- 20 Haziran 2011
- 57.700
- 63.051
- 4.533
Elinde bicakta olabilirdi o tinercinin sadece bi yumruk atmis yav diye futboldan men edelim demek yavsakliktir,hakemde sikayetci olmali.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Aslinda biraz garip ama bu konularin adamcilik, torpil ya da klasik "yasalar uygulanmiyor" olayiyla alakasi yok, zaten normal x vatandasa da uygulanan cezalar ayni. Yani sokakta birini yumruklamak, hatta bak ustune basa basa soyluyorum , oldurucu olmadiktan sonra bicaklamak filan "neredeyse" serbest
Tabii ki dava aciliyor, belki polis tartakliyor, ama cezai anlamda zaten bunun karsiligi bu .. Ozellikle demin gulunen "hapishanelerde yer kalmaz" muhabbeti hakikaten ciddi.
Suc oraninin cok yuksek oldugu bir cok ulkede hep alt limit diye bir konu vardir ,yani 3 ay 6 ay hapis diye bir sey kalmadi gibi bir sey (tazyik hapsi haric) ,ki amerikada filan (bu konuyu cok bilmiyorum) ona buna "kefalet su kadardir" diye serbest birakma bilinen bir seydir , kac suclu goz gore gore boyle kacti , kacirildi , ama adamlarda idam da var mesela
Bu vurma kirmalar disinda ,daha neler duyuyoruz, formula patronu "yaptim ama para vereyim halledelim dedi , almanyaya para odeyip hapse girmedi" .. yani dunyanin her yerinde insanlarin icsel dunyalarinda "bu da olur mu" denen seyler bizzati kanunlarla duzenlenip uygulanmakta
Bir cocuk 18 yasindan kucukse Turkiye'yi bilmem ama burada tutamiyorlar sadece para cezasi ve her gun mahkemeye gidip orada imza verip cikiyorlar 1 yil boyunca. Asiri buyuk bir suc ise ev hapsi veriyorlar ama yine disari cikabiliyor ama gunun belirli saatlerinde. Benim bir tanidigim cocuk burada 17 yasinda birinin kafasinda cam sise kirmisti dedigim gibi sadece para cezasi oda karsi taraf sikayetci oldugu icin. Cok cok 6 ay ev hapsi veriyorlar burda orayi bilemem.Yahu iyi de ülkede baklava çalsan 11 yıl ceza alıyorsun ama mlyonların önünde adamı dövüyorsun, hatta sokak ortasında öldürüyorlar kadınları ceza filan verilmiyor. Bununla ilgili kanun yok denemez bence. Bu ülkede kusura bakmasınlar ama meslek ahlakı en düşük iki grup varsa birisi hakimler diğeri de trafik polisleridir derim ben. İstese bu hakim, bu çocuğu tutardı.
Bir cocuk 18 yasindan kucukse Turkiye'yi bilmem ama burada tutamiyorlar sadece para cezasi ve her gun mahkemeye gidip orada imza verip cikiyorlar 1 yil boyunca. Asiri buyuk bir suc ise ev hapsi veriyorlar ama yine disari cikabiliyor ama gunun belirli saatlerinde. Benim bir tanidigim cocuk burada 17 yasinda birinin kafasinda cam sise kirmisti dedigim gibi sadece para cezasi oda karsi taraf sikayetci oldugu icin. Cok cok 6 ay ev hapsi veriyorlar burda orayi bilemem.
Orasi oyle ama yas siniri butun her yerde ayni yapacak birsey yok. Fazlada dovmemis ne kavgalar oluyor ikinci ligde filan bu devede kulak.Bütün kanunları bilmem ama bu ülkede çok ufak hırsızlık olaylarından hapis yatan çocuklar var ama. Ayrıca oradaki kanun da kanun değilmiş bence. 17 yaşındaki adam hakemi dövebiliyor veya senin verdiğin örnekteki gibi adamın kafasına şişe vuruyor ve ceza verilmiyorsa kimse kusura bakmasın da karşı tarafın adamları da bunalr çıkınca kıstasını alsalar yeridir. O hakemin oğluyum mesal ben ya da kardeşiyim, bu olay olacak ve hakim de bu adamı salacak, madem ceza yok diye ben de gider O'nu döverim.
Bu serefsiz kopege reis mi diyonReisin twitter hesabi:asd22:
OGUZ HAN MUTLU sur Twitter : "Yok sorry morey alayınıza fuck you https://t.co/XqyVVZqSak"
Bu serefsiz kopege reis mi diyon![]()