Hakem Eğitim Danışmanı Hugh Dallas: "Emre Akbaba, Ahmet Oğuz ve Osayi‘nin pozisyonları kırmızı kart!"

Mert Aydinli

Taçsız Kral
Emre Akbaba'ın Mertens'e yaptığı faul hakkında Hakem Eğitim Danışman Hugh Dallas: "Emre Akbaba'nın rakibinin sağlığını tehdit eden bir müdahelede bulunmuş. Aşil tendonuna müdahele var net kırmızı kart olmalıydı."

Lale Orta, posisyon hakkında sessiz kaldı.

Fenerbahçeli oyuncu Arda Güler'in Beşiktaş maçında penaltı kazandığı pozisyon hakkında MHK Başkanı Lale Orta: "Arda Güler'in yerde kaldığı pozisyon penaltı değil. Hakem ve VAR yanlış karar verdi. Bu insani bir hata."

Hakem Eğitim Danışmanı Hugh Dallas: "Mertens'e verilen sarı kart doğru karar, kırmızı kart olsa bir şey diyemezsiniz. Sarı kartı kabul etmeliyiz. Adekugbe pozisyonu yine aynı şekilde temas az, hakem doğru karar vermiş."

Lale Orta, pozisyonlar hakkında yine sessiz kaldı.

Ahmet Oğuz'un Leo Dubois'e faulü hakkında Hakem Eğitim Danışmanı Hugh Dallas: "Pozisyon kırmızı kart olmalıydı. Amacımız futbolcuları sakatlıktan korumak. VAR, kararı hakeme bırakmıştır, ama ben olsam kırmızı tercih ederdim."

Lale Orta, bu pozisyon hakkında yine sessiz kaldı.

MHK Başkanı Lale Orta: "Alanyaspor-Fenerbahçe maçında, Osayi-Samuel'in pozisyonunda net bir kırmızı kartlık durum var. Rakibinin ayağına basıyor. Karar kırmızı kart olmalıydı. Merak edilen bir konu var, Mete Kalkavan'ın elini arka cebine götürüp neden sarı kart gösterdiği... Burada yardımcı hakem, kendisine Osayi-Samuel'in ayağının toptan kayarak geldiği şeklinde bir yardım yapıyor ve bu yüzden kararını değişiyor. Yanlış verilmiş bir karar var, VAR'ın mutlaka müdahale etmesi gerekiyordu." (beIN SPORTS)

MHK Başkanı Lale Orta:

“Arda Güler'in pozisyonunda kesinlikle bir penaltıdan söz edemeyiz. Hatta bir simülasyondan, aldatmacadan da bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde, seyrettirdiğiniz zaman bir kişinin buna penaltı diyeceğini düşünmüyorum. Yanlış karar.”

Mertens - Rodrigues pozisyonu

🗣️ MHK Danışmanı Hugh Dallas: "Mertens, bu pozisyonda çok büyük bir risk alıyor. Şanslı ki çok fazla temas olmuyor. Sanırım hakem bu yüzden sarı karta yöneldi. Ama kırmızı kart olsa da bir şey söyleyemezsiniz. VAR'ın burada müdahale etmemesi, çok doğru. Sübjektif bir karar söz konusu."

MHK Başkanı Lale Orta: "Arda Güler'in penaltı kazandığı pozisyon, kesinlikle yanlış alınmış bir karar. VAR da hatalı karar vererek, bu kararı düzeltmedi."

Lale Orta: "Aldatmacadan da söz edebiliriz. Dünyada bu pozisyonu kime izletseniz, ben penaltı diyeceğini düşünmüyorum. Kesinlikle yanlış bir karar, VAR tarafından düzeltilmeliydi. İki tane peş peşe verilen yanlış kararla, yanlış bir sonuç oldu."

MHK Hakem Danışmanı Hugh Dallas: "Dries Mertens, Rodrigues'e müdahale ederken ok büyük risk alıyor, tabanını gösteriyor. Şanslı ki çok sert müdahale olmuyor. Bu yüzden hakem sarı çıkardı. Kırmızı da çıksa bir şey diyemezsiniz. VAR'ın müdahale etmemesi doğru, subjektif karar. Sarı kartı kabul etmeliyiz. Neyse ki çok büyük bir temas olmadı."

Skandal açıklamalar yine lale'den. Yok yardımcı uyarmış da bilmem ne, ulan bu pozisyonların hepsinde var hakemi armut mu topluyordu reziller

İnanılmaz cidden inanılmaz son iki haftadaki tartışmalı pozisyonların hepsinde hatalı karar verilmiş neredeyse. Osayi'ye çıkmayan kırmızı ve Arda'ya verilen haksız penaltı birde bizim maçlarımızda rakiplere çıkmayan 2 tane kırmızı kart var. Şu iki haftada Fener 0 puan biz ise 6 puan almalıydık ve lig tamamen bitmiş durumda olacaktı gerçekten çok yazık.

Her şey aleyhimize işlemiş. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için her türlü rezalete imza atıyorlar bu sezon. Daha önce de dediğim gibi bu vasıfsız Koç'un, piyon Lale'nin becerebileceği bir şey değil. Daha yukarılardan talimat var. Seçim yaklaştıkça rekabetin kızışması ve gündemin futbola kayması bile isteniyor bence.

MHK Hakem Danışmanı Hugh Dallas: "Sam Adekugbe'nin Akintola'ya müdahalesi, Mertens'in Rodrigues ile olan pozisyonuna benziyor. Adekugbe'nin ayağı yerde, riski azaltıyor. Bu müdahalede hız var, bazen hız da kırmızı karta sebep olabilir. Ben olsam sınırda kabul ederdim. Sarı kartın doğru olduğunu düşünüyorum ama Adekugbe çok fazla risk almış."

Geri
Üst Alt