Güzel Sonuçlara Rağmen Oynadığımız Futbol Tatmin Etmiyor

orta saha hücumların hiçbirisinde yok, geçen sezondan kalan bir güvensizlik var takımda,ileri çıkmakta tereddüt ediyorlar.

kapanan takımları acmak icin eren-sigo ile 4-4-2 yapıp sağlı-sollu şişirecen mecbur.

kayseri deplasmanında sigortson yedek kulübesinde olsa oyuna almazmıydın?

bak kendin de söylüyorsun 4-4-2 ancak alternatif taktik olur..Oyun sıkışır 70ten sonra çift forvete dönüp top şişirirsin.. Can'a katılıyorum bu konuda 4-4-2 uzun vadede oynanacak bir sistem değil en azından bizim kadromuza uygun değil..Ama maçın durumuna göre denenebilir

Sneijder Selçuk varken 4-4-2 oynamayı unutun bence.

Ayrıca şu kanat organizasyonu muhabbetine bende çok ayar oluyorum.Sağ bek sol bek Eren e bi tane orta yapmıyor.Carole sol bekten ziyade iyi bi stoper olur gibime geliyor.Zira orta yaptıgı zaman iğrenç kesiyor topları.Kesemiyor hatta Rvp şutları gibi bisküvi kırmaz şekilde ön direkte bitiyor top.Sabri için bişey demeye gerek yok zaten.Yasin ve Brumada asist yapamıyor.Doğal olarak bitik bi görüntü versede Sneijder kesiyor topları.Eren maşallah bi tane yakalıyor onuda atıyor.

Bi takim birden ii olmaz

Zamanla

Bi isik var ve gidiyoruz o yola

Balta sabri selcuk suan icin takimin zayif halkalari

Bu 3 ude yavas yavas azalarak bitecekler (baltaya saygim sonsuz )

Öncelikle riek bey topu ayakta tutmaya calistiriyor ki bu iyi
Özellikle son iki sezondur ayakta top tutamiyorduk samp 2015 dahil

Zamanla dogru futbolcularla tempo arttikca ayakta top tutma tempoyla ileri tasinacak

Ztn bu icinizdeki o umut var ya burdan kaynakli
Mantiginiz hernekadar fussball cahili olsada icten ice iyiye giden bi takim sezinliyorsunuz

Turk medyasi gibi dusunmeyi birakin
Sisteme bakin

cok golünde degilim. kapanan takımları nasıl acacaz? özellikle deplasman maclarında?

Zamanla düzelir. Bir takim öyle hemen bir anda düzelmez.

Unutmamak lazim gece sezonki takima sadece 3 yeni isim eklendi Tolga,Bruma ve Eren. Daha Podolski, Cavanda, Sightorsson ve Serdar Aziz (bundan hic bir beklentim olmasa da) topa bile dokunmayan siftah yapmayan adamlar.

Herseyi kötü herseyi olumsuz görmenin faydasi yok. Yukarida Okan'in dedigi gibi top tutmaya basladi takim, bu son senelerde en cok dert ettigimiz seylerden biriydi. Rakipler her mac en az 8-9 kere kalemize gelip pozisyon buluyorlardi rahatca. Mesela bu azaldi bu sene, direkt göze batiyor. Hem de orta sahada Selcuk'a ragmen.

Bekleyip görmekte fayda var. Zaman herseyin ilacidir. Biraz sabir göstermek lazim, tahammüllü olmak lazim.

Herkes Bruma diyor ama bence pozisyon kısırlığının nedenlerinden birisi de Bruma ve Yasinin futbol akıllarının kısıtlı olması.Açıçası futbol beni de tatmin etmiyor ama daha 4. haftadayız..Ayrıca hocanın da korkusuzca değişiklik yapması gerek..Selçuksa Selçuk,Sneijderse Sneijder ama herkese patronun kim olduğunu göstermeli.Tabi burada yönetime de iş düşüyor.Hocanın arkasında olduklarını futbolculara hissettirmeliler.

Sneijder Selçuk varken 4-4-2 oynamayı unutun bence.

Ayrıca şu kanat organizasyonu muhabbetine bende çok ayar oluyorum.Sağ bek sol bek Eren e bi tane orta yapmıyor.Carole sol bekten ziyade iyi bi stoper olur gibime geliyor.Zira orta yaptıgı zaman iğrenç kesiyor topları.Kesemiyor hatta Rvp şutları gibi bisküvi kırmaz şekilde ön direkte bitiyor top.Sabri için bişey demeye gerek yok zaten.Yasin ve Brumada asist yapamıyor.Doğal olarak bitik bi görüntü versede Sneijder kesiyor topları.Eren maşallah bi tane yakalıyor onuda atıyor.

ben Carole laf söyletmezdim yalan yok ama bu yıl çok kötü..Geçen yıl bir ışık vardı adamda daha 1 tane düzgün atağa çıkamıyor..Keşke Rizeden başakşehire giden eren albayrakı alsaydık alternatif olarak adam döktürüyor yeni takımında da..

Selçuğu gram beğenmeyen birisi olarak oyunumuzdaki " yavaşlık " sorununun sadece ona bağlı olduğunu düşünmüyorum. Kayseri maçının 2.yarısında yoktu da noldu. Takım yine kağnı gibiydi

Zamanla düzelir. Bir takim öyle hemen bir anda düzelmez.

Unutmamak lazim gece sezonki takima sadece 3 yeni isim eklendi Tolga,Bruma ve Eren. Daha Podolski, Cavanda, Sightorsson ve Serdar Aziz (bundan hic bir beklentim olmasa da) topa bile dokunmayan siftah yapmayan adamlar.

