Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih Terim´den sonra calismak neden zor ? 2000 yilindan sonra Türkiye tarihinin en kaliteli kadrosunu teslim ettigi icin mi ? (Su futbol dehasi blogcular sokuyor bunlari insanlarin beyinine) 2013/2014 sezonunda Drogba, Sneijder, Eboue, Riera, Amrabat, Bruma, Selcuk, Burak, Chedjou, Umut gibi ligin en iyi hücum gücüne sahip olan takimi teslim ettigi icin mi ?

Mancini ve Prandelli buldozer ile gecti kadronun üzerinden, ve Riera ve Eboue varken, su an takimin en iyi beki Sabri. Eboue´nin yaninda komik duruma düsen Sabri, birden yildizlasti bu yoklugun icinde... Su an takimin en büyük zayif noktasi beklerdir, nezaman bir kanat eksik oynarsak ileride, rakipler delik desik ediyor bizi.

Mancini isler kötüye gidince ne yapti ? "kadroyu ben kurmadim" diyerek sivisti aradan. Hamza hoca eksiklere ragmen, cikip kendisi özür dileyip mütevazilik yaptigi icin mi ezilmeye calisiliyor ? Hamza hoca geldiginden beri sacma kararlara imza attigini bende düsünüyorum, daha ilk mactan itibaren verdigimiz aciklardan bahsettim. Ama yaptigi hic bir sacmalik, Mancini´nin 90´dakikada mutlak galibiyet gereken macta Drogba´yi alip, Ceyhun´u sokmasi kadar sacma olamaz. Bunun imkani yok...

Benim kaygilarim yok mu gelecek icin ? Tabiki var, ancak sansi hak edene vermek lazim. Bir plan bir proje yokken, Hamza hocayi göndermek intahar olur. Prandelli ve Mancini 1.5 sene icinde nerdeyse 15 Milyon avroya mal oldu bize... Transfer istemeyen, 300 bin avroya isini yapan Hamza hoca büyük bir sanstir bizim icin.

Son düzenleme:
Kalitesiz yerli oyunculara olan düşkünlüğünü bırakırsa ben daha çok başımızda kalması ve şans tanınması taraftarıyım kimse anasının karnında büyük hoca olmuyor.
En azından bir sene daha şans vermemiz lazım.
Hamza hoca gidecekte ne olacak? Dandik bir yabancı gelecek sil baştan bir sene daha gidecek.

Sadece şu yerlileri sepetlesin yerli oyuncu hastalığı olmasın benim için kafi.

Semih burak ve selcuk takimdan kesilirse kurtulusumuz olacak diyenler bugun g.t olduklari icin hamza hocanin degisiklikleri vs gibi konulara bok atma derdindeler,ustelik bu takimda melo gibi bir adam eksik haftalardir korayin savunmada yaptiklari malum,buna ragmen hamza hocanin yaptiklari ve takimin basina gelmeden onceki halimizde ortada bunun kiyasinin yapilmasi lazim el insaf biraz saygi, neyse yerli dusmanligina devam sonuc olarak bok atilan (bana gore ozveri ile oynayan ve bize yarista tutan)bu adamlar ile gelecek sampiyonluk.

Takimi tasiyan sadece Melo ve Sneijder diyenler vardi... Melo gitti, ve simdiye kadar Hamit ile doldurabildik yerini... Bu kadro (Süperlig bazinda) iyi bir kadro, bazi eksiklikler var sadece, önemli eksikleri bile kapatabiliyoruz bir nevi. Beksiz oynuyoruz restmen maclari, buna ragmen iyi gidiyoruz... Insanlar bunun bireysel degil, takim oyunu oldugunu anlamasi lazim. Takim olarak kazanip, takim olarak kaybedersin.

Zor şart nedir biliyormusun Fatih hocanın ardından gelip çalışmaktır ( 2000 yazı ve Lucescu ) , bundan daha zor ve çetin bir şart bulamaz hiçbir hoca özellikle Türkiye gibi bir ülkede ,,
Prandelli'nin arkasından göreve gelmek olabilecek en iyi şartta göreve gelmek demektir bugünde destekçilerinin yazdığı nerdeyse hemen her posttan anlaşıldığı gibi Prandelli'nin ekmeğini yemektedir mecazen ...
O dönemde emaneten göreve gelmiş basiretsiz çapsız yalaka bu yönetimden yerli hamlesi haricinde bir hamle beklemekte olmayacak iştir Hamza yada Karaman yada Denizli ,,
oluru Hamza idi ve O geldi ama diğer yerli adaylardan biride gelseydi şuanki konumumuzdan bir farkımız olmazdı emin olun yani keramet Hamzada yada O'nun gelişinde değil keramet özellikle yerli futbolcuların birkaçını haricinde "yatıştan-kalkışa" geçmelerinde ve en azından sahaya çıkan takımda mantığın hakim olmasında ,,
ama unutmayınki ŞL de rezil olunsada ligde zirvenin içindeydik ,,
Kariyer demişsin Allah aşkına hangi kariyer Hamza hoca bugün oyunda çakıldığı gibi şansı yaver gitmeyip puan olarakta başarısız olsaydı devam edilmeyeceği kesinleşseydi kaybedeceği hiç ama hiçbirşey olmayacaktı tam tersi CV sinde sözde " çok zor " şartlar altında Galatasarayda çalışmayı kabul etmiş olduğu yazacaktı yani ne riski ne kariyeri.

Prandelli sonrası bilmem kaçta bilmem kaç galibiyet aldık lafınada açıkcası uyuz oluyorum imkanını bulursan aç o maçları tekrar tekrar izle bir-iki maç hariç neredeyse tüm maçlarda ben sinir krizi geçirdim TV başında izlerken , istisnasız tüm değişikliklerinde hata yapmasımı yoksa bir taktik disiplin vs. olmayışımı ,
yahu şu balıkesir maçını hatırla 2. yarı Melo sakatlandı çıktı eğer hiç değişiklik yapmayıp 10 kişi onasak daha hayırlı olurdu rezil etti takımı skor 3-1 ama azıcık Prandelli şansı olsaydı 3-3 olurdu son yarım saat ezildik resmen ....
Birde özellikle devre arasından itibaren transfer boyutu varki tamamen fecahat apo ve bunun fikirlerini beyanlarını falan burada yorumlamaya inan sinirlerim dayanmaz !!!!!
İstifa dedim sende zaten sözleşmesi bitiyor demişsin doğrudur bitiyorda benim için hemen şimdi olan istifası makbuldür bu takım TD süz 9'da 9 yapar o güç var bizde ama Hamza ile anca O'nun balının seviyesine bağlı geri kalan maçlardaki gibi !
Bolda aldığım kısımlar için görüşlerimi belirtmeye çalışacağım.1. yerli td gelmesinin doğru hamle olduğunu düşünüyorum kaldı ki yabancı hocanın gelip ligi tanımasını bekleyecek lüksümüz yoktu yani yönetim çaplı olsa da çapsız da olsa yerli hoca ile anlaşacaktı bu süreçte 2. sahaya çıkan takımın mantıklı olmasını, brumanın, yasinin, emre çolağın, hamitin kazanılmasında hocanın katkısı yok mu sence? (Özellikle 2. maddede objektif olmanı rica ederim.)3. ben prandelli döneminde şu ortalama Hamza hoca döneminde bu ortalama demedim. Hatta bu topicte başka bir post da Hamzacı Mancinici Fatih Terimci diye gruplaşmanın tehlikeli olduğunu söyledim. Ama ön yargılar daha ağır bastığı için galiba ben Hamzacı Terimci olmuşum ve söylemediğim bir sözle eleştirilmişim.
Seneye tartışılır ama bu sene (başarılı başarısız tartışılır bence öyledir sence değildir o ayrı) destek vermemiz gerekiyor zira ki dünya üzerinde hocası olmadan 9 maç kazanan bir takımın olmadığını düşünüyor ve iddia ediyorum.

Sunu da not düsmek istiyorum...

Belki Hamza hoca bu sene sampiyon olur, ve gelecek sezon 5. yada 3. bitirir. Kimse gelecegi göremez, hele ki gelecek sezon, herkes icin Süperlig bazinda yep yeni bir tecrübe olacak. Ama biz eger Rijkaard döneminden sonra, 7-8 sene kaybetmediysek, hic bir daha öyle uzun yillarimizi kaybetmeyiz merak etmeyin... Ozamanlar da GS 2-3 sene de anca toparlanir denirken, 20 milyon avroya Arda´siz, yep yeni kadro kurup ligi iki sene domine eden adama, kadro kuramiyor dediler blogcular...

Son düzenleme:
Hocanın yüreğine ve emeklerine sağlık.Çok eksiği olabilir ama sebaat edilirse bir Fatih Terim daha kazanır Türkiye.Terim'den en önemli farkı mütevazı ve şeffaf olması.Allah inandığı yolda yar ve yardımcısı olsun Hamza'nın..

Sunu da not düsmek istiyorum...

Belki Hamza hoca bu sene sampiyon olur, ve gelecek sezon 5. yada 3. bitirir. Kimse gelecegi göremez, hele ki gelecek sezon, herkes icin Süperlig bazinda yep yeni bir tecrübe olacak. Ama biz eger Rijkaard döneminden sonra, 7-8 sene kaybetmediysek, hic bir daha öyle uzun yillarimizi kaybetmeyiz merak etmeyin... Ozamanlar da GS 2-3 sene de anca toparlanir denirken, 20 milyon avroya Arda´siz, yep yeni kadro kurup ligi iki sene domine eden adama, kadro kuramiyor dediler blogcular...

Blogcu abiler bu sene başı Prandelli'yi de futbol dehası ilan edip galibiyetler gökyüzüne demişlerdi.

Taraftar olarak hepimizi gaza getirdiler. Sonuç ne oldu peki. 10. hafta küfür kıyamet son yılların en berbat futbolunu oynatarak haklı olarak gönderildi.

İzlediğim dönemlerde sadece 2 dönem bu kadar karışık, çorba gibi bir oyun gördüm 1. Rijkaard 2.Prandelli.

İkisi de büyük bir kampanya ile parlatıldı. Biri İtalya Milli Takımı'ndan diğeri Barcelona'dan geldi.

Bolda aldığım kısımlar için görüşlerimi belirtmeye çalışacağım.1. yerli td gelmesinin doğru hamle olduğunu düşünüyorum kaldı ki yabancı hocanın gelip ligi tanımasını bekleyecek lüksümüz yoktu yani yönetim çaplı olsa da çapsız da olsa yerli hoca ile anlaşacaktı bu süreçte 2. sahaya çıkan takımın mantıklı olmasını, brumanın, yasinin, emre çolağın, hamitin kazanılmasında hocanın katkısı yok mu sence? (Özellikle 2. maddede objektif olmanı rica ederim.)3. ben prandelli döneminde şu ortalama Hamza hoca döneminde bu ortalama demedim. Hatta bu topicte başka bir post da Hamzacı Mancinici Fatih Terimci diye gruplaşmanın tehlikeli olduğunu söyledim. Ama ön yargılar daha ağır bastığı için galiba ben Hamzacı Terimci olmuşum ve söylemediğim bir sözle eleştirilmişim.
Seneye tartışılır ama bu sene (başarılı başarısız tartışılır bence öyledir sence değildir o ayrı) destek vermemiz gerekiyor zira ki dünya üzerinde hocası olmadan 9 maç kazanan bir takımın olmadığını düşünüyor ve iddia ediyorum.
Bu sezon için yerli hamlesi doğrudur denilebilir mevcut kadro şartlarında zaten ötesinede güçleri yetmezdi her anlamda ,
Doğru takımın çıkması konusunda ise eğer Meloyu stoper , sneijder'i ön libero başlatmak gibi abukluklar yapmadan asgari müştereklerde herkesin çıkarabileceği mantıklı kadroları sahaya sürebilmek objektifçe bakılması gereken bir durum ise beklentilerimiz ve seviyemiz bu kadar düştüyse Galatasaray'ın kendini sorgulaması ve tartması gerekir diye düşünüyorum demekki çapımız epey daralmış ,
Bahsettiğin oyuncuların hiçbirine katılmam mümkün değil istersen yazdığın bruma-yasin-vitaminsiz-hamit için ayrı ayrı sebeblerinide yazabilirim ...
Son madde konusundada lafım sana değildi yanlış anlaşıldım açık yazmalıydım , lafım tüm foruma idi ,
kişisel olarak kesinlikle destek vermiyorum zaten benim destek verip vermememin herhangibir önemi yok ,
defalarcada yazdım sanırım , şampiyon olursak bu yaşadığım 12 ama hatırladığım 10 şampiyonluk sonrası sevinemeyeceğim tek şampiyonluk olacak çünkü bana muhtemel bir şampiyonluk sonrası önümüzdeki sezonki avrupa macerası için bakın ŞL bile demiyorum en küçük bir ümit vermiyor hele hele bugün " sesimizi duyuramadık " açıklamasından sonra bendeki seviyesi eksiye düştü ....

