Halil gelirse kendini sağlam bir forma savaşına hazırlamalı. Hiç şans bulamayacak değil ama kağıt üstünde yedek olacağını düşünüyorum. Tabi tamamen 4-3-3 varsayımı ile konuşuyorum. Şöyle ki;
1. Rijkaard bence Arda'yı kanat forvet olarak kullanacak. Bu durumda iki kanatta Kewell ve Arda olacak, ortada Baros ilk düşünülen isim olacak. Ancak özellikle hem kanatta hem ortada oynayabilecek kaliteli ve Türk bir yedek forvete ihtiyacımız olduğu için alınması kadar mantıklı bir durum yok.
2. Ancak sık sık forma şansı bulacağını da şundan düşünüyorum:
a) Birincisi zaten kulübede otururken oyuna girmesi ilk düşünülecek isim olacak. Özellikle Kewell zaman zaman 90dk'yı çıkarmakta zorlanabilir.
b) Kewell'ın sık sık sakatlandığı düşünülürse, olmadığı maçlarda ilk düşünülecek o olacaktır. Hatta yoğun tempoda Kewell sık sık dinlendirilebilir.
c) Bu sene o kadar rahat kart görmeyeceğini düşünsem de Baros'un da takımı yalnız bıraktığı çok maç olabiliyor. İlk alternatif yine Halil.
d) Keza Arda için de öyle. Gerçi Arda nadir eksik bırakır takımı ama belli olmaz.
e) İç saha maçlarında ilk 11'de veya genel olarak skor dezavantajına düşüldüğünde ikinci yarılarda takımın özellikle Türkiye Ligi'nde 4-3-3'den bu seneki gibi 4-2-3-1'e dönebileceğini düşünüyorum ve bu durumda orta sahadan bir kişi çıkıp yerine Halil girecektir. Bu diziliş 4-1-3-2 gibi de olabilir.
f) Halil formunu çok yükseltir ve oynadığı maçlarda etkili olursa da özellikle daha zayıf rakiplere karşı Arda orta sahaya çekilip Halil ilk 11'e girebilir.
g) Kewell dışında diğer oyuncular için de zaman zaman rotasyon ihtiyacı olabilir.
h) Hatta yine performansı yüksek olursa Baros veya Kewell'ı geçici süreli de olsa kesebilir.
Yani hücum anlamında ister sakatlık-ceza olsun, ister maç içi skor dezavantajı olsun her türlü sıkıntıda ilk alternatif Halil olacaktır ve bu kağıt üstünde yedek olsa bile sezon boyunca minimum 15 ilk 11, bi o kadar da sonradan girdiği (son saniyelerde değil) maç olacaktır. Bir yedek oyuncusu için 30'dan fazla maç hiç de fena değildir. Bu sayı 40'a kadar falan çıkabilir.
Ayrıca, kadroda böyle yedek kalması şaşırtıcı bir oyuncunun olması mevkisindeki diğer oyuncuları da kamçılayacaktır ve onların da performansı artacaktır. Yabancı kontenjanından harcamaması da çok iyi. Ben forvet üçlüsünün her mevkisinde rahatça oynayabilecek, daha iyi bir Türk alternatif düşünemiyorum. Bunlara Nihat da dahil.