Herseyi kötü herseyi olumsuz görmenin faydasi yok. Yukarida Okan'in dedigi gibi top tutmaya basladi takim, bu son senelerde en cok dert ettigimiz seylerden biriydi. Rakipler her mac en az 8-9 kere kalemize gelip pozisyon buluyorlardi rahatca. Mesela bu azaldi bu sene, direkt göze batiyor. Hem de orta sahada Selcuk'a ragmen.

Bekleyip görmekte fayda var. Zaman herseyin ilacidir. Biraz sabir göstermek lazim, tahammüllü olmak lazim.

Topu çok tutuyoruz ama geçen yıl da böyleydi ne zaman yüzdeye baksam biz üstünüz ama etkili 1 tane atağımız yokcvarsa söyleyin .. Pozisyon verme olayına gelirsek onu anlayacak seviyede bir rakiple oynamadı henüz.. karabük-kayseri diri takımlar ama hücum zenginliği çok kısıtlı rize-akhisar zaten bitik gibi.. bjk maçı biraz daha belirleyici olur ..
tolganın her topa basması bizi çok rahatlatıyor bakalım ciddi bir rakipte nasıl olacak

ben Carole laf söyletmezdim yalan yok ama bu yıl çok kötü..Geçen yıl bir ışık vardı adamda daha 1 tane düzgün atağa çıkamıyor..Keşke Rizeden başakşehire giden eren albayrakı alsaydık alternatif olarak adam döktürüyor yeni takımında da..

Carole de ışık var.Diri bi oyuncu en azından ama hücum yönü cidden zayıf.İstanbulda oynadıgımız maçlarda daha ofansif oynamalı oyuncularımız.Hakan Balta nın bile sol bekte daha fazla katkısı vardı hücumlara diyerek iyice Carole ü eleştirebilirim :red:

Takım olarak top ayağımızda ama bu oyuncu grubunla çok fazla ileri gidemeyiz.Şunu kabul edelim Yasin takımı çok bozuyor.Sağ kanat mutlaka değişmeli.Cavandanın gelişiyle beraber, Josue-Sinan hatta Hamit bile orada oynayabilir. 2011 yılındaki. Emre Çolak - Engin Baytarlı sisteme uygun kadroda kurulabilir yani.Tamamiyle oyunun hakimi olabiliriz bu şekilde.

İzlemeyin abi şu İngiltere Almanya ligini orada izliyorsunuz
Burada yok iyi oynamıyor diyorsunuz ligin kalitesi bu napalım

SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İzlemeyin abi şu İngiltere Almanya ligini orada izliyorsunuz
Burada yok iyi oynamıyor diyorsunuz ligin kalitesi bu napalım

Kalite bu aynen, ama Ingiltere gibi ligleri izlemeyincede futbol ne oldugunu bilmiyorsun. Futbol ingilterede oynaniyor, bizde olay biraz farkli.
Bence kotu oynamiyoruz ama Barcelonada degiliz yani, o da imkansiz

Kalite bu aynen, ama Ingiltere gibi ligleri izlemeyincede futbol ne oldugunu bilmiyorsun. Futbol ingilterede oynaniyor, bizde olay biraz farkli.
Bence kotu oynamiyoruz ama Barcelonada degiliz yani, o da imkansiz
Aynen öyle orada ki futbolu görünce elbette iyi oynamıyoruz gibi gözüküyor ama ligde en iyi oynayan takımlardan biriyiz

Sorunun onemli bir kismi oyunun surekli sol kanatta oynanmasi olabilir.sag kanattan bindiren ataga kalkan yok..sneijderin sola yakin oynamasi ve brumanin solda cok etkili olmasi da etki ediyor olabilir ama izleyin gecen seneden beri surekli sol kanadi kullaniyoruz.rakip o bolgeyi tikayinca oyunu ceviremiyoruz

Güzel oyun oynayamamiz iste Sneijder'in önemini gösteriyor. Bu adam takimda etkili olmayinca güzel oyun hayal cünkü baska kreatif oyuncu yok. Selcuk'u fln gecelim bir kere.

Peki Sneijder neden etkili degil? Formsuz denilebilir, olabilir de. Ama 100% formsuz demek yanlis olur nitekim Sneijder formsuz olsa bile iyi isleyen bir takimda yine katki saglar bir sekilde ve sagliyor da.

Benim son maclar dikkatimi ceken ve son maclar dedigim söyle son 1 sene: Sneijder gibi bir oyuncuyu asiri fazla kosturuyoruz ve en önemlisi, rakip takimlar ciddi sekilde sert önlem aliyorlar Sneijder'e. Topla bulustugu vakit hemen temas ederek 2 kisi etrafina geliyor, 2-3 saniye bile zor tutuyor topu rakip alanda.
Peki 2-3 saniye zamanin var ise rakipler yüzünden, Sneijder o toplari tek dokunusla etkili yerlere birakmali ve birakiyor da bazen, bknz Bruma'yi ataga cikardigi paslar. Ama bunu sadece Bruma kendini gösterince yapabiliyor. Diger oyuncular Sneijder'i rahatlatacak kosulari yapmiyor ve yapamiyor ve bundan dolayi da Sneijder'in pas secenekleri kIsItlanIyor.

Takim halinde oyuncular birbirine yakin oynamayi ögrenmeliler ki Sneijder yine etkili hale gelsin. Etkili oldugu zamanda cok güzel oyun oynariz.

Dikkat edelim: Macin her güzel ataklarin icinde Sneijder'in parmagi var, baslangic pasi olsun, ortalari olsun vs.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt