Haldun Üstünel: "Caner Erkin ile anlaştık"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Caner Erkin

çatısız derken üstü kapanan kısmını kasdediyolar yane zaten üstü kapanması ekstra bişey o yüzden fazla fark etmez

çatısız derken üstü kapanan kısmını kasdediyolar yane zaten üstü kapanması ekstra bişey o yüzden fazla fark etmez

Catisi 1 sene sonra kapanacak..Heycan yok...Teslim alcaz stadi..Oynayacaz, sezon bittikten sonra kapatacaklar üstünü..Yoksa sezona yetismiyormus..Böyle de yetismesi zor gerci ama

Catisi 1 sene sonra kapanacak..Heycan yok...Teslim alcaz stadi..Oynayacaz, sezon bittikten sonra kapatacaklar üstünü..Yoksa sezona yetismiyormus..Böyle de yetismesi zor gerci ama

Bu konuda çatının bir sene sonra açılır/kapanır hale geitirilmesi gerekli şartlar sağlanırsa sorun değil. Bu konuda ilk haberler çıktığında ilgili başlığa şunları yazmıştım. Pek yeri değil ama bu konu burada konuşulduğu için kendimden alıntılayarak taşıyorum

Utku Hasan Kevenoğlu' Alıntı:
Sansasyon yaratmak ve belki de Galatasaray'ı yıpratmak için stad hakkında çoğu yalan spekülasyonlar çıkartıyorlar. Öte yandan, bu haberlerdeki doğruluk payı şu olabilir:

İhale iptal edilince, süreç 1 ay kadar daha ileri sarktı. Zaten bir önceki ihale süreci de inşaatı bir hayli geciktirmişti. Böyle olunca mevcut planlamayla stadın 2010-2011 sezonuna tamamen yetişmesi zora girdi. Stad yetişmesse, Ali Sami Yen de yıkılıp arazisi inşaatı yapan firmaya teslim edilemeyeceğinden, onların oraya yapacakları projeden elde edeceği gelir (ki üstelenici firmanın bu projeden elde edeceği tek gelir bu) de gecikmiş olacak. Çünkü bir projeye hiç başlamadan o projeden gelir elde edemezsiniz, ancak kaliteli ve cazip bir projeye başlarsanız daha inşaat sürecinde gelirler akmaya başlar. Bunun sonucunda Aslantepe'deki stad inşaatı için süreç kısaldıkça firmalar daha temkinli yaklaşacaklardır olaya.

Bunun sonucunda şöyle bir çözüm düşünülmüş olabilir. Stad inşaatının toplam süresinin önemli bir kısmı açılır kapanır çatıdır. Şu an stadın geldiği seviyeyi düşünürsek sürenin daha da büyük çoğunluğunu çatı işgal edecektir. Ayrıca, bu çatı işlerini biliyorsunuz uzman firmalar yapar, uzman firmaların yapması için de onlarla önceden anlaşma yapılır ve firmalar size tarih verir. Şimdi inşaatı yeni devralan firmanın çatı firması ile o kadar yakın bir tarih için anlaşma şansı da zorlaşmış oluyor inşaat geciktikçe. Stadın daha kolay yetişmesini sağlamak ve inşaatı üstlenmeyi düşünen firmaların çatı meselesinden endişe ederek çekimser durmasına engel olmak için çatı inşaatı için ek süre tanınıp, çatının bir sonraki sezona yetişmesi düşünülmüş olabilir. Böylelikle, üstlenici firmalar çatı anlaşmasını daha kolay yapabilecek ve çatısı hariç hazır bir stadda Galatasaray futbol oynayabileceği için Ali Sami Yen arazisi gecikmeden o firmaya devredilebilecek.

Eğer bunlar ideal şartlarda gerçekleşirse Galatasaray için pek sıkıntı oluşturmaz. Galatasaray'ın tüm bu sıkıntılardan tek kaybı bir sezon çatısı açılır-kapanır olmayan stadda oynamak olur. Sanıyorum stadın seneye yetişmemesindense daha tercih edilebilir bir durum bu. Ancak şartların ideal olması için bu konuda bazı önlemler alınmalı:

1. Stadın çatısı 1 sene sonraya bırakılabilir ama, sonuçta orada futbol oynanacaksa tribünlerin üstü kapanmış olmalı. Bu çatıyı 1 sene sonraya erteleme olayı sadece açılır-kapanır aksam kısmını kapsamalı. Yani çatı inşaatı mecburen 2 parçaya ayrılacak böyle bir durumda. Şu anki çatı projesi bu tarz bir iki aşamalı sürece izin veriyor mu bilmiyorum ama verdiğini sanmıyorum. Veriyorsa iyi, bunun planlaması düzgün yapılsın ve çatı firması ile ona göre anlaşma yapılsın yeter. Yok, eğer vermiyorsa yeni yapılacak çatı projesinin bugünkünden bir eksisinin (açılma-kapanma süresi, açılma-kapanma masrafı, kalitesi, dizaynı, vs) olmaması sağlanmalı. Bu şartlar da anlaşma maddelerine eklenmeli.

