H3N2 Grip Virüsü

cümle bittiğinde . boşluk bırakmadan . nokta . koy .

-Tapatalk-

Hayırdır Berat , lisede noktalama işaretlerine mi geçtiniz bu hafta ? Senin yaşın kadar benim 2'si farklı üniversitelerde ve farklı dillerde olmak üzere okul tecrübem var . Hani bunu da bilmeni istedim . Senin yeni öğrendiğin ne varsa yıllar önce öğrettiler sağolsunlar . Bana laf edeceğine sen önce cümleye büyük harfle başla :ka21:

Hayırdır Berat , lisede noktalama işaretlerine mi geçtiniz bu hafta ? Senin yaşın kadar benim 2'si farklı üniversitelerde ve farklı dillerde olmak üzere okul tecrübem var . Hani bunu da bilmeni istedim . Senin yeni öğrendiğin ne varsa yıllar önce öğrettiler sağolsunlar . Bana laf edeceğine sen önce cümleye büyük başla :ka21:

2 üniversite daha okursan olur bu iş bence.

Hayırdır Berat , lisede noktalama işaretlerine mi geçtiniz bu hafta ? Senin yaşın kadar benim 2'si farklı üniversitelerde ve farklı dillerde olmak üzere okul tecrübem var . Hani bunu da bilmeni istedim . Senin yeni öğrendiğin ne varsa yıllar önce öğrettiler sağolsunlar . Bana laf edeceğine sen önce cümleye büyük harfle başla :ka21:

Demek ki yanlış öğretmişler.Çünkü Berat haklı.

Bence küçük kardeşlerle belli bir seviyenin altına inme bırak orda kalsınlar :)

Ben , cümle ile nokta arasına boşluk konulmaması gerektiğini biliyorum ve bunu da ''senin bildiğin ne varsa zaten bana yıllar önce öğrettiler ''diye belirttim . Okuduğunu anlayabilen her birey için bu , gayet net bir ifadedir. Cümleye küçük harfle başlaman senin farkında olmadığın bir hatadır ve aklı sıra kapak yaptığını düşünen ergenuslar da aynı hatada buluşunca demek ki herkes kendi seviyesindekilerle takılıyor diye bu durumdan bir sonuç çıkarmam yanlış olmayacaktır diye düşünüyorum . Bu kadar yeter bence ergenliği bırakalım arkadaşlar ha sizce de iyi olmaz mı ?

Not : Kelimeler ve görevi ne olursa olsun her noktalama işareti arasında boşluk bırakmaya devam edeceğim . Bitişik yazınca iyi hissetmiyorum ya da el alışkanlığı da denebilir ayrıca kendi göz zevkimdir deyip geçebilirim de , cümleye küçük harfle başlamak gibi cahillikten kaynaklanmıyor ve en azından birine bir hatasını söylerken dahi bir başka hatayı kendim yapmadığım gibi ( bakın tekrar üstüne basa basa söylüyorum çünkü bir kere okuyunca anlayamadığınızı artık anlamış bulunmaktayım ) boşluk bırakmamın doğru bir kullanım olmadığının da farkındayım .

Gidin ergenliğinizi de trolluğunuzu da başkaları üzerinde kusun lütfen. Benim hiç hoşlanmadığım işlerdir ama ergenliğin belirli yaşlar arasındaki bir dönem olmaktan ziyade beyin temelli birşey olduğunu da bana siz bu forumda öğrettiniz . Bunun için de teşekkürlerimi sunarım .

Kırım kongo kanamalı kene hastalığı içinde aynısı söylenmişti.

Ama ABD nin ırak ı vurmak için uçaklarının kullandığı istanbul-Trabzon rotası üzerinde ve aynı dönemde başlaması ilginç..

Kuzey Anadolu doğal labaratuar ve insanlarımız da kobay olarak kullanıldı...

Çinde yeniden kuş gribi başlamış yakında türkiyede'de çıktı haberleri düşer.

2002 miydi neydi, bu sözde kırım-kongo kanamalı kene virüsünden evvel;

kuş gribi kapımıza dayandı yaygarası kopararak medyanın gazıyla
, sadece kuzey anadolu bölgesinde;

insanlar dağlara ve yakın yerleşim yerlerine keklik avlarına çıkarıldı,

şehirlerde belediye havuzlarındaki güvercinler vatandaşlar tarafından katledildi

ve hatta sokaklarda telefon ve elektrik tellerindeki serçeler pompalı tüfeklerle kıyıma uğratıldı,

köylerdeki tavuklar canlı canlı çukurlara doldurulup yakıldı.

keneleri temizleyecek kanatlıların bir kısmı itlaf edildikten sonra da keneler birdenbire hiç olmadığı kadar heryerde patlak vermeye başladı ve binlerce yıldır sadece hayvanlarda olan keneler parklarda bahçelerde evlerin balkonlarında insanlara saldırmaya başladı.

Ve buna dediler ki: doğanın garipliği...

Vah benim anahaber bülteni gözlüğüyle yaşayan yurdum insanı vaaah...

2002 miydi neydi, bu sözde kırım-kongo kanamalı kene virüsünden evvel;

kuş gribi kapımıza dayandı yaygarası kopararak medyanın gazıyla
, sadece kuzey anadolu bölgesinde;

insanlar dağlara ve yakın yerleşim yerlerine keklik avlarına çıkarıldı,

şehirlerde belediye havuzlarındaki güvercinler vatandaşlar tarafından katledildi

ve hatta sokaklarda telefon ve elektrik tellerindeki serçeler pompalı tüfeklerle kıyıma uğratıldı,

köylerdeki tavuklar canlı canlı çukurlara doldurulup yakıldı.

keneleri temizleyecek kanatlıların bir kısmı itlaf edildikten sonra da keneler birdenbire hiç olmadığı kadar heryerde patlak vermeye başladı ve binlerce yıldır sadece hayvanlarda olan keneler parklarda bahçelerde evlerin balkonlarında insanlara saldırmaya başladı.

