Hakemi Döven TS'lu Taraftar Serbest Bırakıldı!

Elinde bicakta olabilirdi o tinercinin sadece bi yumruk atmis yav diye futboldan men edelim demek yavsakliktir,hakemde sikayetci olmali.

futboldan men baska bir maddeden dolayi verilecek , bunun yani sira elbette hakkinda ceza davasi da acilir ,fakat hukukta hukum verilirken senaryolar uzerine karar alinmaz . bicak olsaydi karari ancak bicak olursa verilir

burda bicak yok , basit yaralamadan ceza alacaktir , o da agirlastirici sebepler (planlama ,onceden tezgah gibi) ispatlanamayacagi icin 1 yil hapis ,onun da ertelenmesi seklinde sonuclanacaktir

Ne güzel iste Salih Dursun ile bunun kolkola heykelini diksinler ancak salaklar.

Burda sadece bir yumruklama sözkonusu değil, iki kişi arasında geçen birşey hiç değil. Yoksa elbette hapis cezası ağır olabilirdi. Fakat burda tribünleri tahrik etmek ,kışkırtmak,şiddete yöneltmek,öncülük etmek var. Diğer taraftarlarda gaza gelip aşağı inebilir ve olay çok daha büyüyebilirdi. Bu yüzden gelecekte bunun önünü almak için çok ağır cezalar gelmelidir.

Aksi takdirde bundan sonra sahaya biri atladımı arkasından atlayanlar destek verenler olacaktır.

Bu ülkede nelere ceza verilmiyor, buna niye verilsin ki ? Çocuk gayet masum bir şekilde hakemden makas almış.

Bu görüntülerin cezası ne oldu ki bunun cezası ne olsun?

yangin3_FSK48.jpg

Fenerbah%C3%A7e%20Stad%C4%B1.jpg

Bu tekme atanın, son maçta sahalarında Galatasaray sahalarında şampiyon oldu diye polis aracını ters çevirenin bu çocuktan farkı neydi? Onlar ne kadar tutuklu kaldı ki bu çocuk kalsın?
Eyyam yapıp aman cezayı alt sınırdan verelim onu da tahkimde düşürürüz mantığıyla zamanında Fener'i koruyup kolladılar şimdi Trabzonspor'a da benzer mantıkla ceza vereceklerini düşünüyorum. İbretlik cezalar verilmiyor

hukuk ve adalet konusunda 3. dünya ülkelerinden farkımız yok. torpilin adamcılığın olduğu yerde adalet ve hukuk da olmaz zihniyetimizin değişmesi lazım bu da kısa sürede imkansız gibi duruyor

dayisi: "trabzonda tek eglence var (ts). bu cocuklar ya uyusturucu kullanacak ya da stada gidecek"
eger yigenini savunmak icin sikmiyosa; thats some real shiet

Aslinda biraz garip ama bu konularin adamcilik, torpil ya da klasik "yasalar uygulanmiyor" olayiyla alakasi yok, zaten normal x vatandasa da uygulanan cezalar ayni. Yani sokakta birini yumruklamak, hatta bak ustune basa basa soyluyorum , oldurucu olmadiktan sonra bicaklamak filan "neredeyse" serbest

Tabii ki dava aciliyor, belki polis tartakliyor, ama cezai anlamda zaten bunun karsiligi bu .. Ozellikle demin gulunen "hapishanelerde yer kalmaz" muhabbeti hakikaten ciddi.

Suc oraninin cok yuksek oldugu bir cok ulkede hep alt limit diye bir konu vardir ,yani 3 ay 6 ay hapis diye bir sey kalmadi gibi bir sey (tazyik hapsi haric) ,ki amerikada filan (bu konuyu cok bilmiyorum) ona buna "kefalet su kadardir" diye serbest birakma bilinen bir seydir , kac suclu goz gore gore boyle kacti , kacirildi , ama adamlarda idam da var mesela

Bu vurma kirmalar disinda ,daha neler duyuyoruz, formula patronu "yaptim ama para vereyim halledelim dedi , almanyaya para odeyip hapse girmedi" .. yani dunyanin her yerinde insanlarin icsel dunyalarinda "bu da olur mu" denen seyler bizzati kanunlarla duzenlenip uygulanmakta

Aslinda biraz garip ama bu konularin adamcilik, torpil ya da klasik "yasalar uygulanmiyor" olayiyla alakasi yok, zaten normal x vatandasa da uygulanan cezalar ayni. Yani sokakta birini yumruklamak, hatta bak ustune basa basa soyluyorum , oldurucu olmadiktan sonra bicaklamak filan "neredeyse" serbest

Tabii ki dava aciliyor, belki polis tartakliyor, ama cezai anlamda zaten bunun karsiligi bu .. Ozellikle demin gulunen "hapishanelerde yer kalmaz" muhabbeti hakikaten ciddi.

Suc oraninin cok yuksek oldugu bir cok ulkede hep alt limit diye bir konu vardir ,yani 3 ay 6 ay hapis diye bir sey kalmadi gibi bir sey (tazyik hapsi haric) ,ki amerikada filan (bu konuyu cok bilmiyorum) ona buna "kefalet su kadardir" diye serbest birakma bilinen bir seydir , kac suclu goz gore gore boyle kacti , kacirildi , ama adamlarda idam da var mesela

Bu vurma kirmalar disinda ,daha neler duyuyoruz, formula patronu "yaptim ama para vereyim halledelim dedi , almanyaya para odeyip hapse girmedi" .. yani dunyanin her yerinde insanlarin icsel dunyalarinda "bu da olur mu" denen seyler bizzati kanunlarla duzenlenip uygulanmakta

Yahu iyi de ülkede baklava çalsan 11 yıl ceza alıyorsun ama mlyonların önünde adamı dövüyorsun, hatta sokak ortasında öldürüyorlar kadınları ceza filan verilmiyor. Bununla ilgili kanun yok denemez bence. Bu ülkede kusura bakmasınlar ama meslek ahlakı en düşük iki grup varsa birisi hakimler diğeri de trafik polisleridir derim ben. İstese bu hakim, bu çocuğu tutardı.

Yahu iyi de ülkede baklava çalsan 11 yıl ceza alıyorsun ama mlyonların önünde adamı dövüyorsun, hatta sokak ortasında öldürüyorlar kadınları ceza filan verilmiyor. Bununla ilgili kanun yok denemez bence. Bu ülkede kusura bakmasınlar ama meslek ahlakı en düşük iki grup varsa birisi hakimler diğeri de trafik polisleridir derim ben. İstese bu hakim, bu çocuğu tutardı.
Bir cocuk 18 yasindan kucukse Turkiye'yi bilmem ama burada tutamiyorlar sadece para cezasi ve her gun mahkemeye gidip orada imza verip cikiyorlar 1 yil boyunca. Asiri buyuk bir suc ise ev hapsi veriyorlar ama yine disari cikabiliyor ama gunun belirli saatlerinde. Benim bir tanidigim cocuk burada 17 yasinda birinin kafasinda cam sise kirmisti dedigim gibi sadece para cezasi oda karsi taraf sikayetci oldugu icin. Cok cok 6 ay ev hapsi veriyorlar burda orayi bilemem.

Bir cocuk 18 yasindan kucukse Turkiye'yi bilmem ama burada tutamiyorlar sadece para cezasi ve her gun mahkemeye gidip orada imza verip cikiyorlar 1 yil boyunca. Asiri buyuk bir suc ise ev hapsi veriyorlar ama yine disari cikabiliyor ama gunun belirli saatlerinde. Benim bir tanidigim cocuk burada 17 yasinda birinin kafasinda cam sise kirmisti dedigim gibi sadece para cezasi oda karsi taraf sikayetci oldugu icin. Cok cok 6 ay ev hapsi veriyorlar burda orayi bilemem.

Bütün kanunları bilmem ama bu ülkede çok ufak hırsızlık olaylarından hapis yatan çocuklar var ama. Ayrıca oradaki kanun da kanun değilmiş bence. 17 yaşındaki adam hakemi dövebiliyor veya senin verdiğin örnekteki gibi adamın kafasına şişe vuruyor ve ceza verilmiyorsa kimse kusura bakmasın da karşı tarafın adamları da bunalr çıkınca kıstasını alsalar yeridir. O hakemin oğluyum mesal ben ya da kardeşiyim, bu olay olacak ve hakim de bu adamı salacak, madem ceza yok diye ben de gider O'nu döverim.

Bütün kanunları bilmem ama bu ülkede çok ufak hırsızlık olaylarından hapis yatan çocuklar var ama. Ayrıca oradaki kanun da kanun değilmiş bence. 17 yaşındaki adam hakemi dövebiliyor veya senin verdiğin örnekteki gibi adamın kafasına şişe vuruyor ve ceza verilmiyorsa kimse kusura bakmasın da karşı tarafın adamları da bunalr çıkınca kıstasını alsalar yeridir. O hakemin oğluyum mesal ben ya da kardeşiyim, bu olay olacak ve hakim de bu adamı salacak, madem ceza yok diye ben de gider O'nu döverim.
Orasi oyle ama yas siniri butun her yerde ayni yapacak birsey yok. Fazlada dovmemis ne kavgalar oluyor ikinci ligde filan bu devede kulak. :D

yasanan olaylardan kulup direkt sorumlu tutulmali ki holigalara karsi bir tepki ortami olusabilsin.

aksi takdirde bu ortami destekleyenlerden biri olan ts camiasi holiganlara karsi gostermelik onlem almaktan oteye gitmez.

haciosmanoglunu baskan secmis bi camiadan soz ediyoruz :red:

ts maldir.

Geri
Üst Alt