2. Yine anlaşma ile stadın çatı dışında, çevre düzenlemesi falan da dahil eksiğinin kalmaması sağlanmalı. Nasılsa 1 sene sonra çatının kalanı yapılacak ve bazı şeyler yeniden bozulup yapılmak zorunda kalınacak diye projede başka ertelemeler olmamalı. 1 sezon orada maç oynayacaksak, o sezon boyunca seyirciler tamamen hazır bir stada gidebilmeli. Stadın üstünün açılır-kapanır olacağını bilmeyen birisi eksik kalmış birşeyler olduğunu anlamamalı. Stad o haliyle bile Türkiye'nin en modern ve kusursuz stadı olabilmeli.

3. Çatının 1 sene sonra yapılması sebebiyle doğan ek masrafların Galatasaray dışındaki kurumlar tarafından karşılanması sağlanmalı. Atıyorum, çatı yapılırken çimler zarar görecektir ve yenilenmesi gerekecektir. Çevre düzenlemesi de aynı şekilde. Bunların çatı inşaatı tamamlandıktan sonra yenilenmesi ve kusursuz olması sağlanmalı.

4. Stadın çatısının 1 yıl sonra kesin tamamlanması sağlama alınmalı. Bunun için üstlenici firmaya tazminat ve Ali Sami Yen Stadı'ndaki inşaatın durdurulması gibi yaptırımlar uygulanmalı. Hatta, üstlenici firma çatının bir sonraki sene tamamlanması üzerine çatı firmaları ile imzalanmış resmi bir anlaşmayı TOKİ'ye sunmazsa Ali Sami Yen arazisinde inşaat yetkisi verilmemeli.

5. Çatı inşaatı sırasında Aslantepe'de yer alacak Loca gibi yerlerin kullanım şartlarının zarar görmemesi sağlanmalı. Orada futbol oynanmıyor olması, Loca gibi yerlerin kullanılmayacağı anlamına gelmiyor. Aktif olan loca gibi bölümleri kullananların hem giriş çıkış sırasında inşaat sıkıntısı çekmemeleri, hem de gürültü anlamında rahatsız edilmemeleri sağlanmalı. Bunlar da anlaşma şartlarına yazılmalı.

6. Bu madde benim için olmazsa olmaz değil ama olursa iyi olur. Stadın üstünün kapalı olmaması sonucunda stad çimlerinin kardan ve soğuktan zarar görme ihtimali olduğundan zemin alttan ısıtmalı olmalı. O senenin çok yoğun kar yağışlarının olmayacağını kimse bilemez. Bu 1 senelik bir yatırım gibi olacağından kabul görmeyebilir ama sonuçta sezon ortasında çimlerimiz bozulursa bu bizim zararımıza olacaktır. Sonuçta yeni stadının çimleri zarar görünce prestij kaybedecek olan biz ve bizim stadımız olacak.

Haberin doğru olmadığını ve stadın sonraki sezona tamamen yetişeceğini ummak istiyorum ama doğruluk payı varsa kendimizi çatının bir sene gecikmesini hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi öyle bile olsa, yukarıda saydığım şartlar eksiksiz gerçekleşsin bana yeter.

Bu bahsettiğim koşullar sağlanır ve güvenceler verilirse stadın üstü açılır kapanır hale 1 sene sonra getirilsin sorun değil bence...

Son yorumlara bakilirsa, yanlis konuya girmissim... Ben Caner Erkin konusuna girdim saniyordum...

Caner erkin sadece aık olarak değil orta saha olarakta yararlanabileceğimiz bir isim.

Ntvsporun haberlerinde transferde sona gelindi diyor.1 sene kiralık gelecekmiş ama seneye bonservisini alma önceliğinin bizde olması için pazarlık devam ediyormuş.

bu transferin bittiğiyle alakalı ciddi söylentiler var.

hadi bakalım, direkt ilk 11'de oynayamasa da kadro kalitesini artıracak bir oyuncu.

opsiyonlu olarak kiralamak en mantıklısı olurdu zaten, umarım o şekilde gerçekleşir.

bek oynayamaz diyenlere, benim bildiğim caner cska'ya gitmeden manisa'da bek oynuyordu.

gerektiğinde bek, gerektiğinde o.saha, gerektiğinde sol kanatta oynar... tam bir joker olur.

gerçketen takımda görmek isterim seneye büyük ihtimalla arda da avrupaya gidince sol açık olarak kullanılabilir

Olaya bakın yalnız, 81 üye, 415 ziyaretçi var bu akşam, hayırdır acaba:D

Medyaya kiziyoruz ama kendimiz bugünden Ardanin seneye avrupaya gideceginden bahsediyoruz.

ilk açıklancak transfer caner olur heralde.çünkü en kolayı o : kiralık...

aslantepe'ye kaptan çıkıncaya kadar arda'yı bırakmak yok,stat biteseye kadar arda'da jübilesini yapar zaten:D

Gitsin tabii. Gitsin Tuncay abisini örnek alsin demi?

Adamin takimi küme düstü daha kimse almadi. Sürünüyor ingilterede.

Arda bu sene 10 numarali formayi giydi, kaptanligi aldi.

Hemen ertesi sene biryere gitmeyecektir.

Adnan Polat dedi zaten, gideceği büyük ligde şampiyonluğa oynayacak olan takıma satarım ancak diye. Eğer öyle bir takım isterse ve teklifide iyiyse gitmeli seneye.

cik cik cik cik kuslar var kuslar

128679774761788044.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt