Haldun Üstünel ; En Az 1 tane Yabancı Transferimiz Olacak!

Cevap: Haldun Üstünel ; En Az 1 tane Yabancı Transferimiz Olacak!

Emanaya nasıl gerek yok.Takıda kim ileri geri oynar söyleyebilirmisin.Adam kamerunda forvet oynuyor o kadar yani:D

Bence Emana, Biglia, Coloccini üçlüsünden ikisi gelsin;)

Özellikle Emana-Coloccini

9 numara boşta diye forvet alacağımız konuşulmaya başlamış. Şimdi 4-3-3 oynayacağımız Rijkaard tarafından doğrulandı:

-------Baros/Nonda------

Kewell/Arda---------Keita

şeklinde forvet hattımız mevcut. Hadi Arda'yı orta sahaya çektik, hangisini yedek bırakıp da forvet alacaksınız? Keita zaten yeni transfer, Baros'u mu yedek bırakalım? Biz para içinde yüzen bir takım mıyız ki Baros gibi bir adamı üstelik geçen sezon bu kadar iyi performans vermiş ve gol kralı olmuşken yedek bırakalım? Yine aynı şekilde para o kadar bol mu iki yedek forvetimiz yabancı olsun? Üstelik yedek kalanların takım içinde huzursuzluk veya sorunlar yaratması olasılığı da var.

Yukarıdaki üçlüyü bozmadan yedek forvet alacaksak da neden yabancı olsun? Kontenjan sıkıntısı çekmez miyiz? Hem yedek için forvet alıyorsak bu hiçbirinizi heyecanlandıracak bir isim olmayacak demektir, tutup yıldız bir ismi getirip yedek yapacak değiliz, daha çok genç ve ileride Baros veya Nonda (veya her ikisi de) gittiğinde yerini doldurması, bugün de alternatif olarak takıma alışması için alınırsa mantıklı olur. Düşünün 6+2 yabancı hakkınız var, bunların 3'ünü 1 kişinin oynayacağı forvet üçlüsünün ortasındaki mevki için kullanıyorsunuz, bunda mantık nerede?

Bana kalırsa forvet alınabilir ancak bu rotasyon dahilinde yedek kalmayı da kabullenebilecek, birden çok mevkiye alternatif olabilecek, yaşı pek ilerlememiş, hatta mümkünse genç bir Türk olabilir. Bu tanıma uyan da elimizde Yaser var, diğer gençler var, alacaksak daha iyisini almamız lazım. Bunların hepsine biraz olsun uyan Türk forvetlerinden Sercan gibi Türkiye'de oynayanlarının fiyatı el yakar, yurt dışından da ancak Halil'i falan sayabiliriz. Onun dışında mantıklı olmaz forvet transferi. Yanılıyorsam söyleyin...

Son olarak da yabancı transferi eğer oyun kurabilen aynı zamanda çabuk, hamleli bir stoper veya orta alanda iki yönü de çok kuvvetli takımın yıldızı olabilecek bir isim olarak yapılırsa bence en uygunudur. Benim tercihim orta saha olur ama diğerini de oldukça mantıklı buluyorum. Tabi yabancı kontenjanı mantıklı şekilde ayarlanır, maliyetler de bütçeyi sıkıntıya sokmadan halledilerek iki bölgeye birden transfer yapılırsa çok çok üst düzey ve bol alternatifli bir takım oluruz. Forvet dediğim gibi ikinci-üçüncü planda...

büyük ihtimalle ucuz geleçek vaateden bir yabancı ile takımdan göenderileçek M.Güven V.Yaman...vs gibi oyuncularlarıda takasada kullanıp bir iki tanede türk oyuncu alırız

Rosicky'ye gerek yok bence. Emana - Biglia ikilisi'nden biri veya bu ikili'nin tarzında birisi gelsin.!

Emanaya nasıl gerek yok.Takıda kim ileri geri oynar söyleyebilirmisin.Adam kamerunda forvet oynuyor o kadar yani:D

Bence Emana, Biglia, Coloccini üçlüsünden ikisi gelsin;)

Özellikle Emana-Colccini

Emana bir Xavi değildir yani ileri oynayan orta saha defansif orta saha olarak adı geçiyor takımda çok öyle oyunculardan Emana hepsinden daha iyi futbolcudur ama M.Sarpı almışken birde Emana'yı almazlar ki 10 milyon euro istiyormuş betis yorumu yarım okumayın Emana'yı alacaklarını zannetmiyorum

Emana bir Xavi değildir yani ileri oynayan orta saha defansif orta saha olarak adı geçiyor takımda çok öyle oyunculardan Emana hepsinden daha iyi futbolcudur ama M.Sarpı almışken birde Emana'yı almazlar ki 10 milyon euro istiyormuş betis yorumu yarım okumayın Emana'yı alacaklarını zannetmiyorum

Mustafa Sarp için ekstra bir ücret verilmedi ama haklı gibi duruyorsun bence ; bek oynayabilen bir stoper ve yedek olarak bir ileri uç alınacak...

İmza törenini izledim şimdi: Yalnız Keita imza töreni değil de daha çok Haldun Üstünel Show olmuş.

Haldun Baba bize Alaou Diarrayı getir:007::ka05:

Şimdi Xaviyi karıştırmayalım onun gibi oynayan kaç tane adam bulabilirizki zaten :);) Emanayı baya izlemişimdir.Bi Xavi kadar olmasada Tr. çok çok kalburüstü bi oyuncu olur , avrupada ise iyi oyuncularımızdan olur.Bi appiahın bile yarattığı etkiyi düşün.Emana Appiahx2 hatta 3'tür bence.Defan konusunda ise zaten son derece haklısın.Coloccini dedim orayada zaten.Bizim defansımızda zaten en az 2 tane oyunu iyi kuran oyuncu lazım.Coloccini gelirse mesela sağ bekte Uğur ve o oyunu iyi kurarlar.Hakan bile oyunu kurabilir zaten

Haldun Başkan bize Honda al :D

Haldun Abi

Bize ; Pamela Andersson'u al :p

Çok sevindiğim bir haber oldu bu hangi mevki acaba?

9 numara boşta diye forvet alacağımız konuşulmaya başlamış. Şimdi 4-3-3 oynayacağımız Rijkaard tarafından doğrulandı:

-------Baros/Nonda------

Kewell/Arda---------Keita

şeklinde forvet hattımız mevcut. Hadi Arda'yı orta sahaya çektik, hangisini yedek bırakıp da forvet alacaksınız? Keita zaten yeni transfer, Baros'u mu yedek bırakalım? Biz para içinde yüzen bir takım mıyız ki Baros gibi bir adamı üstelik geçen sezon bu kadar iyi performans vermiş ve gol kralı olmuşken yedek bırakalım? Yine aynı şekilde para o kadar bol mu iki yedek forvetimiz yabancı olsun? Üstelik yedek kalanların takım içinde huzursuzluk veya sorunlar yaratması olasılığı da var.

Yukarıdaki üçlüyü bozmadan yedek forvet alacaksak da neden yabancı olsun? Kontenjan sıkıntısı çekmez miyiz? Hem yedek için forvet alıyorsak bu hiçbirinizi heyecanlandıracak bir isim olmayacak demektir, tutup yıldız bir ismi getirip yedek yapacak değiliz, daha çok genç ve ileride Baros veya Nonda (veya her ikisi de) gittiğinde yerini doldurması, bugün de alternatif olarak takıma alışması için alınırsa mantıklı olur. Düşünün 6+2 yabancı hakkınız var, bunların 3'ünü 1 kişinin oynayacağı forvet üçlüsünün ortasındaki mevki için kullanıyorsunuz, bunda mantık nerede?

Bana kalırsa forvet alınabilir ancak bu rotasyon dahilinde yedek kalmayı da kabullenebilecek, birden çok mevkiye alternatif olabilecek, yaşı pek ilerlememiş, hatta mümkünse genç bir Türk olabilir. Bu tanıma uyan da elimizde Yaser var, diğer gençler var, alacaksak daha iyisini almamız lazım. Bunların hepsine biraz olsun uyan Türk forvetlerinden Sercan gibi Türkiye'de oynayanlarının fiyatı el yakar, yurt dışından da ancak Halil'i falan sayabiliriz. Onun dışında mantıklı olmaz forvet transferi. Yanılıyorsam söyleyin...

Son olarak da yabancı transferi eğer oyun kurabilen aynı zamanda çabuk, hamleli bir stoper veya orta alanda iki yönü de çok kuvvetli takımın yıldızı olabilecek bir isim olarak yapılırsa bence en uygunudur. Benim tercihim orta saha olur ama diğerini de oldukça mantıklı buluyorum. Tabi yabancı kontenjanı mantıklı şekilde ayarlanır, maliyetler de bütçeyi sıkıntıya sokmadan halledilerek iki bölgeye birden transfer yapılırsa çok çok üst düzey ve bol alternatifli bir takım oluruz. Forvet dediğim gibi ikinci-üçüncü planda...

öncelik zaten ortasaha ve stoperde olmalı buna itiraz eden yok heralde ama eğer 3ncü bir trasfer yapılacaksa bu forvet olmalı.

dediğiniz gibi; çok yönlü, yedek kalmayı dert etmeyecek, maliyeti düşük, türk bir oyuncu olmalı bu.

ileri üçlümüz'ün yedeklerine bakarsak sonradan oyuna girerek kaderi etkileyebilecek pek oyuncu göremiyorum.

fenerbahçe ve beşiktaş'ın bu bölgedeki yedekleri bizimkilere oranla daha güçlü.

bjk'de nihat, tello, holosko, bobo, nobre'den 2'si yedek kalacak mesela.

fb'de de deivid, kazım, güiza, semih, alex'den 2-3'ü dışarıda kalacak.

bizim rakiplere göre belki de tek zayıf olduğumuz bölge buradaki alternatif futbolculardır.

dediğim gibi öncelik tabii ki 1- orta saha, 2- stoper olmalı kesinlikle.

ama eğer bir transfer daha yapacak imkan olursa bu forvet olmalı, mesela halil dediğiniz gibi mükemmel olur.

çünkü keita'nın afrika kupasına gideceğini, baros'un sık kart gördüğünü veya o bölgede oluşabilecek herhangi bir sakatlığı da göz önüne almak lazım.

tabii belki de erhan, yaser kendilerinden beklenmeyen bir sezon geçirir o zaman tabii ki olabilecek bütün transferlerden daha güzel olur.

genel kanı da gördüğüm kadarıyla önceliğin orta saha ve stoperde olduğu, alınabilirse yedek bir forvete de ihtiyacımızın olduğu şeklinde.

yani aslında sizin dediklerinizle ben dahil forumdaki bir çok kişinin düşünce aynı doğrultuda gibi.

Bence çok kaliteli bir isim daha alınacak.

Bence buda bir strateji gazeteler hergün farklı bir isim yazacak ama yine sağ gösterip sol vuracağız.

Yabancı demesine çok sevindim en azından Avarelyo konusu kapanır artık:D

Geri
Üst Alt