışırken malın birisi sürekli götüme giriyor, kornaya basıyor, sollamaya çalışıyor tehlikeli bir şekilde.

Kırmızı ışıklar, yaya geçitleri filan zaten hikaye. Türkiye'de kurallara uyarak araba kullanmaya çalışan birinin bence kaza yapma riski, uymayana göre daha yüksek.

Ayreten bu sene yabancı plakalı araçlara karşı aşırı bir tepki var trafikte. Tamam kendini bilmez gurbetçi çok, ama hepimiz aynı değiliz arkadaşlar.

Kırmızı ışıkta arabasını park etmiş gitmiş bir canlı,pardon gurbetçi (?), işte bu adamlar, Avrupa'nın bütün trafik kurallarına uyup,Türkiyede trafik kuralı yokmuş gibi davranan zavallılar. 'Türkiye çok iyi vatanınıza sahip çıkın' diyen canlılar?.

1660225623067.webp

Ne mal şu almancılar yazın 3 ay gelip normalde tüm kurallara uyan saygı ve sevgi timsali halkımızın bütün ahlakını bozuyolar 🤣

Evet kural ve kanun boslugu gördüklerinde her yerde böyleler.
Cezalarin caydirici olmadigi ve Polisin kontrolü saglayacak kadar yogun olmadigi alanlarda maalesef böyle bu insanlar. Hem Almanyada hem Türkiyede.
Bu tür hareketlerin ikamet ettigin yerle degilde genel kültürle alakali oldugunu tahmin edebilen arkadaslarda vardir burda. Aile terbiyesinden tut egitim vs. bir sürü faktörler var.
Türkiye ikametinden dolayi bu insanlardan yoksa yerliler arasinda ne mutlu sizlere.

Türkiyedeki trafik cezalari Almanya seviyesinde olsa bence daha az yasanir bu tür olaylar.

Bence bu tür basliklarin, belli sokak röportajinin, almancilara karsi olusan kinin sebebi Türkiyedeki insanlarinda dogal olarak ayni imkanlara sahip olmak istemeleri.
Burda Almancilarin sucu yokki. Benimde hosuma gitmeyen tek olay yurt disindaki Türklerin secim hakki olmasi. Bununla birlikte Türkiyedeki ekonomik duruma bir etkileri oluyor ama bu olanagi verenlerde belli.

emoji kullanılan tek konunun bu olması :asd:

Geri
Üst Alt