Ve buna dediler ki: doğanın garipliği...

Vah benim anahaber bülteni gözlüğüyle yaşayan yurdum insanı vaaah...

:D

Hiç birşey bilmeyen insandan korkmaya gerek yok. Çok sey bilen insandan da korkmaya gerek yok. Bilen ama bildiğinin farkında olmayan insandan korkmalı ama bilmeyen ama bilmediğinin farkında olmayan insan asıl korkulması gereken.

Öncelikle;

virüs nedir?

İnfluenza nedir?

İnsanda hastalık yapan suş hangisidir?

İnsanda hangi mekanizma ile hastalık yaparlar?

Matriks glikoproteinleri nedir?

Hemaglutinin ve noraminidaz ne işe yarar?

Antijenik dirif ve antijenik shift nedir?

Reassortment nedir?

Pandemi nedir ve mekanizması nedir?

Önce bir öğren. Sonra komplo teorileriyle birileninin algısını ve bilgisini küçümse. Onlar bilmiyor olabilir ama en azından bilmediklerinin farkındalardır.Zarar gelmez onlardan.

Hiç birşey bilmeyen insandan korkmaya gerek yok. Çok sey bilen insandan da korkmaya gerek yok. Bilen ama bildiğinin farkında olmayan insandan korkmalı ama bilmeyen ama bilmediğinin farkında olmayan insan asıl korkulması gereken.

Öncelikle;

virüs nedir?

İnfluenza nedir?

Reassortment nedir?

Önce bir öğren. Sonra komplo teorileriyle birileninin algısını ve bilgisini küçümse. Onlar bilmiyor olabilir ama en azından bilmediklerinin farkındalardır.Zarar gelmez onlardan.

Evet sence bazı insanlarımızın yaşadımız gerçeklerin adını türkçe olarak bilmesinin ve söylemesinin hiçbir önemi yok, çünkü; bunların latince terim karşılığını bilmeyen herkes zırcahildir..

Sen türkçe değil, latince terimlerle konuşuyorsun. O zaman sen BUYÜK ALİMSİN, biz zırcahil...

Aynı zihniyetle 18. yüzyılda da osmanlıda fransızca akımı başlatmışlardı.

camiler de Sabah-ı şerifler Hayır olsun yerine; bonjour demek moda olmuştu sabah namazlarından evvel..

Böylece insanlar kendini modern oldum zannedip mutlu oluyordu..

Evet sence bazı insanlarımızın yaşadımız gerçeklerin adını türkçe olarak bilmesinin hiçbir önemi yok, çünkü; bunların latince terim karşılığını bilmeyen herkes zırcahildir..

Sen türkçe değil, latince terimlerle konuşuyorsun. O zaman sen BUYÜK ALİMSİN, biz zırcahil...

Senin "insanlarımız kobay olarak kullanıldı" veya "doğanın garipliği diye geçiştirildi" dediğin ve " bazı insanlarımız gerçekleri bilmiyor :( " "asıl gerçekler bu komplo teorisi olmak için bile yetersiz söylemlerim" bilmişliğinin aslında bilimsel gerçeklerin "doğal sonucu" olduğunu görebilmen için yazmıştım.

Alınıcak birşey yoktu.

Senin "insanlarımız kobay olarak kullanıldı" veya "doğanın garipliği diye geçiştirildi" dediğin ve " bazı insanlarımız gerçekleri bilmiyor :( " "asıl gerçekler bu komplo teorisi olmak için bile yetersiz söylemlerim" bilmişliğinin aslında bilimsel gerçeklerin "doğal sonucu" olduğunu görebilmen için yazmıştım.

Alınıcak birşey yoktu.

Kırım-kongo virüsü için amerikadan biyologlar 2 sene burada kalıp sonuçların kaba taslağını bize bırakıp,

detaylı labaratuar analiz sonuçlarını da amerika ya kendileri götürdüler...

Bunu adı her dilde; labaratuar analiz tetkikidir..

Öncelikle;

virüs nedir?

İnfluenza nedir?

Reassortment nedir?

Bende sabahtan beri sasirarak takip ediyorum Tamer Tuna yi.

Bi insan bilmedigi bir konuda bu kadar bilmislik yapar mi yahu. Bozmadan anlatayim dedim ama anlatamadim bunun adi konmamis bir kimyasal savas olmadigini sadece virusun hayatta kalmak icin yaptigi bir degisiklik oldugunu.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bende sabahtan beri sasirarak takip ediyorum Tamer Tuna yi.

Bi insan bilmedigi bir konuda bu kadar bilmislik yapar mi yahu. Bozmadan anlatayim dedim ama anlatamadim bunun adi konmamis bir kimyasal savas olmadigini sadece virusun hayatta kalmak icin yaptigi bir degisiklik oldugunu.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Canlılar yeni şartlara uyum sağlama süreci içinde mutlaka canlı halde olmalıdır. 3-4 senedir ölü durumda olan bir virüs nasıl evrimleşip adaptasyon süreci geçirir....

Biraz mantık... Fazla değil biraz mantık ve düşünerek konuşmak yeterlidir.

Geri
Üst Alt