Oyuncu değişikliğini zamanında yapmayan, saçma sapan oyuncu değişikliği yapan TD'lere kendimi bildim bileli hep uyuzum. Gerektiğinde 30. dakikada bile yapacaksın değişikliği. Sanki ilk yarıda oyuncu değiştirilmez diye bir kural var.

5 5oğlu milli takım arasında bir takımın beklerinin asıl görevlerinin savunma yapmak olduğunu öğrensin iyice. Bir bek oyuncusunun çıktığında diğerinin stoperleri üçlemesi gerektiğini öğrensin.

Hoca daha genç sayılır çoğu teknik adama göre. Birkaç hatası dışında gayet iyi gidiyor. Takım gazla mı çalışmış yoksa gerçekten çalışmış mı onu görmek için şans verilmeli diye düşünüyorum kesinlikle...

Zor şart nedir biliyormusun Fatih hocanın ardından gelip çalışmaktır ( 2000 yazı ve Lucescu ) , bundan daha zor ve çetin bir şart bulamaz hiçbir hoca özellikle Türkiye gibi bir ülkede ,,
Prandelli'nin arkasından göreve gelmek olabilecek en iyi şartta göreve gelmek demektir bugünde destekçilerinin yazdığı nerdeyse hemen her posttan anlaşıldığı gibi Prandelli'nin ekmeğini yemektedir mecazen ...
O dönemde emaneten göreve gelmiş basiretsiz çapsız yalaka bu yönetimden yerli hamlesi haricinde bir hamle beklemekte olmayacak iştir Hamza yada Karaman yada Denizli ,,
oluru Hamza idi ve O geldi ama diğer yerli adaylardan biride gelseydi şuanki konumumuzdan bir farkımız olmazdı emin olun yani keramet Hamzada yada O'nun gelişinde değil keramet özellikle yerli futbolcuların birkaçını haricinde "yatıştan-kalkışa" geçmelerinde ve en azından sahaya çıkan takımda mantığın hakim olmasında ,,
ama unutmayınki ŞL de rezil olunsada ligde zirvenin içindeydik ,,
Kariyer demişsin Allah aşkına hangi kariyer Hamza hoca bugün oyunda çakıldığı gibi şansı yaver gitmeyip puan olarakta başarısız olsaydı devam edilmeyeceği kesinleşseydi kaybedeceği hiç ama hiçbirşey olmayacaktı tam tersi CV sinde sözde " çok zor " şartlar altında Galatasarayda çalışmayı kabul etmiş olduğu yazacaktı yani ne riski ne kariyeri.

Prandelli sonrası bilmem kaçta bilmem kaç galibiyet aldık lafınada açıkcası uyuz oluyorum imkanını bulursan aç o maçları tekrar tekrar izle bir-iki maç hariç neredeyse tüm maçlarda ben sinir krizi geçirdim TV başında izlerken , istisnasız tüm değişikliklerinde hata yapmasımı yoksa bir taktik disiplin vs. olmayışımı ,
yahu şu balıkesir maçını hatırla 2. yarı Melo sakatlandı çıktı eğer hiç değişiklik yapmayıp 10 kişi onasak daha hayırlı olurdu rezil etti takımı skor 3-1 ama azıcık Prandelli şansı olsaydı 3-3 olurdu son yarım saat ezildik resmen ....
Birde özellikle devre arasından itibaren transfer boyutu varki tamamen fecahat apo ve bunun fikirlerini beyanlarını falan burada yorumlamaya inan sinirlerim dayanmaz !!!!!
İstifa dedim sende zaten sözleşmesi bitiyor demişsin doğrudur bitiyorda benim için hemen şimdi olan istifası makbuldür bu takım TD süz 9'da 9 yapar o güç var bizde ama Hamza ile anca O'nun balının seviyesine bağlı geri kalan maçlardaki gibi !

anlamadigim is zaten, sanki Prandelli bu takimi 10 sirada birakip verdi hamza nin eline, bir puan rakibin gerisindeydi ikinci olarak, okadar.
Ozaman da ne futbol oynuyorduk, simdi de, ama bi gercek var, selcuk hamza ile bazen hayata geri dönüyor, yoksa pek degisen bisey yok. Her mac gol yiyoruz, nasil goll atigimiz hala belli degil.

Hamza hocadan onceki donemde prandelli de mancini de takimin savunmasini kendi alisik olduklari avrupa seviyesine cikarmak istiyorlardi.
Bu yuzden de cakili beklerle, bazen 3'lu stoperlerle hep defansif oyun oynattilar.
Takimin topu kaznadiginda da blok halinde cikmasi gerekiyordu ama bizim topcularin bunu ogrenmesi icin cocukluktan yetismesi gerekiyor.
Hamza hocanin geldiginde yaptigi degisiklik, cikan, depar atan beklerle oynamaya basladi, onlerine de kanatlara hizli adamlar koydu ve yapilmasi gereken de buydu.
Ortasaha zayif kalir diye endise etmedi. Bunda da hakliydi. Zira melo, selcuk, sneijder (melo yerine hamit de belki daha iyi oldu), zaten gayet guclu bir orta saha.
Bu sekilde kanatlari hareketli, onde basan ve hareketli bir takim oluverdik.
Yeni Sorunlar ise, kanattaki oyuncularin tecrubesiz ve takim defansini bilmemeleri
Hizli kanat icin tercih edilen brumanin yetersiz kondusyonu
Hizli ve cikan bek icin olcanin defansi cok iyi bilmemesi
Takim ciktiginda geri donuslerin artik unutulmaya baslanmasi
Oldu.
Ama yine de yediginden fazlasini atarak kazanan bir takim haline geldik.
Ta ki fener macina kadar. Bu maca kadar birkac yanlis kadro tercihi yapsa da iyi gidiyordu.
Fener macinda ise hoca korktu, ortasahayi saglam tutarsam oyunu tutabilirim diye dusundu ve basarili oldugu kanatli sistemden vazgecti.
Boyle olunca fener bekleri cok rahat cikti ve zaten beraberlik zihniyeti geldigimizden rakibi ceza sahamizda karsilayan bir hale dustuk.
Buna ragmen unutulan geri donusler yuzunden, tum mac gomulu oynadigimiz halde golu kontradan yedik.
Halbuki feneri durdurmak basitti ve mevcut basarili oyun stili tam bunun icindi.
Kanatlardaki hizli adamlardan vazgecmesek cok rahat yenecekti.
Ardindan basaksehir macinda basan, isiran, coskulu bir takim varken, mactan once karar verdigi ezbere bir degisiklik yapti.
Niyeti djemailiyi yavas yavas takima isindirmakti.
Ama djemailiyi oyuna alirken, gununde olmayan sneijderi cikarmasi gerekirken gitti yasini cikardi. Bruma da zaten yorulmustu ama onu israrla oyunda tuttu.
Yani eski sisteme donmus oldu, kanatsiz sistem.
Boylece 2 golu arka arkaya yiyiverdik.
Bugunkuacta yine dogru basladi. Tek yanlisi burak yerine umutla baslamasi oldu.
Ama bir sevindirici olay, olcanin sag acikta olmadigini devre arasinda gorebildi.
Macin son 5 dksi yine yanlis degisiklik yapti ama Allahtan birsey olmadi.
Yoksa emreden libero olmaz.
Simdi yapmasi gereken sey bu kadroyla devam etmesi, sadece umut yerine sag kanatA hizli bir adam monte etmeli.
Tutturdugu duzenden taviz vermezse ve oyuncu degisiklerini zamaninda ve dogru yaparsa onu acik.

Fatih Terim´den sonra calismak neden zor ? 2000 yilindan sonra Türkiye tarihinin en kaliteli kadrosunu teslim ettigi icin mi ? (Su futbol dehasi blogcular sokuyor bunlari insanlarin beyinine) 2013/2014 sezonunda Drogba, Sneijder, Eboue, Riera, Amrabat, Bruma, Selcuk, Burak, Chedjou, Umut gibi ligin en iyi hücum gücüne sahip olan takimi teslim ettigi icin mi ?

Benim o yazıdan anladığım, Terim seviyeyi çok üste çektiği için kendinden sonra gelecek hocanın en ufak yanlışında kellesinin vurulacağıydı. Hamza'nın durumunun da bunun tam tersi olması yazıda bütünlüğü sağlıyor. Ama sen yüce imparatoruna laf geldi sanıp atarlanmışsın, olur öyle :D

yasın sneıder telles sol kanatta böyle 1 uçgen var ama sag kanat çok zayıf.sabrı bruma da ısrar edılmelı sneıder gıbi selçukta saga yakın oynamalı.yakında tum takımlar bızım sol kanat etkınlıgımıze çare bulacaklar.

Yasin sol kanat,Sneijder forvet arkası olayını bozma ne yapıyorsan yap. Takım atağa çıkıp gol atabiliyorsa bu ikili sayesinde. Son iki hafta bunu yapsaydın ne derbiyi kaybederdik ne belediyeye 2-0 dan maç verirdik.

Forumda oyle bi grup var ki, futboldan cok cok iyi anladigini sanan ve hamza hocanin bu kendi futbol dehalarinin yanina yaklasamadigini dusunen acayip bi gurup. kendilerince de bunun boyle oldugunu ispatlamaya calisip hocanin en ufak hatasini bile arastirip bak ben demistim bunla olmaz diyen bi grup. Adam hatariyla sunla bunla bu takimi bu seviyeye getirmis ayip be biraz saygi duymak takdir etmek cok mu zor ?
bi arkadas demiski GS'nin gencler ve bursa macinda aldigi beraberlikler olagan degil bana gore demis peki arkadasim hangi maclarda birakilan puanlar olagan sana gore. Heralde sadece fb ve bjk maclarinda puan kaybetme hakki oldugunu dusunuyosun bu takimin.yuz kusur yillik tarihinde hangi sezonda yasanmis bu durum ki bu sezonda olmasini istiyosun?

Açık söyleyeyim okudukça Alpay Asma ve Adem Çakar 'ın tezlerini daha haklı buluyorum. Hala Hamza Hoca kalacaksa çok çok üst düzey profesyonel bir Sportif Direktör ile kalmalı diyorum.

Bütün bunlara artı olarak şu Yasin ve Umut meselesine değinmek istiyorum. Hoca'nın bir çok şeyini eleştirebilirsiniz ki bunlarda haklılık payı da vardır ama Umut ve Yasin olayı kadar komik eleştiri olamaz.

Yasin'e kastı var deniliyor ki bu Hoca olmasa Yasin bu takımda oynayamazdı. Bence hala oynayamaz uzun vadede ama yine de Hamza Hoca sayesinde Yasin yasin diyebiliyorsunuz. Adam niye kastetsin kendi parlattığı adama?

Umut konusunda da Burak olmadığında elinde başka santrafor olmadığından Umut'u oynatıyor olabilir mi? Ha Burak girdikten sonra niye tuttu denileiblir. Bunun da haklı yönleri var. Ama niye baştan oynattı denilemez.

Hoca ne büyük umut vadediyor ne de çok kötü. Mali şartlarla beraber düşünüldüğünde ideal isim görülebilir. Ama dediğim gibi BJK'nin Önder Özen'i, Salzburg'un Ragninck'i gibi hocalıkla ilişkisini kesmiş, futbol piyasasından haberi olan Sportif Direktör ile yola devam etmeliyiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt